Голям градски разход на газ B4 ABS

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
VWPASSATGL
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBDC 2009

Re: Голям градски разход на газ B4 ABS

Мнениеот VWPASSATGL » Чет 17 апр 2014 21:56

Проблема с паленето на къси разстояние е само ако не се обърне на безин преди спиране. Също така ако колата е на слънце, пали много трудно на газ (бях намерил тема, че при повишаване на налягането клапана не иска да отвори) на бензин пали от раз. А за разхода и 30/100 да е минавам 80 км. в месеца до работа в такъв къс режим, не ми се ходи пеша или с колело или с градски транспорт, на такава позиция съм, че това е недопустимо. Идеята тук не е как да спестя 3 лева на месец а дали всички по АГУ е добре! Весели Празници!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 18 апр 2014 6:24

Добре ти е АГУ, карай и си свиркай :th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 18 апр 2014 22:06

Явно, не приемаш мнение, различно от твоето. Съчувствам на хората, на позиция под твоята и съжалявам, че си направих труда да обяснявам защо колата гори добре извънградско и доста в градското. Прежали някой лев и иди в сервиз, където имат широколентова сонда и ще се навият да те мернат в движение, ама се съмнявам да намериш такъв.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Съб 19 апр 2014 1:26

Приемам всякакви мнения, но да се сменя сравнително нов изпарител, не мога да го приема, доста сталинско решение! Сервизите в града даже нямат газанализатори, камоли широколентови сонди. Разхода в града ми е двоен на този извън, даже понякога и повече от двоен. А като стана на въпрос за смяна, може и колата да сменя на дизелова!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 19 апр 2014 7:11

Разхода в града ми е двоен на този извън, даже понякога и повече от двоен. А като стана на въпрос за смяна, може и колата да сменя на дизелова!

Това изобщо не е нормално да е така. При мен разликата е около 30-40 процента в общия случай (не броя, когато се придвижвам по магистрала с максимално разрешената 140 км/ч, тогава процентът разлика се стопява на около 10-15).

Приемам всякакви мнения, но да се сменя сравнително нов изпарител, не мога да го приема, доста сталинско решение!

Сравнително нов не е синоним на сравнително читав.
Сервизите в града даже нямат газанализатори, камоли широколентови сонди.

Отиди в най-близкия град, където имат.

Към автора на темата - колега, изредихме се няколко човека с мнения. От твоя страна само опониране се случва. Явно началническата ти позиция на работното ти място се е пренесла леко и във форума :mhihi И аз имам началници, таман трима, двама от тях се държат точно като теб, но се разбираме някак и работата върви (както и заплатата :mhihi ). Лирично отклонение - край.
Сега по темата - дилемата ти не е чак толкова сложна според мен, без да се ангажирам с точност на 100 процента ще посоча трите вероятни причини, за да имаш такъв разход:
1. Изпуска газ от някой възел - клапан не затваря добре или някоя снадка (не си писал дали са проверени).
2. Кофти настройка на слух - понякога нещата не са такива, каквито изглеждат/се чуват.
3. Действително изпарител за смяна/профилактика - при такъв режим на каране предполагам не е много полезно за него като цяло, в частност за мембраните му.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 19 апр 2014 9:39

Не умееш да анализираш проблеми и да вземаш решения за отстраняването им. Наистина, по-добре е да смениш колата,, всички печелят - ти се кефиш на новата, жената горда с теб, джамбазинът направил сделка, майсторите те одрали за обслужване, държавата прибрала такси. И някой си купил Пасат...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 19 апр 2014 21:59

VWPASSATGL написа: но да се сменя сравнително нов изпарител, не мога да го приема, доста сталинско решение!

Хм,значи съм сталинист.Дръпнах дявола за опашката и моя клапан на изпаритела взе да изпуска.Нов изпарител,на 2 години ли стана...И понеже не намерих подходяща гумичка в магазина/а и не се знае като я сменя дали ще спре/,май ще се ориентирам към нов изпарител.Заради тоя клапан вече съм на трети изпарител,що не и четвърти.Различното този път е,че изпуска малко и колата при кратък престой пали лесно.
VWPASSATGL написа:Проблема с паленето на къси разстояние е само ако не се обърне на безин преди спиране.

