АФН изолиране на картерни газове
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
АФН изолиране на картерни газове
Здравейте, някой колега може ли да ми обясни как се изолират картерните газове на АФН , ако може със снимки ще ви бъда много благодарен 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Изолиране на картерни газове
Издърпваш тънкия маркуч които е на дебелия маркуч преди турбото, и го удължаваш така че да слезе отдолу някъде под мотора. Дупката която остава на дебелия маркуч затапваш, идеално става с тапа от пещерска гроздова и стягаш с една скоба и си готов.
Снимки утре мога да ти кача....ама ако ти не е ясно пиши ми на лични да ти дам телефон да ти обясня
Снимки утре мога да ти кача....ама ако ти не е ясно пиши ми на лични да ти дам телефон да ти обясня
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Да стана ми ясно , ако метнеш и една снимка ще бъде супер и ако може да кажеш ефекта какъв е , аз чух ,че била малко по-динамична 

- drago_tr
По динамична да, но ще го усетиш чак тогава когато се поизчистят всмукателните колектори ако сега са ти позатлачени. Положително е че ще мотора ще диша чист атмосверен въждух и той няма да се меша със изпаренията идващи от картера и правят страшна гняс която полепва по тръбите и намалява диаметъра им. Тук във Форума съм чел че така като са изолирани картерните газове и колата загрявала зимата по бавно....ми да ти кажа аз не съм усетил нищо такова.
Едновременно с това запуши и EGR-а и избуши катализатора. Тогава повечко газчица и забравяш за чистене на геометрията.
Аз няколко години вече карам така и нямам проблеми така че действай
Едновременно с това запуши и EGR-а и избуши катализатора. Тогава повечко газчица и забравяш за чистене на геометрията.
Аз няколко години вече карам така и нямам проблеми така че действай

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Ами махнах катализатора , изчистих колектора и затапих ЕГР-а , общо взето ми остана само това да изолирам 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
С каква цел го правиш това с картерните газове ?
- drago_tr
Щом си направил всичко това няма да почувстваш нищо. Просто ще си предпазиш мотора от по нататъшно замърсяване на смукателните тръби които са пряко отговорни за динамиката
Нали съм написал по горе. Да не вкарва маслените изпарения във всмукателните тръби
Нали съм написал по горе. Да не вкарва маслените изпарения във всмукателните тръби
Последна промяна от drago_tr на Пон 16 юни 2014 20:17, променено общо 1 път.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
За да не ти цапа ли ?
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Само помислете или прочетете за мазането на турбината и чак тогава правете такива лекомислени упражнения.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
То така като чета излиза, че тия "измислени" инженери във VAG-Group, са разработили и внедрили една камара недомислици в нашите автомобили.........
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да не говорим, че като изведеш маркуча познай от три пъти кой диша тези изпарения. Със сигурност не е моторът ти. Тези газове са канцерогенни (причиняват ракови заболявания) и не е яко човек да си прави ташак с тези работи само за да не му се цапа колекторът...
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Картерната вентилация е вкарана във всмукателния тракт ,защото маслените пари са отровни ,а не да маже турбото . Ще ти повярвам ,че са за мазане на турбината ,ако си развиеш маслената магистрала на турбото и караш така малко повече от 1 километър без да счупиш турбото :) . Извеждането навън на картерната вентилация допринася изгорелите газове постъпващи от ЕГР клапана да не се омазняват и полепват по смукателя и портовете на главата също така се вдигат и единиците на дебитомера със средно от 40 до 60 . минуси незнам да има за мотора и турбото .
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Това което съм написал по горе,не съм го измислил аз и не го споря.Сподели го човек който се занимава конкретно с турбини и т.н. по колите.Така че не ми се спори.Просто прочетете.Има цяла тема за картерните газове и по точно как се прави и какво се слага преди да влезнат в тръбата за въздух.
- drago_tr
Че той колегата е махнал катализатора и е запушил вече EGR-а, което означава че отдавна е хвърлил екологията в кофата за боклук.
А колегата okti е чел ама не е разбрал
А колегата okti е чел ама не е разбрал

Върни се в “Дизелови агрегати”