Да бъдеш измамен от некоректен търговец !

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Да бъдеш измамен от некоректен търговец !

Мнениеот xalerrelax » Пон 16 юни 2014 12:33

pakumba написа: взе да ми писва и ще почна да отказвам въобще да го гледам като е сложена тази опция

Това изобщо не го разбрах :rolleyes .

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 16 юни 2014 17:12

xalerrelax написа:Първо се плаща доставката , после се преглежда.
В общите условия си го има , не зависи от служител.

За мен това въобще не е редно! Аз като не харесам стоката, си я връщам и продавача да си му бере дерта че ми е изпратил не това което искам или боклук. Затова може би трябва да е така: Изпращача трябва да плати доставката и аз като отворя и харесам стоката и реша да я взема, в наложения платеж чак тогава да платя стоката плюс доставката на продавача.
Че то иначе какво излиза сега....плащам за да прегледам боклуците на някого си. :thumb_down

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пон 16 юни 2014 18:34

drago_tr написа:Че то иначе какво излиза сега....плащам за да прегледам боклуците на някого си. :thumb_down

Еми то това е въпрос на лична договорка.Нищо не ти пречи предварително да се уточните с продавача той да плати.Не виждам проблем тука ?

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 16 юни 2014 18:58

drago_tr написа:
xalerrelax написа:Първо се плаща доставката , после се преглежда.
В общите условия си го има , не зависи от служител.

За мен това въобще не е редно! Аз като не харесам стоката, си я връщам и продавача да си му бере дерта

Много си е правилно , това да не ти е магазин да разглеждаш.По тази логика можеш да поръчаш 100 артикула и да не вземеш нищо.Повечето куриерски компании изобщо нямаха тази опция.Първо плащаш , после "хапваш" ,ама българина винаги е недоволен .
Аз пак смятам , че трябва да стане , както е в Ибей.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 16 юни 2014 19:15

Извинявай...ама защо трябва да взимам нещо което няма да ми свърши работа. На тебе, ако чакаш да ти пратят полуоска и платиш 20 лева за доставка а като отвориш пратката и вътре има 3 арматурни железа....ще те е яд ли че си дал 20 лева или ще вземеш железата и ще си кажеш майната му аз съм си виновен и ще си тръгнеш? и тогава кой е виновен....купувача или продавача? Е за това говоря! Затова всичко трябва да се поема от продавача...а купувача ако хареса и иска стоката ще си плати всичко като поп. :a045
Ти като отидеш в магазина...оставяш ли 2 лева за да разгледаш какво има в него. Тълкуванието ти не е правилно. Ясно е Еконт искат да си вземат парите за доставката независимо от кого, но откакто го въведоха това, пък и където вдигнаха цените и хич не ме кефят и затова прибягвам когато мога към конкурентни фирми.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 16 юни 2014 19:26

Много си далеч от истината , но няма да изпадам в подробности.
Следващият път си поръчай по друга компания , при която изобщо не можещ да отвориш преди да си платиш стоката , ще те питам.
Аз разсъждам така , а и много хора:Предпочитам да дам пари за доставка , отколкото 10 пъти повече пари за стока , която не ми трябва.
Много правилно тълкувам...за това ти казах...Еконт НЕ е магазин.
Като не те устройва политиката на фирмата , палиш си колата и отиваш на място да си гледаш полуоската.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Пон 16 юни 2014 19:40

Ми достатъчно съм се напатил...аз за това така говоря. В никакъв случай не искам да влизам в конфронтация с някого, но, поне се опитвам от написаното тук да предпазя и други да не се лъжат като мен. Но стоя зад убеждението си че продавача, трябва да си поеме първоначално разхода за транспорта и ако харесам стоката аз ще му възстановя парите за него плюс цената на самата стока. :th_up
Така ще е занапред! :th_up

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 17 юни 2014 14:06

xalerrelax написа:
pakumba написа: взе да ми писва и ще почна да отказвам въобще да го гледам като е сложена тази опция

Това изобщо не го разбрах :rolleyes .

