Струва ми се че гумите са разменени. Шарките не са в една посока. Питах го дали не си прави майтап с мен а той ми каза че всичко е ОК. Ето снимка:
Имам проблем с гумите
-
Май съм тъпа кифла
- Автомобил:
- Двигател:
Имам проблем с гумите
Приятелят ми "подготви" колата за лятото но нещо не съм много сигурна че е добре
Струва ми се че гумите са разменени. Шарките не са в една посока. Питах го дали не си прави майтап с мен а той ми каза че всичко е ОК. Ето снимка:
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Re: Имам проблем с гумите
Ей, богу, право си е момчето, не се притеснявай!!!

А с тоя ник тая тема просто е задължителна!

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колежке, и добре дошла във форума!
А относно проблема ти, провери дали гумите имат стрелка (посока)! Ако посоката е напред, към предницата на колата, значи няма проблем! Ако посоката на стрелката е назад, към задницата, гумата е обърната!
Ако нямат стрелки, не мисля, че има проблем! Само не съм сигурен, на снимката дали лявата гума, е с еднаква шарка, като дясната
А относно проблема ти, провери дали гумите имат стрелка (посока)! Ако посоката е напред, към предницата на колата, значи няма проблем! Ако посоката на стрелката е назад, към задницата, гумата е обърната!
Ако нямат стрелки, не мисля, че има проблем! Само не съм сигурен, на снимката дали лявата гума, е с еднаква шарка, като дясната
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
anonym0us написа:...дали гумите имат стрелка (посока)! Ако посоката е напред, към предницата на колата, значи няма проблем! Ако посоката на стрелката е назад, към задницата, гумата е обърната!...

^^^ Става въпрос за такива стрелки и надпис (rotation) за посока на въртене напред (надпис със стрелки по часовниковата стрелка - дясна, обратно на час.стрелка - лява).
Някои гуми нямат такъв надпис за посока на въртене, а имат друг - за страна на монтаж (най-често указва външната страна): "This side out" или "Outside" - надписа трябва да е от външната страна на гумата и няма значение посоката на въртене.
Третия вариант е да няма нито един такъв надпис, при което няма значение нито посоката на въртене, нито страната на монтаж.
{малко инфо по запитването, на английски}
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Ако и на двете пише Outside нямаш проблем.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Третия вариант е да няма нито един такъв надпис, при което няма значение нито посоката на въртене, нито страната на монтаж.
Нейният случай е точно такъв
Нейният случай е точно такъв
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Сложили са ти само леви гуми, на десните шарката е огледална!
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Гумите са монтирани правилно!
Трябва да имат надпис OUTSIDE,изписан на гумите.
Трябва да имат надпис OUTSIDE,изписан на гумите.
-
Май съм тъпа кифла
- Автомобил:
- Двигател:
Сега погледнах по-подробно гумите НЯМА спрелки а и на двете пише Outside. Това май значи че всичко е наред.
Но защо тогава са такива?
Смеите ми се ама дали не са така за да не "къпят" пешаходчите?!? Отляво пръскат повече отколкото отдясно
В тоя сайт имало и свестни хора
Но защо тогава са такива?
Смеите ми се ама дали не са така за да не "къпят" пешаходчите?!? Отляво пръскат повече отколкото отдясно
В тоя сайт имало и свестни хора

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Май съм тъпа кифла написа:...Смеите ми се ама дали не са така за да не "къпят" пешаходчите?!? Отляво пръскат повече отколкото отдясно ...
И аз това щях да напиша преди - че водата ще се изтласква на ляво и от двете страни с тези шарки.

-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
И в Англия какво правят? Роси ти ли си? 

Вярно на Роси прилича тематиката
Иначе въпроса е интересен. Но да е направено за да пази пешеходците не ми се вярва.
Иначе въпроса е интересен. Но да е направено за да пази пешеходците не ми се вярва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”