Въпрос за данъци на МПС.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Въпрос за данъци на МПС.

Мнениеот Mhz » Чет 15 май 2014 12:05

Здравейте пичове
Случката е малко смешна и ми се струва, че само в БГ може да се случи. Купувам аз една кола, след 3 месеца решавам, че ше я продавам ,отивам в КАТ Бургас регистрирам я на мое име, за да я прехвърля и решавам да не го регистрирам в данъчното щото ше го продавам, а данъка от миналата година важи до Април. Регистрирам колата края на Февруари, 1 седмица по-късно я прехвърлям на друг Човек в София , той си я регистрира в София и всичко точно.Края на Март си сменям постоянния адрес в София и си сменям личната карта 27.03.2014 е издадена. И на Бургаския адрес майка ми и баща ми получават 1 писмо с 2 хартишки от Община Бургас. Eдното призовка да отида да регистрирам колата в данъчното в 7 дневен срок, щото установили в регистъра на КАТ, че притежвама тая кола - иначе по чл107 ал3 от ДОПК служебно щели да събират задълженията, а другото фиш, че не съм зпазил 2 месечния срок за регистрация... всичко туй с дата 10.05.2014...:gruebel Някой да е имал подобен казус и какво трябва да направя в тая ситуация,че да не се разправям после с тях , иначе ми най-лесно да си го преместя от единия крачол в другия.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Re: Въпрос за данъци на МПС.

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 15 май 2014 14:38

Най-интересното е как си продал колата без платен данък, понеже всеки нотариус е длъжен да изисква този документ. Това, че си продал колата не те освобождава от регистрирането в данъчното и плащането на данък. Така или иначе от данъците бягане няма, отиваш в общината с договора за покупка, договора за продажба и се оправяте. Предполагам ще ти я впишат, ще ти вземат глоба и данък, после ще ти я отпишат.

Потребителски аватар
Mhz
Двигател:

Мнениеот Mhz » Чет 15 май 2014 14:48

DundyTheCroc написа:Най-интересното е как си продал колата без платен данък, понеже всеки нотариус е длъжен да изисква този документ. Това, че си продал колата не те освобождава от регистрирането в данъчното и плащането на данък. Така или иначе от данъците бягане няма, отиваш в общината с договора за покупка, договора за продажба и се оправяте. Предполагам ще ти я впишат, ще ти вземат глоба и данък, после ще ти я отпишат.

Мина с миналогодшишния данък, който важи до края на март.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Чет 15 май 2014 15:02

Щом имаш миналогодишен данък какво са остановявали в общината :question че и регистъра на КАТ, :gruebel та нали все пак си я регистрирал в данъчното, И въпреки, че плащането става от края на февруари-началото на март, данъците са дължими за календарната година ( 01,01) т,е, във твоя случай трябва да платиш до момента в който колата е била твоя, И все пак със миналогодишен данък може да минеш преглед но нотариус,,,,,,,,,,, май си заплатил допълнително за услугата ( меко казано е в сивия сектор) Другия вариант е да се правиш на утрепан , на този етап общината няма много правомощия да си изиска данъка :exclaim :exclaim :exclaim Аз лично циганин в данъчното не съм виждал но това не им пречи да си взимат помощите

Потребителски аватар
Mhz
Двигател:

Мнениеот Mhz » Чет 15 май 2014 15:10

Номера е следния, купувам колата декември месец 2013та със Софийска регистрация. След 3 месеца поради разни стечения на обстоятелствата решавам да я продам, отивам регистрирам я в КАТ Бургас прибирам се и я прехвърляме и си минава с данъка платен в София за 2013та, ниищо и на никой не съм бутал, дефакто в регистрите на КАТ,се водя собственик на мпсто около 1 седмица ,между края на февруари 2014 и началото на март, обаче понеже пак са недоклатили системата, очевидно общината знае само че съм си купил кола февруари и сега ме гони що не съм я регистрирал... Не ме разбирайте погрешно , не ми е за 20-30лв, просто нямам време да пътувам по 1000км заради едни въшливи бележки и щото някой е недоразбрал. На всичкото отгоре недоклатниците са пратили писмото и е получено днеска, а 7 дневния срок, който са го писали е до неделя, а отгоре на това НИКОЙ кретен в данъчното не си вдига телефона цял ден.И не са си направили труда да проверят, че адреса ми вече е в София, а не в Бургас. Данъците са дължими от Март до Март :) Накрая верно ше се правя на убит, ако ги пратят към НАП ше си ги платя и готово.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”