Но ако твоя изпуска сериозно,това обръщане на бензин всъщност ти решава проблема,остатъчната газ изгаря.Казах ти как с проверява клапана бързо и лесно,като не щеш да сменяш изпаритела поне провери това.Или пък вземи направо го обслужи.
Провай и дали ти работи другия клапан,изключи му едната букса докато работи колата на място.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Нед 20 апр 2014 18:03

Изкускане на газ от снадките няма, забелязвам, че загряла има по малък ряз от незагряла. Обеднена смес при загрята кола и обогатена при студена може да са причината за разликите в разхода (имаше такова мнение по горе).

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 20 апр 2014 20:06

Не говоря за снадки,а за клапани.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Нед 20 апр 2014 20:50

Добре де клапана си отваря като дам на контакт, цъкват и задния в бутилката и предния до изпарителя. Няма мирис на газ и никога не е имало. Дори да предположим, че изпуска газ от някой клапан на дълго каране няма ли да се отрази...
Затова изключвам тези варианти с изпускането на газ, по ме притеснява, че на студена върви повече.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 20 апр 2014 21:59

Здравей,колега!Понеже виждам си от Габрово,а този град ми е горе-долу познат кажи какъв точно ти е маршрута,защото ми се струва,че разхода ти е долу-горе нормален при всичко обяснено от теб.Как пътуваш - от някой краен квартал към центъра или?Защото Габрово е равен само в центъра,а някои квартали са на високо...Отделно по кои булеварди караш,не че има голям избор де,но зависи и колко светофара има по пътя ти,както и че караш в час пик ако правилно съм разбрал.

ПП:Ако искаш,дай на лични...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 21 апр 2014 5:59

То вярно изписахме 4 страници и сме на никъде.И нещо не искаш да вденеш ми с струва.
Та паля на бензин и гася на газ,не знам ти за кое питаш и как палиш.
Отделно клапаните в коша са 2 броя.Първия дето спира високото налягане се проверява лесно-писах как.
Втория на изпаритела-писах как се проверява също.Не е важно ти какво мислиш-дали изпуска или не,важно е да провериш.Щото единия клапан ако е на единия калник,а изпаритела на другия и клапана на изпаритела изпуска,тая всичката газ между двата клапана отива в моното като изгасиш и колата се дави.Принципно всички случаи на трудно палене са свързани с този проблем.

Потребителски аватар
VWPASSATGL

Мнениеот VWPASSATGL » Пон 21 апр 2014 11:06

Не искам да се заяждам, но ако се върнете на първото ми писане по темата "Някой ако има идеи или да ме насочи към майстор от Габрово съм." Това насочване към майстор означава, че има неща който не мога да проверя и направя сам! Всеки за каквото е учил, бойлера идва да ми го прави майстор, колата също, аз съм специалист в друга област. Не искам колата ми да се запали пред блока защото съм се правил на голям майстор. Склонен съм да дам на майстор пари за да острани проблема или направи диагностика, но такива в града няма, всеки върти изпарителя и тройника на слух и те праща да покараш малко около сервиза и те пита после как е върви ли колата...

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Пон 21 апр 2014 14:27

И аз много съм си играл с огромен разход на газ градско :banghead .За него виновник е не само изпарителя,но той е основен.Знам,че ако извънградския разход ти е нормален,а градския много завишен-мембраните са одървени.Но колега в случая преди да смениш Заволи-то пробвай с нови кабели,свещи,въздушен филтър.Марките на изброените консумативи също имат огромно значение,като за свещи аз лично се доверявам на Денсо,кабелите Беру,а въздушния филтър-Манн.Маслото с което караш особенно на такива къси разстояния колкото и банално да звучи също има огромно значение за разхода.Виж дали не задържа нещо по спирачките и особенно ръчната.Налягането в гумите също има значение.Това се сещам за сега,но и аз бях в същата дилема с Ланди Рендзо-то.Отварям го за да проверя мембраните-той като нов и въпреки това,ни празен ход,нито нормална работа на всякакъв режим с повишен разход на газ.Смених изпарителя с Мимгаз и след изминаването на около 600км докато улегнат мембраните,нещата си дойдоха на мястото.Сега съм пред същата дилема с двугодишен редуктор изпарител Мимгаз :banghead

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 22 апр 2014 20:23

последните 3-4 мнения заминаха
следвайте темата, тук да не е седенка реденка

Върни се в “Автогазови уредби”