От коя бензиностанция зареждате нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

От къде?

Еко
425
20%
ОМВ
457
21%
Шел
171
8%
Лукойл
514
24%
Ромпетрол
357
17%
Другаде, и напишете защо.
236
11%

Общо гласове: 2160
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?

Мнениеот samo_pechka » Нед 17 авг 2014 11:28

Мен ме учудва друго . Доколкото знам голяма част от горивата в Бг идват точно от Бургас , независимо дали е под друго , различно от Лукойл име на бензиностанцията . Та откъде ще идва тази разлика , толкова фрапантна , че масата дизели преди ПД и КР мотори , да я "усещат". Нарочно съм засягал тази тема с приятели , имащи такива, както и КР мотори на колите си , еми ...имам чувство , че има и голяма доза самовнушение .
веселин написа:Карал съм осем години - 1V - буквално всеяден - и него рядко го зареждах с Лукойл ...хеле пък сега с помпа-дюза - не благодаря !!!!

Тук със сигурност поне за дизеляка , стария , "малко" преувеличаваш :wink нищо лично . За него не мож ме убеди , че "прави" разлика какво си му сипал .

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Нед 17 авг 2014 16:00

добре не разбрахте ли след 25 год. преход че всичко зависи от строго специфична бензиностанция и нейния шеф?

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Сря 20 авг 2014 9:35

jony555 написа:добре не разбрахте ли след 25 год. преход че всичко зависи от строго специфична бензиностанция и нейния шеф?

По принцип е точно така, но ако е франчайз самият обект. Има вериги, малко , но ги има, които не са франчайз и там се следи качеството на горивото , а и на обслужването, но и най-вече калибрирането на колонките да е еднакво ! Пак казвам малко са , но ги има все още ! Дори смятам ,че ако има някаква разлика в горивата , то тя се явява точно от това, как дадена верига стопанисва обектите и следи за тези неща !

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Сря 20 авг 2014 10:30

Колеги, искам да споделя нещо - напук на предимно негативното ми мнение към ШЕЛ една тяхна бензиностанция направо отсрами всички. Става въпрос за бензиностанцията на ШЕЛ на магистралата Бургас - София (първата бензиностанция на ШЕЛ с Макдоналдс до нея, около отбивката за Ямбол/Сливен се намира). Обслужи ме управителят на обекта - абсолютно ведър, учтив и интелигентен човек. Без да му казвам ми маркира отстъпката, даде ми талон, даже ми маркира исканата от мен мин. вода, без да му я давам от хладилника. През това време навън момчето, което ми зареди колата, ми избърса предното стъкло - изми го и след това старателно го подсушил с кърпа без власинки. Търсих го да му дам някой лев за доброто обслужване, но не можах да го намеря, за което ме е яд. Всичко беше толкова добре, че минавам ли от там, винаги ще спирам на същото място. Явно много зависи от управителя. Мога да кажа на ШЕЛ да си уволнят управителя на ШЕЛ на "Владислав Варненчик" във Варна и да увеличат заплатата на управителя гореописания ШЕЛ. Аз горещо я препоръчвам. На фона на обслужването на повечето бензиностанции, тази е направо върхът. Другата, от която съм довол е Енерджи на Гелеменово. Хем цените са по-ниски, хем всеки път касиерът те посреща и изпраща с усмивка.

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Сря 20 авг 2014 17:34

svetlio8 написа:
jony555 написа:добре не разбрахте ли след 25 год. преход че всичко зависи от строго специфична бензиностанция и нейния шеф?

По принцип е точно така, но ако е франчайз самият обект. Има вериги, малко , но ги има, които не са франчайз и там се следи качеството на горивото , а и на обслужването, но и най-вече калибрирането на колонките да е еднакво ! Пак казвам малко са , но ги има все още ! Дори смятам ,че ако има някаква разлика в горивата , то тя се явява точно от това, как дадена верига стопанисва обектите и следи за тези неща !

да така е. познавам хора които работят на лук ойл в пловдив и казват че за качеството няма проблем. също и на еко. но знам и на петрол които бъркат и крадат горивото. много са малко бензиностанциите където наистина се следи малко или много но според мен 90% от другите е бълвоч!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 20 авг 2014 23:59

samo_pechka написа:Тук със сигурност поне за дизеляка , стария , "малко" преувеличаваш :wink нищо лично . За него не мож ме убеди , че "прави" разлика какво си му сипал .

Правеше - колкото и да ти е чудно - помня като откриха Ромпетрол как се отрази това гориво на вървежа - от тогава вече никога Лукойл !!!!
Нямам намерение да убеждавам никого - това е моето мнение - вследствие опита от 17 годишната ми експлоатация на дизелови автомобили
и нафтова печка прави разлика - не само двигателите
цетаново число , цетанов индекс , пламна температура , пепел , вискозитет , стабилност на окисление , вода , - и вся и всьо съдържание и съотношенията им
Излизайки от Лукойл може да е ок - но после нещо магическо се случва с това гориво :gruebel

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Чет 21 авг 2014 9:06

Напълно съм съгласен с колегата Веселин! Както казах по-нагоре в темата, карам много и ми се е случвало да зареждам на много места. От Ромпетрол, до сега оплакване не съм имал, макар че дочух ,че и те имат франчайз. Относно ЛукОйл, наистина нещо магическо се случва с тяхното гориво!!!
Аз също карам за лична кола АХФ двигател, и смело и с чиста съвест казвам ,че винаги познавам когато горивото ,което съм сипал на колата си не е ОК ! Променя се работата и димнамиката на колата !!! А това ,че има хора които са само карачи и им е все тая какво сипват и къде си е само техен проблем!

