Колеги мъчи ме един проблем от няколко дни, карам дачия логан с 1.6 бензинов мотор от 2 години, на 28 000 км , изгоря бензиновата помпа разглобиха я и остановиха дефектирала помпа не съм виновен, но имало проблем че в книжката има само печат от бош супер дизел не и номер на фактура с опис на вложените части ?!?!!
Та да им дам ли просто една фактура от търговец на авточасти с филтрите и маслото или да не им давам нищо и да настоявам че маслото и озгорялата дефектирала помпа нямат нищо общо ?
Смяна на масла и филтри по време на гаранция
Re: Смяна на масла и филтри по време на гаранция
Нещо не ти разбирам поста, карал си колата във друг сервиз и там са установили че помпата е изгоряла или след посещението ти в другия сервиз ти е изгоряла помпата
Или може би искаш да скриеш от ( забравих името на официалния сервиз на Рено-Нисан ) че си ходил във друг сервиз 

- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Изгоря помпата отидох в еспасауто след джъмбото, там казаха помпата е дефектирала сменяме я по гаранция защото е дефектна, дай сервизна книжка ,давам аз отварят я и гледат вътре печат от бош супер дизел сменено масло и филтри, и ме питат защо няма номер на фактура и номера на сменените части след обслужването, а маслото и филтрите ги смених аз в гаража с оригинални филтри и масло според производителя, и дадох книжката да ми я подпечатат. Та може ли при положение че имам печат от сервиз и всичко е сменено с каквото трябва да ми падне гаранцията заради това че нямам номер на фактура в книжката ?
Мой съвет е да се правиш на утрепан и да се усмихваш разсеяно, защото общо взето си направил голяма глупост, би трябвало да е записано като клауза в договора ти, че масло и филтри се сменят само в оторизирани сервизи
Няма да ти описвам сега но със една шкода имах много сериозен проблем заради това, че колата отиде в сервиза със джанти 16-ки лети а по договор е 15-ки железни, А поне в този договор няма нищо заради което не мога да си сменя джантите, за разлика от маслото, там го пише със удебелен шрифт
- lubecku
- Контакти:
те казват че нямало проблем
но защо нямам номер на фактура от бош
но защо нямам номер на фактура от бош
А ходи ли до Бош супер дизел или не пазиш касовата бележка
и някой от артикулите дето си взел се трябва да има номер и по него пак да намерят номера на фактурата ако евентуално са пропуснали първия път
- lubecku
- Контакти:
прочети две мнения по на горе,
от там имам само печат маслото и филтрите съм си ги сменил аз
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Как ще сменяш масло и филтри на гаранционна кола, колега
Ние за нашите за изгоряла крушка ходим до официалния сервиз ти консумативи сменяваш 
Ние за нашите за изгоряла крушка ходим до официалния сервиз ти консумативи сменяваш 
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Това, че сам си си сменил консумативите е нарушение на гаранционните условия. Това, че са ти подпечатали книжката в сервиза е имама. Сори ама гориш от всякъде.
- lubecku
- Контакти:
Шефа каза ти можеш ли, казах му да 150 лв части и труд и ги смених, аз ги сменям и на неговата и на другите коли, само тази е гаранционна, и си мисля че с печат от оторизиран сервиз както бош супер дизел няма проблеми но изглежда не е така сега щд им дам фактура с номерата на частите и ако мине мине ,ще видя ако искат сега да го сменим при тях и без това остават още 2000 км .
- lubecku
- Контакти:
Еми да, но за фирмата 100 лв са си 100 лв, в еспасауто точно същите части и масло смяна 250 лв.
lubecku написа:прочети две мнения по на горе,
Това че имаш само печат го разбрах ама нямаш ли и номера на филтри или нещо подобно, Все пак нали си купил маслото и филтрите от там
или оттам си взел само печата, че нещо взех да се обърквам вече 
- lubecku
- Контакти:
От там е само печата, частите от познат, вече ги имам на фактура с кодове, фактурата е от дистрибутор на авточасти
Е вече ти писах малко по-горе какво трябва да направиш, приятно разсеян и със физиономия на Лили Иванова и дано ги уцелиш на кеф и да ти признаят гаранцията, Сещам се за няколко сервиза където това няма как да се случи, но досега не съм имал досег със Дачия, Рено и Нисан и нямам идея как е там ситуацията, може там да са по ларж и номера да мине, дано
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”