The Green,Low MK3

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
n1ky
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател:

The Green,Low MK3

Мнениеот n1ky » Нед 13 юли 2014 1:12

Здравейте , колеги ! Сега ще Ви разкажа набързо как се стекоха обстоятелствата при мен - В края на март месец се записах да изкарам книжка и започнах да мисля за кола.Много исках VW GOLF 4 1.9TDI, но паричките не стигнаха и бях принуден да взема по-евтина кола и да си я направя така,че да ме радва и вози докато дойде време за ново возило. Не си промених решението за марката ,а само за модела и в края на юни месец се сдобих си първата количка - VW GOLF 3 1.6 101 коня с газова уредба,за да мога да се возя (предполагам знаете какъв е мерака след като се вземе книжката)за възможно най-малко парички. :redface Като цяло колата е с ел.стъкла,ел.огледала,климатик,бели циферблати,двусекционни фарове HELLA и тъмни стопове HELLA,дори и катализатор,но няма AIR BAGS.Като я взех беше пазена и гледана доста,сменени са : генерацията ,тампони,биалетки,накладки,дискове и др.неща.Забележките са и по боята,но не е нещо фатално и задния капак го е налегнала ръждата,но ще търся нов или ще направя моя малко "rat style".Отвътре също е доста запазена - таблото,тавана,вратите са като нови.Ето снимка на колата от обявата :
Изображение

Взех я и смених масло,всички филтри,ремъци,ролки и антифриз.Бях много доволен,че вече всичко е сменено и колата е готова за каране,но след като нашите я покараха ден-два се оказа,че има някакъв проблем и не върви добре нито на бензин,нито на газ. Организирахме се с един приятел (аз нямах кжижка все още) и я закарахме при познат майстор,но нямахме възможност да я закачим на компютър и последва смяна на свещите,кабелите,разпределителната капачка и ушким се подобри положението.Също я направихме да минава от бензин на газ,когато достигне определени обороти.

Преди седмица взех книжката и доволен,доволен започнах аз да си карам,но усетих,че колата пак не иска върви,дава висок разход на гориво и припляква отвреме на време...последва каране пак при майстора,този път я закачихме на компютъра и се оказа,че датчика на Хол създава ядове.Последва смяна направо с делкото и колата се оправи,вече мога да кажа,че върви много добре и разхода също се подобри.(В момента също търся делко с датчик,защото с баща ми имаме няколко идеи.. :cool).

Та след тези проблеми,реших да се захвана с визията на колата.Когато я купих беше с 14ки лети джанти , стоково окачване, и още куп неща,които не ми харесваха.Можех и така да я карам ,но просто исках да я направя така,че на мен да си ми харесва.Започнах да гледам за по-голями джанти и спортно окачване,не защото съм състезател,а за да я направя малко по-нисичка.Намерих джанти 16ки BBS Prestige и ги взех :
Изображение

Също взех и спортно окачване амортесьори BILSTEIN и червени пружини.Монтирах джантите и окачването,но само отзад.За отпред не ми остава време,но скоро ще бъде монтирано.Ето една снимка на колата ,но само отзад.Когато сложим и предните амортесьори ще кача снимки на цялата кола.
Изображение

Засега съм доволен от колата и съм купил и напавил следните неща :
- джанти 16ки с гуми - ЗАКУПЕНИ
- спортно окачване - ЗАКУПЕНО
- боядисване на спирачните апарати и барабани в черно - НАПРАВЕНО

Със сигурност ще излезе още нещо за купуване и правене, но все пак това са нещата,които съм замислил да взема.

