При каква скорост усещате колата сигурна...
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
BECKER написа:добре де колега, не те ли заболява главата от бученето при тая скорост.При мен като премина стоте ,вече почва бученето да е нетърпимо-а съм с нови гърнета.Виж ако имаше 6-та скорост щеше да е по-добре .И все пак за мен 120 е нормална скорост.
За да има бучене значи има нещо не в ред, нищо че си снови гърнета. А също зависи и от гумите те също имат някакъв шумов индекс, поне така ми казаха когато купувах нови.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Октомври 2006-та на връщане от Варна вдясно имах колона от ТIR-ове, а зад мен някакъв нервен пич със Xsara ми мигаше на дълги- 185км/ч лек наклон (баир де) и пича взе та изостана
. Подминах TIR-овете и като се прибрах в дясно се усетих колко съм се стегнал- 140 -150 още се чувствам стабилен на пътя (говоря за магистрала) нагоре- не. Всеки преценява за себе си , но на всички -безаварийно пътуване и благополучно пристигане!

BECKER написа:добре де колега, не те ли заболява главата от бученето при тая скорост.При мен като премина стоте ,вече почва бученето да е нетърпимо-а съм с нови гърнета.Виж ако имаше 6-та скорост щеше да е по-добре .И все пак за мен 120 е нормална скорост.
смятай,че са ти за смяна и 3-те тампона на мотора

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
такаааа. имаше преди разчистването от моя страна едно мнение за което много се колебах дали да разчистя или не но в крайна сметка понеже човека не притежаваше пасат В3 счетох че това би било достатъчен аргумент за чистене-въпреки че мнението беше призив за подобряване на сигурността. автора познаваме всички като много сериозен човек. той ми писа едно лично което ме накара да се замисля и понеже не мога да възстановя премахнатото мнение-а значимостта му наистина е голяма-реших да си позволя да постна тук личното му съобщение-поне толкова му дължа...
с извинения...

с извинения...

stil написа:Здравей Васко,
Пиша ти във връзка с едно мое мнение в темата “При каква скорост усещате колата сигурна...”. Въпросното съдържаше призив за избягване на рисковите високи скорости. Мнението “изчезна”, вероятно защото не е отговаряло на т.5 от правилата. Но дали е така? На пръв поглед – да. Но в действителност, стабилността на автомобила е едно твърде комплексно понятие, което зависи от различни фактори, като конструкция, техническо състояние, пътни условия, метеорологични условия, водач. А статистиката на ПТП-та показва, че именно последният от изброените фактори има решаваща роля.
Разбира се, авторът на темата едва ли е имал предвид това, нито пък аз съм имал желание да влизам в ролята на ментор, но когато се заговори за поддържане на скорости от порядъка на 160, 180, че и повече; когато тези скорости се постигат по нашите ”магистрали” ; когато “тестовият” автомобил в най добрия случай е прехвърлил петнадесет,
НАСТРЪХВАМ!
И не мога да се въздържа да не взема отношение. Забелязъл съм, че и други колеги от форума реагират по подобен начин, което е добре. За съжаление призивите за разумно шофиране идват по-често от обикновените участници във форума и доволно рядко от модераторите. И друго съм забелязал – това все пак оказва някакъв ефект върху поведението на “провинилия” се водач, или поне тук във форума. Той започва да се оправдава, че “извънредни” обстоятелства са наложили да шофира така, било е “за малко”, по принцип не го прави “често”, “осъзнава” риска и т. нат.
Ето защо смятам, че не бива да се отнасяме с пренебрежение към призивите за разумно шофиране и да ги вкарваме в рамката на правилата на един форум, ограничавайки ги например до само една тема или тема с етикет “важна” (която обикновено никой не чете) или още по-лошото – създадаваме си сами основателена причина просто да бъдат изтрити. Смятам, че за тези неща трябва да се говори непрекъснато.
От създаването на първия паромобил във Франция (който между другото освен всичко друго остава в историята и с първото ПТП със самоходна машина) са минали повече от два века. Прототипите на съвременните автомобили имат вече повече от 100 години история. Време през което автомобилът се е наложил като масово транспортно средство, но и време достатъчно за да се превърне сигурността в придвижването в сериозен проблем, надхвърлящ правилата на един форум, една марка автомобил, една държава, един континент.
Свършвам вече, но с едно предупреждение. Ако ме “порежеш” още веднъж ще издиря най-почупения краш-манекен, който намеря в нета, ще го оплискам с малко кръв за засилване на ефекта, всичкото това ще гарнирам с подходящ призив за разумно кормуване и ще си го плясна като аватар. Да видим тогава как ще триеш…
Поздрави,
Стилиян