От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот qm_parket » Нед 16 мар 2014 15:29

rokera671 написа:Може да е най скапаната ,но Голфа не е видял друга и нямах грам проблем .Тази вечер сипах от Екто дизела на Лук ойл в Аспарухово .

Аз сипвам от ШЕЛ на Сливница и на Еко пак на Сливница. Нямам ядове до сега.

Потребителски аватар
bobkata
Автомобил: Seat leon 1p
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Мнениеот bobkata » Чет 20 мар 2014 12:36

Колеги, зареждам само на omv и съм много доволен, но имам чувството че колата върви по добре и харчи по малко с обикновенния спринт дизел в сравнение с макс моушъна ! Имам наблюдения и за шел, и двата им дизела са добри :smile

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 20 мар 2014 12:45

Това за по малкият разход и по добрият вървеж на обикновенният дизел спрямо Моушъна съм го чувал и от случаен колега сипващ на ОМВ.
Значи незнам каква разлика откривате във вървежа и то в + за обикновеният дизел, но разликата между двата е че Моушъна поти не съдържа парафин и при -20 не би следвало да замръзва. Аз такъв и ползвам и няма проблем зимата.
А относно разхода, е естествено като сипеш примерно 20 лева от евтиният и изминеш малко повече километри спрямо 20 лева от по скъпият. Защото в крайна сметка сипваш по малко литри. :smile

Друг е въпроса ако се пълни резервоара до горе и се изгори първо от единият вид, а после да се пробва от другият при еднакъв път ежедневно или извънградско с еднаква скорост и тнт.

Но пък човека които сипваше обикновеният дизел каза че зимата замръзвал леко и трябва и добавка за него.

Колега ти зимата кой от двата сипваш ?

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Чет 20 мар 2014 22:07

kossis написа:...А относно разхода, е естествено като сипеш примерно 20 лева от евтиният и изминеш малко повече километри спрямо 20 лева от по скъпият. Защото в крайна сметка сипваш по малко литри... :smile

Това като оня виц:
2 блондинки си седят и си говорят:
-Муцка... тоя бензин много поскъпна. Какво ще правим?
-Ооо муци... мене не ме бърка. Аз винаги си зареждам за 20 лв.
:h020

А иначе аз колкото хваля нафтата на ОМВ, мои приятели толкова я оплюват. Иди разбери... :screwy

Потребителски аватар
bobkata
Автомобил: Seat leon 1p
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Мнениеот bobkata » Чет 20 мар 2014 22:18

Колега kossis, благодаря че ме светна, че като сипя 20лв от по-евтиния сипвам повече гориво не се бях сетил :mhihi :icon_razz , а относно макс моушъна си прав че е по-сигурният вариант за зимата и аз също залагам на него :c020

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 26 мар 2014 1:22

Момчета ето на какво интересно инфо попаднах - http://www.lukoil.bg/Main.do?actionName=promo2 . Моля да не се счита за реклама, а просто като информация. Това което разсъждавам аз - на някои Лукойли няма обикновена нафта и съответно Екто нафтата е по-евтина с 2,3 стотинки спрямо официалната цена. Ако примерно е 2,60 Ектото с -15 стотинки стъпва на 2.45(демек премиум гориво на цената на обикновеното(2.55-10 стотинки)), отделно под цената на другите бензинджийници. А още по-якото е за колегите от местата с цени под официалните(като Враца например(дано още да са им по-ниски цените там)). Готиното е че ако нямаш карта пак ти правят отстъпка и ти дават карта :)

xxx_man
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF

Мнениеот xxx_man » Сря 26 мар 2014 17:30

До сега зареждаш от 2 места!Първия опит обикновена нафта на лукойл 8.5/100 градско в зимни условия,минах на екто на лукойл с добавка на бардал - 7/100 градско в Варна при студено време,от 1 месец минах на економи на Еко пак с добавка бардал 6,8/100 при вече не толкова студено време!!Като цена обаче на Еко излиза по евтино 2,55 срещу 2,61 на Лукпйл!