Между другото съм фен на "изчистения тунинг" - нисичко с хубави джанти ,и тук-там някоя лепенчица. :love.vw
Не очаквайте от мен да слагам от онези "тунинг" брони,прагове,стопове,светлинки,неони и т.н :no

Също така искам да попитам нещо : Не мога да свалям и вдигам десния прозорец с копчето,което е на шофьорската врата.От какво може да е? Понякога зацепва и опитва да се свали или вдигне,но без резултат.. :neutral

Последна промяна от n1ky на Вто 17 фев 2015 19:39, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Re: Нисичко,зеленичко що е то? Първата ми количка VW GOLF 3

Мнениеот Weezy » Нед 13 юли 2014 9:43

Тия джанти са много редки всъщност, не знам дали знаеш :) загледах ги и аз в olx

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Нед 13 юли 2014 10:43

Предполагах,че са редки,защото не съм виждал много,много коли с такива джанти. :th_up

Потребителски аватар
wuxx
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: TDI AFN 1997

Мнениеот wuxx » Нед 13 юли 2014 18:26

Убавинка си е ;)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 13 юли 2014 18:36

Честито колега.. Голфчето хваща окото :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Нед 13 юли 2014 21:03

Благодаря колеги! В момента колата е доста грозничка,защото отпред е висока , а отзад е ниска.Скоро ще сложа и окачването отпред и ще кача и снимки. :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Пон 14 юли 2014 23:03

Колеги,днес тъкмо се захванахме с едно приятелче да слагаме пружините и хоп проблем - новите пружини се оказаха за голям тампон ,а не са малкия както ми каза човекът,който ми ги продаде.Понеже тепърва навлизам в тази среда и не мога да ги различа и ме прецакаха малко. :thumb_down Но все пак вече си намерих нови тампони ,утре ще ги взема и ще монтирам окачването и ако ми остане време ще направя няколко снимки. :beer

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Вто 15 юли 2014 11:52

Колеги , оказа се ,че и с голям тампон не става. Човека от който взех пружините се оказа много сериозен и коректен и се разбрахме да ми изпрати чашките с които той е карал колата си с тези пружини.Утре трябва да са при мен и започваме наново слагането на окачването. :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Чет 17 юли 2014 2:00

Здравейте отново! Днес взех чашките от Еконт и колата вече е с окачване и отпред.:twisted
За жалост почна да вали доста силно и не можах да направя повече снимки,но утре ако времето е хубаво ще му ударя една баня и ще го наснимам. :th_up
И ето една,която успях да направя набързо. :love.vw
Изображение

Потребителски аватар
kid_of_rock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kid_of_rock » Чет 17 юли 2014 2:19

Добре си се насочил в развиването на колата, а за джантите наистина са редки и бая добри, какво ЕТ са?

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Чет 17 юли 2014 23:11

Колега,незнам какво ЕТ са. :confused

За жалост днес се появи нов проблем след слагането на окачването.. покарах колата из София,но при завиване наляво и надясно,чувам някакво жулене при предна дясна и по-рядко се чува от предна лява.:icon_sad :icon_sad Дали опират гумите в подкалниците или във веждите?? Между другото колата ми е за реглаж на преден мост,защото предна лява седи някак си доста "разкрачена" и тези дни ще я карам.Може ли от това да е проблемът?
Ако има значение в момента отпред съм с гуми 205/45/16.

Бандит
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2.0 ABF 97

Мнениеот Бандит » Чет 17 юли 2014 23:29

честито и много безаварийни километри , и аз скоро сменях окачването и е задължително реглаж на предницата.За проблема дай малко повече инфо ,кога се проявява ,на скорост или свободна и т.н.Успех с проекта.

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Пет 18 юли 2014 7:48

Направи си реглаж на предницата и може проблема да изчезне,защото се разбутват наклоните при смъкване на амортисьорите.Иначе ако гумите опират вътре в подкалниците,като свалиш джантите ще има следи по самите подкалници.С гуми 195/45 или в краен случай 195/40 според мен ще се реши проблема,ако опирането не е сериозно.

Успех :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Пет 18 юли 2014 11:15

Появява се когато се движа бавно или бързо и то само при завиване ..най-странното е ,че не винаги жули .. :/

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пет 18 юли 2014 17:59

По спомен са ЕТ35

Върни се в “Моят Volkswagen”