Въпрос относно покупка на кола.
Въпрос относно покупка на кола.
Здравейте колеги. След продажбата на "каручката" за 1500 лева съм решил да взема друг автомобил. Обаче не мисля че бих се качил на ГТИ отново ! А голф за 1500 лева ми е съмнително дали ще намеря в изправност. Бях ви пуснал тема за Хонда обаче и парите са ми оскъдни. Ще ви постна един линк към обява на Опел Корса 1.4 90 коня. Мисля че е с мотор Екотек и има газово. Да кажете според вас заслужава ли си да взема такъв автомобил. "Чувал" съм че ЕКОТЕК е пълен боклук, обаче не съм от хората които се доверяват на слухове. Искам да споделите вашия опит със ЕКотек мотор- 1.4 16 90 hp. Иска ми се да карам ГТИ 5 ца, но за съжаление ми се налага да карам кошове- http://www.cars.bg/c682533 Заслужава ли си да се взема такъв барутник според вас. Пак повтарям бюджета ми е 1500 лева

Re: Въпрос относно покупка на кола.
Фен съм на Опел,карал съм 8 години Опел,но ти казвам- тоя не бих го взел.
Търси 1.6 моно,но не Екотек-а.Лошото е ,че и него вече едва ли ще намериш читав.Освем да извадиш късмет с някой нов внос.Тук в България това са най караните и съответно с най много навъртяни километри.
Търси 1.6 моно,но не Екотек-а.Лошото е ,че и него вече едва ли ще намериш читав.Освем да извадиш късмет с някой нов внос.Тук в България това са най караните и съответно с най много навъртяни километри.
Последна промяна от Росен2 на Нед 25 май 2014 22:01, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Както сам си писал за 1500лв толкова
Но за тази гледай да свалиш още 200-300лв.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Корса не е лош автомобил, ала виж и Ситроен Ксара за 1500 лв.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
И на мен корсите ми харесват,аз бих си търсил добрият стар 1.6/1.4 моноинжекцион.
Евтин,здрав,безпроблемен
Евтин,здрав,безпроблемен

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз честно не бих гледал тази обява колега - фугите между фарове, броня и капак са ми в повече а и не съм много запознат с Опел, но май решетката липсва... Другото, което ми е страно е, че в обявата пише 220К а на таблото е с 27К назад - може снимките да са стари де, но интериора с тези сини покривки в комбинацията от рециклирания плат на Опел за страничните кори на вратите и отзад, таблото в цвят слонска кост
и тези джанти поне мен биха ме отказали...
Нищо лично към продавача, но може ли да споделиш колега какво те е грабнало освен цената?
и тези джанти поне мен биха ме отказали... Re: Въпрос относно покупка на кола.
nokiangage написа:Аз честно не бих гледал тази обява колега - фугите между фарове, броня и капак са ми в повече а и не съм много запознат с Опел, но май решетката липсва... Другото, което ми е страно е, че в обявата пише 220К а на таблото е с 27К назад - може снимките да са стари де, но интериора с тези сини покривки в комбинацията от рециклирания плат на Опел за страничните кори на вратите и отзад, таблото в цвят слонска кости тези джанти поне мен биха ме отказали...
Нищо лично към продавача, но може ли да споделиш колега какво те е грабнало освен цената?
Колега честно казано и аз не знам
А някой такива нереални цени искат на старите си железа че не е истина :(- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
авторе избрал си няква кола-развалина

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
В крайна сметка колега всеки може да иска колкото си прецени за своя вещ, но според мен едно нещо струва толкова, колкото реално може да се вземе за него. Като съвет - не бързай да взимаш кола, защото просто трябва да се взима а изчакай, огледай, пробвай и ще излезе нещо приемливо за този бюджет... 

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
я виж това АУДИ 80 колега, аз лично бих го предпочел пред корсата, стига и на живо да е изглежда така добре като на снимките 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Защо не погледнеш и нещо такова http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11397241028297784&f1=details&slink=6kw6s1 . Доста добър вариант е .
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
За 1500лв Голф 3-ки има да ги ринеш с лопатата - е, няма да е GTi, но 1.8 90к.с. ще се намери читав. Поло за тези пари също ще се намери.
Пежо 306 също е в пъти повече кола от тази Корса, освен ако не си таен опелджия, под прикритие и не припадаш като чуеш GSi.
Ауди 80 аз не бих гледал, особено Б3 - по-тесен от Голф, може би като Поло, много стари и отвън може да не гният, но отдолу за над 25г живот са тотален леш.
Пежо 306 също е в пъти повече кола от тази Корса, освен ако не си таен опелджия, под прикритие и не припадаш като чуеш GSi.
Ауди 80 аз не бих гледал, особено Б3 - по-тесен от Голф, може би като Поло, много стари и отвън може да не гният, но отдолу за над 25г живот са тотален леш.
Ако държиш да е Опел, имам една Астра за продаване. Колата е 93 та година, комби 1,6 пълна инжекция. Никога е нямала газова уредба но ако искаш можеш да си сложиш, с металните колектори е. Разхода по компютър е 6/100 извън града и 7,2/100 в града. Има много екстри ако те интересува и държиш на тях (аз лично не държа)като ABS на всички колела (повечето астри от 92 до 95 имат само на предните колела), ел. стъкла, ел. фарове, ел. огледала с подгряване, централно заключване(заводско ), Airbeg, борд. комп., климатик, капандура, халогени... със стария мотор е, не е екотек. Много корава машинка, не лопа и не трака.
Като кола за тези години си има забележки. Не са някакви фрапиращи а аз нямам физическата възможност да ги оправя. За смяна е лявото каре (но може да изкара още 10-15 000 км) Тавана е увиснал, не напълно но трябва да се залепи. Вентилатора на парното се прецака и работи само на 3-та степен. Казаха ми че там имало някакви букси (като отвориш капака) и там правели проблеми, но не мога да се занимавам и да я правя сега. Иначе доволно с нея отидох до Франция и се върнах. Лятото на 2013 година са подменени праговете и задните вежди с нови и цялостно боядисана.
Вчера ми се обадиха за нея, понеже съм я пуснал в Cars-a. До края на този месец ако съберяли парите ще се обадят. Ако ли не, мога да ти я дам на теб. Цената която търся е повече от 1500, но нали си от форума...
Като кола за тези години си има забележки. Не са някакви фрапиращи а аз нямам физическата възможност да ги оправя. За смяна е лявото каре (но може да изкара още 10-15 000 км) Тавана е увиснал, не напълно но трябва да се залепи. Вентилатора на парното се прецака и работи само на 3-та степен. Казаха ми че там имало някакви букси (като отвориш капака) и там правели проблеми, но не мога да се занимавам и да я правя сега. Иначе доволно с нея отидох до Франция и се върнах. Лятото на 2013 година са подменени праговете и задните вежди с нови и цялостно боядисана.
Вчера ми се обадиха за нея, понеже съм я пуснал в Cars-a. До края на този месец ако съберяли парите ще се обадят. Ако ли не, мога да ти я дам на теб. Цената която търся е повече от 1500, но нали си от форума...
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Бих се възползвал от офертата на Kovach, астрата изглежда свежа http://www.cars.bg/c699494 

vucata написа:Бих се възползвал от офертата на Kovach, астрата изглежда свежа http://www.cars.bg/c699494
Точно тази е да
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”