Последна промяна от IvanMan на Пет 22 авг 2014 6:49, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 04 сеп 2014 12:47

Не зареждайте на бензиностанцията на "Ромпетрол" на бул."Данаил Николаев" № 36 - ЯКО лъжат с количеството заредено гориво.Снощи към 20 часа заредих до-горе 42,73 литра дизел,при положение че стрелката преди зареждането показваше почти половин резервоар /при мен той е 63 литра,т.е изпържиха ме с 3-5 литра/.Тъй като беше късно се обадих на 112,но не било тяхна работа.Днес пратих сигнал до Агенцията по метрология /то вече всичко е оправено,но все пак/.Днес като си говорих с приятел по въпроса излезе,че и той е пострадал в същата бензиностанция.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Чет 04 сеп 2014 12:55

В такъв случай /понеже имах подобен/, отказах да платя докато не извикат управителя и не замерим заедно с контролният съд от 20л., който всяка бензиностанция трябва да има, колко реално излиза от пистолета и колко отчита на колонката. Допустимите разлики са /ако не се лъжа/ +- 100гр. на 20 литра.
А някой знае ли дали Круиз имат още промоцията над 10лв. да ти правят 10ст/л отстъпка понеже беше до края на м. август?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 04 сеп 2014 13:04

Колега, ако беше сипал в туба и се беше получила тази разлика, тогава можеше да им търсиш сметка.

В резервоара е трудно доказуема разлика от 2-5 литра, понеже първо самият резервоар има доста кухини и е разлат като обем, което обикновено оставя празни въздушни джобове в него. Поради което колите от ВАГ имат едно чопче на гърловината на резервоара с което може принудително да се вкара повече бензин именно в тези кухини. На Пасат В3 се е стигало до 90 литра при 70 по книга.

Така че ако разликата е била 10 литра в резервоара ти, тогава можеше да им търсиш отговорност.

Също и уреда на таблото ти, не е сигурно къде какво точно отчита. На средата може и да е верен, но на 1/4 може и да те лъже точно с тези 3-5 литра.

Виж при Газта, вече лесно се лъже с налягането при сипване и при съотношението на сместа. Аз лично съм патил от ОМВ на 202 улица до Централните гробища. Така ми сипаха газ, че и аз не разбрах даже ! :no

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 04 сеп 2014 15:08

Прав си Колега.Въобще не мисля,че нарушението може да се докаже,но часа беше 20,30 минути т.е извън работно време на контролните институции и нямаше към кой да се обърна за да извърши проверка.Имах подобен случа,исках да измерим с контролен съд горивото,но тогава ми казаха,че после няма какво да правят с източеното гориво и трябва да го платя и си го взема????? :11,когато присъства контролен орган се правело протокол и т.н. Това което искам да допълня,че при моят приятел това се е случило през деня,той не прави въпрос веднага,тръгва си и вика контрола мисля от Агенцията по метрология,които дошли мерили и направили проверка за което го уведомили.Четох,че имало роден софтуер,с който се манипулират помпите на колонките, та за този софтуер идвали комшии от бранша да си го купуват и внедряват при тях.
За шмекериите на такива мошеници трябва да им се дава публичност и да падне оборота.Иначе не разчитам много на контролните органи там всички знаем как стоят нещата.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 04 сеп 2014 15:18

filipov написа:А някой знае ли дали Круиз имат още промоцията над 10лв. да ти правят 10ст/л отстъпка понеже беше до края на м. август?

Аз редовно си зареждам от тях бензин 99. Първо, че е по-евтин от 95 по повечето бензиностанции, второ, че след някакво гориво правят отстъпка и пада с още 5 ст. май и второ, че за ПЪРВИ път при тях успях да напълня празния си резервоар на мотора с 15 литра. Обикновено сипвам за 16 към 17 по другите бензиностанции... А и нямам проблем с горивото им. Нафта винаги зареждам от Круиза след Рожен (спасява за цигари и безалкохолно и нещо сладко).

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 04 сеп 2014 15:28

КРУИЗ Първа Българска Армия
гр.София, ул. Първа Българска Армия №90А

Тази ли визираш колега Kuncavia за тази след Рожен ?

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 04 сеп 2014 16:29

Не ми се иска да е вярно, защото наливам нафта само на тази бензиностанция "Ромпетрол", но на един познат с Голф 4 ТДИ му наляха 72 литра гориво при 62 литров резервоар. Още повече, че е имал малко резерва вътре. Показа ми касовия бон, така, че няма как да не е вярно, но не му се разправяше. За съжаление в Габрово няма "Еко".

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 04 сеп 2014 16:53

kossis написа:КРУИЗ Първа Българска Армия
гр.София, ул. Първа Българска Армия №90А

Тази ли визираш колега Kuncavia за тази след Рожен ?

След Рожен, община Смолян. Иначе тази на ПБА е същата, както и тази по улицата на 1-во районно в София посока Дружба и на успоредната и в Гео Милев. Това са 3-те в София, 1 в Рожен и май има още 1-2 по България, ама не съм ги засичал :th_up

Върни се в “Дизелови агрегати”