ОК супертранс 9732121 твърдо НЕ!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

ОК супертранс 9732121 твърдо НЕ!

Мнениеот drmilendd » Пет 26 сеп 2014 7:57

Вчера вечерта си поръчах такси за днес сутринта, както правя всяка сутрин последния месец. Съответно днес вали и ми се звъни в 10 мин преди уречения час, че "не можели да намерят кола и дали ще чакаме". Ще чакаме, какво да правим в този дъжд. След още 15 минути ми се обажда друга служителка със същите обяснения и на въпроса ми "ама аз затова съм го поръчал от предната вечер, за да ми намерите по отрано" връзката прекъсна. Повече не можах да се свържа.
Джапайки смело в локвите с малкия ми син видяхме поне две таксита на посочената фирма, които взеха хора от нашия квартал.
Да оставим настрана, че закъсняхме за работа, детето стигна мокро като кокошка на градина и т.н. Да кажем - мила родна картинка. Но ако бързах за влак? Самолет? Важна среща?
Най - добре не се доверявайте на ОК супертранс!!!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: ОК супертранс 9732121 твърдо НЕ!

Мнениеот Vizor » Пет 26 сеп 2014 8:28

По-вероятно е влака да дойде. Нормално е и сега да нямат.. ден година храни :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 26 сеп 2014 9:55

Аз съм доволен :mhihi Когато ми трябва идват веднага :bowdown

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пет 26 сеп 2014 12:09

Досега и за ги използвах предимно тях, в офиса и вкъщи. Но да си поръчаш предварително такси и да не дойде - това ми идва в повече. Ще пробвам yellow 91119 или green taxi

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Пет 26 сеп 2014 12:31

Това явно е заради дъжда. Сутринта поръчах за работа и го чаках 21 минути, друг ден при нормални обстоятелства идва за около 3 4 минути. Но това къде си го поръчал вечерта и ти е закъсняло е мегатъпо :thumb_down

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 26 сеп 2014 15:15

в дъжд това е нещо нормално, доколкото съм чувал поръчката ти от вчера не значи, че някой я взима още тогава, а просто системата я пази и пуска 10-15 минути преди уречения час, така че някое свободно такси да я вземе и дойде. Ама като вали и всичко е заето и ... няма как. Не знам как е в бг, щото много рядко ползвам такси, но съм чел за разни чужди приложения за мобилен телефон, при които като има мега натоварване и няма кола, то работи с няква динамична цена и ти предлага възможност да си поискаш такси на 2-3 пъти по-висока цена примерно, така че шофьора да спре и свали клиента, за да дойде и те вземе теб :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 26 сеп 2014 18:39

това е мега тъпо....според мен...ако клиента не искА ДА СЛЕЗЕ..с бухлката неговата мама...

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 26 сеп 2014 22:03

drmilendd написа:Най - добре не се доверявайте на ОК супертранс!!!

Мислех да напиша повече, но реших, че това не е в моя прерогатив. Само ще попитам, след като последния месец идват на време, защо не направи тема тогава "ОК супертранс 9732121 твърдо ДА!"?
ОК супертранс е най- голямата таксиметрова фирма в София, рядко се случва да има квартал който не е "покрит" от поне две коли 24/7. Дали шофьорите ще вземат, или кой адрес ще вземат от там е тяхно изключително право, а не задължение. В този ред на мисли ОК като таксиметрова компания не може да им каже "Ей там едни бързат- отивайте". В казаното от теб, единственото ненормално нещо и основание за упрек, е че връзката е прекъснала и не са направили опит да ти се обадят за да продължат комуникацията.

drmilendd
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 27 сеп 2014 6:15

Всъщност не са идвали на време. На 15 септември /първия учебен ден/ също така валеше като вчера, но тогава се поръчах таксито само 40 минути по рано. Естествено НЕ ми намериха кола въобще, но тогава йелоу такси спаси положението доста успешно. Тогава си казах, аз съм си виновен, да съм поръчал по-рано. Е, почнах да поръчвам по-рано, и при първия дъжд....да не се повтарям.
Всъщност не ме интересува и как функционира системата им. Като клиент ме интересува само като си поръчам такси предната вечер, то да дойде навреме. Ако не могат да предлагат тази услуга, понеже този или онзи не бил длъжен, да бъдат любезни да ми го съобщят още при поръчката, че всъщност не се ангажират с НИЩО!
П. С. Да, няма да има тема "да за ОК супе транс" само защото си вършат работата за която им се плаща. Все още не сме толкова зле, надявам се, да се учудваме и радваме когато някой си върши работата.
А когато, някой направи повече от необходимото и се постарае "без пари" аз ще съм първия с похвалите. За справка виж темата за Мотомега

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 27 сеп 2014 22:54

VWGT написа:в дъжд това е нещо нормално, доколкото съм чувал поръчката ти от вчера не значи, че някой я взима още тогава, а просто системата я пази и пуска 10-15 минути преди уречения час, така че някое свободно такси да я вземе и дойде. Ама като вали и всичко е заето и ... няма как......

