Passat B2 заслужава ли си?
- pinci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat B2 заслужава ли си?
На последната среща, чух интересни възгласи от сорта на вечната кола
доста се замислих и тъй като може би бих могъл след време да закупя нещо такова искам да ви питам, какво ви е мнението за този автомобил? Какви двигатели му се слагат? Кой ми препоръчвате (имайте предвид че не търся ускорение, искам просто да може да поддържа 140км/ч). Трябва и да е икономичен (най-вероятно газова). Разходът който Асен ми каза ми хареса 12/100 градско. Та нещо такова... Благодаря

- malcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам Б2 1,8 85г. от година и малко. За този период съм изминал малко над 10 000 км. и като цяло съм доволен. Разхода повече от 13 градско НА ГАЗ през зимата не ми се е качвал. Най-малкия разход който съм постигал е 8,6 на извън градско /газ/. Колата ми я дадоха доста подържана и аз се стремя да я подържам /Special thanks to Ваското1/ и най сериозният проблем беше счупената бензинова помпа. Асен определено има повече опит с този модел и може да ти каже обичайни дефекти, но този разход при него (ако става въпрос за бензин) малко ме учудва - може би защото 1,6 се мъчи с това купе. С повече от 140 не съм го карал въпреки, че може още доста според познати със същия двигател до към 160-165 без особени усилия, но си я пазя. Колата е стабилна /особенно с 185/50/15/. Вози твърдо , но не повече от Голф. Интересното е, че често са ме задминавали Б2 дизел комби - по-скоро отвявали, но в/у дизелите нямам поглед.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От три години имам точно такъв Пасат Б2, '87, 1.6Д, комби. Мога да кажа само хубави неща. Повече съм писал тук:
http://avtomobili.info/d.php?s=vr&rvi=27
http://avtomobili.info/d.php?s=vr&rvi=27
Аз карам Passat 1.6 TD комбито 80 конски сили
Вдигал сам 180 без никакви проблеми. Е малко му е тежко на двигателя, но ги прави вапреки вси4ко, а може и още.
Иначе 160 ги подържа без никъкъв проблем
Градско ми харчи около 6.5, а изжан градско пада под 5.
Някой ще каже семеина кола за чудо и приказ и пове4ето така си мислят, но всичко от 1.2 до 1.8, а понякога и някоя 2.0 на каквото и да е ОПЕЛ, РЕНО, ПЕЖО, ХОНДА да не говорим за БМВ и МЕРЦЕДЕС
като видят как ги изпреварв едно КОМБИ от 87г. и умират от яд.
Моят личен савет е вземи си такава кола НЕВЕРОЯТНА Е
Вдигал сам 180 без никакви проблеми. Е малко му е тежко на двигателя, но ги прави вапреки вси4ко, а може и още.
Иначе 160 ги подържа без никъкъв проблем
Градско ми харчи около 6.5, а изжан градско пада под 5.
Някой ще каже семеина кола за чудо и приказ и пове4ето така си мислят, но всичко от 1.2 до 1.8, а понякога и някоя 2.0 на каквото и да е ОПЕЛ, РЕНО, ПЕЖО, ХОНДА да не говорим за БМВ и МЕРЦЕДЕС
като видят как ги изпреварв едно КОМБИ от 87г. и умират от яд.
Моят личен савет е вземи си такава кола НЕВЕРОЯТНА Е

- Doctora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pinci,
аз карам В2-ка още я знаят като Сантана.
1.6 карбуратор 4+Е.Има си икономайзер.
Значи колата ми е вече на 23-4 години и още хвърчи .
Е днеска трябваше да бързам за една работа 160 по цариградско и ускоряваше.
Наистина е издръжлив автомобил.Не е много сложен като електроника.Единственото електронно нещо в него е запалването. Другото е механика.
Разхода ми градско е около 10-11/100 ,а извънградско пада драстично около 5.5-6.0 л/100
Стъбиларка е стига да не вземеш някоя прекалено огрухана.
аз карам В2-ка още я знаят като Сантана.
1.6 карбуратор 4+Е.Има си икономайзер.
Значи колата ми е вече на 23-4 години и още хвърчи .
Е днеска трябваше да бързам за една работа 160 по цариградско и ускоряваше.
Наистина е издръжлив автомобил.Не е много сложен като електроника.Единственото електронно нещо в него е запалването. Другото е механика.
Разхода ми градско е около 10-11/100 ,а извънградско пада драстично около 5.5-6.0 л/100
Стъбиларка е стига да не вземеш някоя прекалено огрухана.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- JamaLenKo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B2 заслужава ли си?
За мен лично си заслужава стария пасатор. Имам 1.8 бензинка м/у 80 и 90 кончета (не съм сигурен колко точно), пълнил съм го до 180 на магистрала, беше леко надолнище естествено, но човека до мен така и не разбра какво се случва, което е показателно. 2 години откакто сме заедно съм имал много малко поводи да ходя по автосервизи, най-лошото е че когато рано или късно се счупи нещо трудно се намират части. А, щях да забравя да спомена за най-лошото - разхода. Извънградско - 10/100, градско - 13-14/100(това през лятото и при нормално шофиране). Незнам какво и стана на колата, допреди 1 година не беше чак толкова жадна, течове на бензин няма.. Но като цяло съм възхитен от нея, в момента я подготвям за боядисване, като приключа ще цъкна някоя снимка 

- JamaLenKo
- Автомобил:
- Двигател:
За мен определено си заслужава. Моята Б2-ка я карам всеки ден от 2 години, 1.8 бензин '86, 4+е, хечбек. Минал съм към 30 000 км, километража е на 425000. Най-лошото което мога да кажа за нея е че направо ми изпива паричките, разход градски 14/100, извън 9-10/100, допреди година не гореше чак тъй но незнам..
Иначе за вървене не е кат да не върви, пълнил съм я до 180 на магистрала, човека до мен взе да се кръсти по едно време ама му мина
. Купето беше малко поочукано тук там от предишните собственици/е и аз допринесох малко
/ и беше взела яко да ръждясва тук там, ама почти съм я върнал във форма, тия дни ще и отпера една нова боя и ще стане като нова 
Иначе за вървене не е кат да не върви, пълнил съм я до 180 на магистрала, човека до мен взе да се кръсти по едно време ама му мина

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Определено ще спечелиш награда за отворена най-архивна тема 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”