Помощ за АКЛ мотор

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
pintio
Автомобил:
Двигател:

Помощ за АКЛ мотор

Мнениеот pintio » Вто 20 май 2014 18:22

Здравейте и се извинявам за поредната дилема с прочутия 74кW мотор 1.6 AKL. След като не бях карал колата седмица при палене неможа да задържи оборотите нормални за студен мотор а нараво угасна. Ако не подам газ колата само препалва и гасне. Закачих я на кабелчето и изписа
00282 - Throttle Position Actuator(V60)
41-00 - Blocked or No Voltage
Реших да почистя клапата , но не съм я свалял. Забърсах я само отвън и покрайщата , след това като дадох за адаптиране на клапата нещата не се получават по обичайния начин. Разкачих буксата на дросела напръсках я с контактен спрей и закачих наново. Колата пали при топъл двигател и държи 800 оборота без да се колебаят , след това започват да падат леко полеко и стига до 620-680 и така си стоят само, че не е угаснала но върви без да прекъсва и негасне. Няма го лекото потъване на педала ако не си подал газ , реално компа да каже на клапата че недостига гориво и да пусне.
Може ли някой да сподели кое краче трябва да премеря на клапата и на самата букса кой пин. В еда предишна тема с подобна грешка има схема но, но незнам дали е на същата клапа.
Има ли микроключе в клапата което може да е запецнало или нещо подобно.
Мерси предварително.

gogii
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за АКЛ мотор

Мнениеот gogii » Сря 21 май 2014 16:26

на 1 & 2 краче мери трябва да има между 3-200 ома

Последна промяна от gogii на Сря 21 май 2014 18:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Сря 21 май 2014 17:46

Написал е човека мотор АКЛ, това е достатъчно. Изглежда като проблем с дроселната клапа, но не съм достатъчно компетентен, за да го твърдя. Доколкото знам, този дросел не се ремонтира (или поне не е лесно). Пробвай с друг от някоя морга. Прегледай и всички маркучи с вакуума да няма пробит или откачен.

pintio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pintio » Чет 29 май 2014 14:24

Дроселовата клапа на 1.8 става ли за 1.6 ср , букста и външно са 1:1, но вътре потенциометрите еднакви ли са ? Ако някой знае да драсне редче.

gogii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogii » Пет 30 май 2014 22:38

слагай и пробвай

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”