Еми често се случва следното- има да кажем 3-4 снимки на продукта. Виждам, харесвам, питам има ли забележки- няма. Пращай тогава. Идва нещото и ми казват преди да съм го видял- ако го отвориш и прегледеш, да знаеш, че продавача е сложил опцията ти да платиш пътя в двете посоки ако не го вземеш. Хубаво, нали са ми казали, че няма забележки. Отваряме, гледам нещото надрано, осрано или каквото и да е, но не и без забележки. Връщам го, защото не ме устройва, а от Еконт ми искат пътя двупосочно- аз какво съм виновен, че онзи си трае за забележките? Ако мине-мине, като не, той не губи нищо. И ми писна вече, пълно е с кретени, има ли забележки- няма, дай още снимки- е, колега, нали съм сложил 4... и така. Понеже вече ми се случи тази ситуация 1 път, вече ако продавача не ме предупреди предварително, че ще плащам пътя в двете посоки, като ми го кажат в Еконт- ми звънете му, ако не махне опцията, няма да го преглеждам и вземам и така. Иска се малко взаимно доверие, но и коректност, която често липсва и от двете страни. И понеже в Бг купувачите не са особено ценени, понеже търговците са със самочуствието, че все едно бачкат в Наса и клиента им длъжен нещо, то 99% пазаря отвън. :th_up

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Вто 17 юни 2014 15:53

Хубаво си пише за доверие и плащане от продавача но я си представете че продавате нещо обемисто вчера човек искаше две брони от полото казал съм забележки предложил съм още снимки да направя и да ги пусна на меил като за да ги пусна по еконт му казах пътя предварително с превод.Да не стане като с Ангел от тази тема свършил парите и аз да си платя в двете посоки пътя и да се чуда как да ги закарам до еконт и после и на връщане че някои е свърши парите или ги е намерил в неговия град и иска да си спести транспорта.Е сещаите се какво стана .................

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 17 юни 2014 15:59

Точно така е, нещата са финни, но за мен продавача трябва да носи малко по-голям риск, всичко това трябва да бъде калкулирано в печалбите, включително и отвреме-навреме дори продавача да понесе някакви загуби, то това е риска на професията и както казах трябва да бъде калкулирано в печалбите. Казвам го като човек, който е от двете страни. Ето вчера продадох в продавалник 2 рампи за ремонт на автомобил, общо са 50 кг. Написал съм си, че искам пътя предварително платен, човека вижда, че имам положителни коментари и ми изпрати парите на доверие. Утре пък аз ще му изпратя нещата.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 17 юни 2014 19:37

Продавача, като поеме първоначално транспорта, той ще е заинтересован да ти изпрати действително стоката която си искал и няма да се прави на ощипан ако ти прати боклук от който нищо става, защото ще знае че моментално изгаря с някакви пари. А освен това, ще е и принуден да каже всички дефекти на стоката които има или ако има такива, защото при отварянето при купувача, купувача ще види че има дефекти за които купувача не го е осведомил и пак изгаря тариката продавач.
Е така си ги мисля аз тия работи, ако трябва да вкараме в ред некоректните търговци :rolleyes

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 17 юни 2014 20:40

drago_tr написа:Е така си ги мисля аз тия работи, ако трябва да вкараме в ред некоректните търговци :rolleyes

Това никога няма да стане. Въпроса е да се пазим всеки сам за себе си. И кофтито е, че точно когато човек реши да бъде пич, разбран, да влезе в положение (или пък наивен) то точно в тези случаи бива прецакан. Решаваш да вземеш стоката, защото се чувате по телефона и ти казва, че ще прати забравената лиспваща пружинка и за да бъдеш пич, вземаш на доверие и чакаш и не дочакваш. Така следващия път като ти кажат, че ще плащаш двупосочно ако искаш да видиш и ти им кажеш "ми чао" и излизаш некоректен.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 17 юни 2014 20:44

Ми пазарувайте директно, не онлайн. Това е съвремието, успехът за един е за сметка на нечия загуба. Справка - Джак и бобеното зърно, но без последната част.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”