VAG-COM 12.12 Грешка

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
eatanasov
Автомобил:
Двигател:

VAG-COM 12.12 Грешка

Мнениеот eatanasov » Пон 26 май 2014 15:01

Здравейте!
Мъча се да си подкарам новата версия. Всичко е наред. Инсталира се всичко. Имам връзка с кабела при тест, но като реша да влезна в някой модул след 3-4 сек ми изписва:
NO RESPONSE FROM THE INSTRUMEN CLUSTER

Ако има идей споделяйте.
Ако някой има по-стара версия ако може да ми даде или линк, за да пробвам с нея защото си мисля, че е заради версията.
Мерси!!!

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Re: VAG-COM 12.12 Грешка

Мнениеот hp7909 » Вто 27 май 2014 1:45

нас*ал си кабела , трябва да препрограмираш за мегата и gal за да тръгне :mrgreen

eatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eatanasov » Вто 27 май 2014 7:28

Ползвал съм кабела само със софтуера с който си го купих. Може ли малко по - ясно как съм го наср*ал и какво значи да го препрограмирам за мегата и gal за да тръгне?

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Вто 27 май 2014 10:24

Instrument cluster ти е таблото с циферблатите за скорост и обороти - в случая програмата ти казва, че не може да се свърже с таблото.

Може и да не е проблем, ако в новата версия са сменили начина, по който се откриват различните контролери в колата. Това можеш да кажеш само ти - ама трябва да имаш я файлче, я спомен - как се е държала предишната версия, там ли е било таблото, и т.н.

И за в такива случаи - винаги си дръж резервни копия на инсталационните файлове за различните версии...

eatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eatanasov » Вто 27 май 2014 11:57

mrpetrov написа:Instrument cluster ти е таблото с циферблатите за скорост и обороти - в случая програмата ти казва, че не може да се свърже с таблото.

Може и да не е проблем, ако в новата версия са сменили начина, по който се откриват различните контролери в колата. Това можеш да кажеш само ти - ама трябва да имаш я файлче, я спомен - как се е държала предишната версия, там ли е било таблото, и т.н.

И за в такива случаи - винаги си дръж резервни копия на инсталационните файлове за различните версии...

Ами то дори и в двигателя не ме пуска. Какъвто и модул да искам да отворя ми дава грешка. Иначе днес ми дадоха по-стари версии, но с тях дори не ме минава теста за кабела.
Относно как се е държал с предишни версии, сега за първи път си взимам кабел и софт. Винаги съм ходил по разни майстори и сервизи за диагностика и не е имало проблеми.

Потребителски аватар
mrpetrov

Мнениеот mrpetrov » Вто 27 май 2014 12:40

И аз съм си вземал кабел - с него ми дадоха и диск със софтуера. Ти диск нямаш ли?

eatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eatanasov » Вто 27 май 2014 15:08

mrpetrov написа:И аз съм си вземал кабел - с него ми дадоха и диск със софтуера. Ти диск нямаш ли?

имам и диск с кабела и когато му правя тест вс си е ок, но тръгна ли да влизам някъде ми дава грешка

Потребителски аватар
mrpetrov

Мнениеот mrpetrov » Вто 27 май 2014 15:35

Теста се прави веднъж, след инсталация на програмата - от там нататък - тя си знае къде да си търси кабела.

На теб каква грешка ти дава - можеш ли да препишеш точно съобщението или да направиш снимка на екрана?

eatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eatanasov » Вто 27 май 2014 16:33

mrpetrov написа:Теста се прави веднъж, след инсталация на програмата - от там нататък - тя си знае къде да си търси кабела.

На теб каква грешка ти дава - можеш ли да препишеш точно съобщението или да направиш снимка на екрана?

Оправих се
Проблема бил в не добрия контакт в буксата. Просто е трябвало да се напъха много, а не просто да светне зелено
Мерси на всички!!!
За триене

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”