rostislav1998 написа:Ще попитам в тази тема някой знае ли дали става егр клапан от 110 на 116 коня?
Ако 110-ката е с ГНП а 116 е PD- не става.
Ето какво се случва при мен с тия ЕГР-и :
Наблюденията са ми върху 1.9 110 к.с. , пасат 1.9 PD 101 к.с. , Ауди А4 Б6 101 к.с. PD, голф 1.9 90 к.с. 1Z
При 1.9 110 к.с. Там е затапен ЕГР-а и вече 6 години се кара така и няма зацапване на геометрията, няма грешки, няма проблеми.
При Пасата 1.9 101 к.с. когато го купих беше запекла геометрията. Изчистих геометрията и затапих ЕГР-а Вървенето и загряването си е пак така и 2000 км. вече няма проблеми. Грешки няма по VAG-COM.
При Аудито, след затапването вървенето си е същото, но постоянно започвна да набива грешка в EGR-a. Ограничих го софтуерно, но пак същата работа. Разлика във вървеж, разход, загряване няма. Заради това че ми набиваше грешка, попитах тук там и ми искаха едни безумни цени от порядъка на 150 лева да го прекодират да не показва тая грешка и се наложи да го върна отново. Карам си го така, но го натискам повечко.
При голфа, Премахнато и затапено всичко и вървеше като змей....но там е друга бирата с устгейт
Като извод мога да направя, че най добре и най безпроблемна е тази интервенция да се прави на 110-ка и на 90 1Z. Карал съм ги доста и проблеми няма с тия интервенций.
Преди време, доста се бях зачел дали това е възможно и при PD мотора, и да ви кажа аз не останах от никого убеден, че това не може да стане. За сега съм решил да го направя така, поне при аудито където набива грешка, да не затапвам EGR-а, но да сложа маслоутаиник на тръбата която идва от капака на клапаните и влиза във всмукателната тръба на турбината. Така значително ще намалее зацапването на колекторите, егр, турбина.