Какво да ви кажа, в петък отрязах пътя на един човечец докато завивах, т.е. минах под носа му. Той разбира се ме изгледа с недоумение и възмущение, както бих направил и аз на негово място. Почувствах се неловко и глупаво, почувствах се като така осмиваните в народния фолклор „голфаджии“.

Анализирах ситуацията и причините, които доведоха до инцидента и ето до какви изводи стигнах:
- моето вагенче (Поло Класик) има твърдо окачване и колата постоянно „нервничи“ по кривите родни пътища. Това съответно изнервя и мен с всички произтичащи от това последствия.

- мощността на двигателя (101 к.с. + чип = уж 115 к.с.) изтегля бързо колата, което отново е предпоставка за „голфаджийско“ каране. По едно време даже си мислех да сложа метан с идеята, освен икономията, да я спъна малко.

- музиката тук не беше виновна. По принцип слушам спокойна музика, така че този фактор отпада като подстрекател.

- дали не е време да сменя „народната кола“ със Ситроен например? Да минавам през дупките мазно и леко, за да не нараняват моята крехка нервна система. Или просто да нося 2 торби цимент в багажника, за да не подскача толкова колата?

Вие какво мислите?
Изпадали ли сте в подобна дилема?