Здравейте,
Предстои ми закупуване на по-нов автомобил от текущия, спрял съм се на дизелов Пасат 2003-4 година - 1,9TDI. Външен вид, комфорт, екстри и удобство ми заспива идеално, пробвах един с 1,9tdi 96kW, много ми хареса как върви - перфектен просто, пробвах един 74 kW (от София до Добрич), добра кола но не се чустваш сигурен при изпрварванията, на сърце ми легна двигателя 131 kW.
Тук се почнаха и проблемите всичките ми познати зареваха, че този двигател бил лош, чупил се много, много скъпа и лоша поддръжка, загрявал, да съм се отказвал, да съм попитал във форумуте - там щели да ми обяснат същото.
Та питам аз тук, наистина ли е несполучлив тоз двигател от към поддръжка и дефекти, мнения?
Благодаря!
Passat 1.9TDI (74kW) v/s Passat 1.9TDI (96kW)
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Здравей и добре дошъл!
Много от дизели не разбирам, но категорично с 4 цилиндровите такива, независимо дали са TDI с или без PD (Помпа-дюза) - НЯМАТ проблеми.
Наистина проблематичен дизел е V6 2.5 TDI, но специално за него мисля, че са изчистени проблемите за годините, за които пишеш (2003~2004).
Сега и истинските почитатели и потребители на тези двигатели да кажат.
Много от дизели не разбирам, но категорично с 4 цилиндровите такива, независимо дали са TDI с или без PD (Помпа-дюза) - НЯМАТ проблеми.
Наистина проблематичен дизел е V6 2.5 TDI, но специално за него мисля, че са изчистени проблемите за годините, за които пишеш (2003~2004).
Сега и истинските почитатели и потребители на тези двигатели да кажат.
Здравей!
Имам такава кола - пасат 1.9TDI 131 коня,края на 2003.Между двата вида 101 и 131 коня,131 е по-добър по мое мнение.При рискованите изпреварвания нямаш проблеми.Дефекти засега не е давал.В разхода на гориво между двата двигателя мисля,че няма почти никаква разлика.Само да ти спомена,ако не си наясно,при закупуване на кола след 2002 или на 15000 лв,задължително застрахователите искат GPS(поне при мен беше така).Цената на GPS беше към 600лв,но ако предплатиш няколко месечни вноски,те ти поемат цената на GPS-а.
Имам такава кола - пасат 1.9TDI 131 коня,края на 2003.Между двата вида 101 и 131 коня,131 е по-добър по мое мнение.При рискованите изпреварвания нямаш проблеми.Дефекти засега не е давал.В разхода на гориво между двата двигателя мисля,че няма почти никаква разлика.Само да ти спомена,ако не си наясно,при закупуване на кола след 2002 или на 15000 лв,задължително застрахователите искат GPS(поне при мен беше така).Цената на GPS беше към 600лв,но ако предплатиш няколко месечни вноски,те ти поемат цената на GPS-а.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Разлика в поддръжката на 3не ПД мотора 101 ,115,131 е минимална/в смисал няма нещо от което да ревеш пре този 131/-колегите който експлоатират такива могат да споделят точни цени.Мотора не е 131 щото е "изпържен 101 конйов",а защото е подобрена версия/разликите не са на пръв поглед ,но са съществени/.Лошото на тия мотори е че само хубава нафта ще трябва да наливаш/Алпин дизел,В-Повер в краен случей Лукоил и Еко-елда,но не и евродизел и останалите знайни и незнайни станции/,а за био изобщо не трябва да помисляш.В такъв смисъл конвенционалния ТДИ 110 коня е доста по-идиотоустойчив,ама не е толкова дързък.Общ проблем и на двата варианта е ,че при градско каране на ниски обороти се зацапва механизма на променливата геометрия на турбината и трябва да се чисти/не е проблем ама ако паднеш на "майстор" ще те накара цялата турбина да смениш/.При условие ,че ще копуваш кола втора ръка/а както каза колегата всички 1.9 ТДИ са перфектни мотори/ не им се втелявай точно кой тип,а вземай този който е в най-добро състояние и екстрите ти падат на сърцето.Успех с покупката 

- Kartoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте и от мен...
От няколко седмици съм се наточил да си взимам кола (по вина на шефа ми, който иска да ми купи
Гледах какво ли не и най накрая и аз се спрях на този мотор... Просто явно интуицията не ме е подвела... Сега като чета тук какво пишете още повече се радвам на избора си
Вече съм си харесал и колата и тия дни ще я купувам. Колата е Пасат 4 97г. 1,9 TDI PD 96 KW със всички екстри дето можеш да се сетиш
(Светла Кожа, Подгряване, Хл. Жабка, Климатроник, Ел. Пакет, ASR и други) Просто перфектната кола за тези пари и е много по добра от А4-ката дето карам в момента !!!
Поздрави !
От няколко седмици съм се наточил да си взимам кола (по вина на шефа ми, който иска да ми купи

Поздрави !
Последна промяна от Kartoff на Вто 09 яну 2007 19:43, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
пд няма 97 годинаKartoff написа:Здравейте и от мен...
От няколко седмици съм се наточил да си взимам кола (по вина на шефа ми, който иска да ми купиГледах какво ли не и най накрая и аз се спрях на този мотор... Просто явно интуицията не ме е подвела... Сега като чета тук какво пишете още повече се радвам на избора си
Вече съм си харесал и колата и тия дни ще я купувам. Колата е Пасат 4 97г. 1,9 TDI PD 96 KW със всички екстри дето можеш да се сетиш
(Светла Кожа, Подгряване, Хл. Жабка, Климатроник, Ел. Пакет, ASR и други)
Поздрави !
- Kartoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е да де и аз знам че няма
PD е след 99 или 00 година до колкото знам... Но все пак тази кола е за мене и аз се утепах докато си намеря такава кола за парите, които са ми отпуснати
Е, намерих си... В първи момент и аз се учудих, но все пак си е късмет
Ааа и ако някои иска мога да я покажа... Имам снимки. Пък да видим дали няма

Ааа и ако някои иска мога да я покажа... Имам снимки. Пък да видим дали няма

Върни се в “Дизелови агрегати”