Потребителски аватар
tonkogtd
Автомобил: Golf GTD Polo GTI
Двигател: JR-1991 BJX-2006

Мнениеот tonkogtd » Пон 07 апр 2014 23:48

Колегите от Стара Загора,могат ли да дадат мнение за горивата на веригата Газпром в града-за дизел и бензин?

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Вто 08 апр 2014 14:52

Зареждал съм от всички възможни вериги. За моята кола 1.9 tdi avf 130 hp най добре се чувства с омв max motion и еко економи. Най малък разход по пъргава динамика. Не говорим за зареждане на 20 лв. Изгорил съм пълни резервоари и така съм стигнал до този извод.

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Вто 08 апр 2014 23:20

то така се прави. най малко изгаряш 2 пълни за да свикне компа с горивото. говорим и за по нови коли. сипали 20 литра, при вече 10 вътре от друга нафта и чакат резултат. не става така братлета :th_up :smile

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 08 апр 2014 23:39

С моите прасета ( АФН и двете ) от която и да си купя нафта , все върви . Но с немска и от "менте" бензиностанции дори, са били винаги по-динамични спрямо нашите ...."горива" :censored2 сега сравнявам с нормалния дизел в Бг . Гледам много захвалихте тоя омв max motion , преди съм слагал от него два-три пъти , кой знае каква разлика не съм усетил , ще сипя на следващото зареждане един резервоар да видим , само някой да не каже ,че десетте литра от другия дизел ( в резервоара) са скофтили 50-те кила моушън дето ще ги сипя , щото нещо ми подсказва ,че ще усетя разликата само по джеба си .
jony555 написа:най малко изгаряш 2 пълни за да свикне компа с горивото
:eek

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Сря 09 апр 2014 7:06

Аз сипвам 50/50 долу-горе следната пропорция -> екто дизел на Лукоил + diesel ekonomy на ЕКО. Установих че колата (АФН) работи най-добре така, защото екто дизела е по сух, и от него повече трака, но е с по-голямо цетаново, а економито има повече парафин, а от него двигателя работи по-меко.
Добавям и бардал....... по някога слагам и трансформаторно масълце.Прасето папка всичко.
По твърдението на колегата:
jony555 написа:то така се прави. най малко изгаряш 2 пълни за да свикне компа с горивото.

Моя комп трябва тотално да е откачил :)
......... ще трябва да пробвам да сипя водичка, може да се е объркал и да почне да гори и нея :mhihi

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 09 апр 2014 8:22

Колега сипи и вода ама от пералнята и със сигурност ще объркаш не само компер, ами и мотора ! :Mr Green Fun

Значи за Макс моушъна е сигурно едно- зимата не замръзва, има по малко парафин и съответно като прави по малко нагари по мотора и дюзите влияе много добре на моторите -Помпа дюза. От там добавянето на допълнителни добавки към нафтата се свежда до минимум, мотора работи добре и надеждно по продължително. Но улсовието за това е -първо самият мотор и системата му за принудително пълнене да е ОК !
Ако не е, каквато и нафта да сипеме, ако ще и от Тексас да я заредиме е все тая.

А тия мотори АФН,1З и другите Ротационни помпи и тнт просто не са толкова претенциозни и съответно вървят добре с повечето нафти. При тях не се вижда голяма разлика като се ползва скъпа и евтина нафта. Разбирасе изключвам корабните горива и газьоли. Виж, като сипеш на един мотор ПД гадна нафта и покараш с нея със сигурност ще поодложиш повечко нагари, а може и да запушиш нещо, ако си добарал по евто гориво. После като сложиш по добра нафта и колата се отпуши със сигурност ще видиш разлика във вървенето. :mrgreen

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Сря 09 апр 2014 16:33

Точно казано колега. То това имаме в родната България, 1 или 2 вериги с по -читаво гориво.

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Сря 09 апр 2014 20:06

демек исках да кажа двигателя. не се юркайте толкова много.. :rolleyes

Върни се в “Дизелови агрегати”