Значи да вземат да си преправят системата ако им е такава.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 27 сеп 2014 23:26

Разбери се с един единствен таксиджия да те вози всеки ден. Той ще е много по-мотивиран да е точен и коректен.
Иначе аз се качвам на такси веднъж на 5 години. От ОК съм оставал доволен, макар, че последно като им ползвах услугите телефона им беше само 2121.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Нед 28 сеп 2014 12:26

Съгласен съм с колегата ktamen. Ако искаме персонално отношение, трябва да говорим с човек насреща, а не с компанията. Не съм наясно какви са им точно отношенията, но Операторите нямат "власт" над шофьорите да им казват кой адрес е по-приоритетен. Това, че поръчваш такси от вечерта не ти запазва свободна кола, защото тя така или иначе не стои да чака този час, а пътува. Аз лично познавам двама собственици на малки таксиметровии компании, които в по-голяма част от времето карат по предварителна уговорка клиенти на абонамент включително ученици. Това си е някаква ниша и има поле за развитие. Иначе при дъжд рпи всички е едно и също - свободни коли няма.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 29 сеп 2014 16:56

И аз съм доволен от тях

Потребителски аватар
BeFree
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BeFree » Пон 29 сеп 2014 22:19

Според мен грешите - при дъжд няма коли при ОК. Yellow си идват. Green са малко коли и може и да не дойдат. С Yellow може да се забави колата повече от обичайното, но идват /освен това предупреждават, че ще има забавяне/. Освен това техен щофьор не ми е говори простотии, не съм хващала някой да е пиян, абе като цяло са ми поносими.
С ОК имам точно сучай на изпуснат влак и дори не валеше :) Също така имам случай на скандалджия шофьор, а наскоро си хванах пак такова такси - на слизане /а и докато си обръщаше колата, след като сляох/, шофьорът директно си ме зарибяваше и извади щур късмет, че не го чу приятелят ми, който пък беше извел кучето и ми се усмихваше през улицата :D
Един от "Едно евро" пък веднъж ми обясняваше как тъкмо е излязъл от затвора, колко прекрасен любовник е и какъв секс точно прави с приятелката си. И нямаше как да сляза, защото беше тъмно и бях насред пустошта на околовръстното. От тогава сядам винаги на задната седалка.

Ако щете ми вярвайте, основна причина да имам кола, е за да не се возя в такси и в градски транспорт.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 30 сеп 2014 9:39

имам приятел, който пък с негов авер имат няколко коли в една от най-големите софийски фирми. Той не е шофер, просто това му е бизнес по м/удругото (и не е лош, така като го слушам). Та с него си полафихме тия дни и ето какво разбрах ...

Общо взето тия фирми са повече продавачи на коли от колкото истински такси компании (поне в моите разбирания). Целта им е да намерят на кой да си продадат колите (на лизинг). Та колите се купуват от разни хора, които след това пък си намират кой да ги кара (т.е. нещо като франчайз, който получава оборудвана и брандирана кола). Общо взето такси компанията я интересува дотолкова кой кара колата, доколкото ако има неква драма да му се скарат (или ако не го знаят го отнася направо франзайза, т.е. собственика на колата). И разбира се, за да има интерес от шофьора, такси компанията му дава поръчки.

Така, относно записването на предварителна поръчка ми обясни следното нещо, няма шофьор, който да се ангажира още от предния ден с такава поръчка, защото никой не знае къде ще бъде утре по това време. Може да е на другия край на София. Та тука е въпрос на късмет дали ще има кола. Това важи за всички фирми, ако една няма, викаш друга. ОК е по-голяма от Yellow по негови думи, но е много относително как са разпределени поръчките и колите. (Едно Евро пак била на ОК, но там шоферите са ... абе по-евтин вариант на ОК се водела:)) Ама ако има проблеми клиент можело да се оплаче и те взимали някакви мерки (глоби доколкото разбрах).

Друго интересно ми сподели, имало некви мобилни приложения, които ти дават информация в реално време, коя кола, къде е и дали ще ти вземе поръчката или не. Т.е. гаранция пак няма, ама поне ще знаеш в реално време кво става, не да чакаш n-минути някой да ти звънне. Пък и рейтинг на шофьорите давали ... (онова за свалянето от колата го казах на майтап, разбира се, пък и в БГ нямало да работи щото тук имало некъв закон за маскимална цена :))

мен такситата също много ме товарят и ги ползвам само в краен случай, макар че съм сигурен, че има и свестни хора от тях, въпросът е как да си ги подбираш само такива :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”