Голфаджия с Поло

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Голфаджия с Поло

Мнениеот НарКол » Нед 12 окт 2014 20:39

Здравейте, колеги

Какво да ви кажа, в петък отрязах пътя на един човечец докато завивах, т.е. минах под носа му. Той разбира се ме изгледа с недоумение и възмущение, както бих направил и аз на негово място. Почувствах се неловко и глупаво, почувствах се като така осмиваните в народния фолклор „голфаджии“. :redface Извинявайте, господине, ако по някакво стечение на обстоятелствата четете този текст. :redface
Анализирах ситуацията и причините, които доведоха до инцидента и ето до какви изводи стигнах:

- моето вагенче (Поло Класик) има твърдо окачване и колата постоянно „нервничи“ по кривите родни пътища. Това съответно изнервя и мен с всички произтичащи от това последствия. :banghead
- мощността на двигателя (101 к.с. + чип = уж 115 к.с.) изтегля бързо колата, което отново е предпоставка за „голфаджийско“ каране. По едно време даже си мислех да сложа метан с идеята, освен икономията, да я спъна малко. :mhihi
- музиката тук не беше виновна. По принцип слушам спокойна музика, така че този фактор отпада като подстрекател. :gruebel
- дали не е време да сменя „народната кола“ със Ситроен например? Да минавам през дупките мазно и леко, за да не нараняват моята крехка нервна система. Или просто да нося 2 торби цимент в багажника, за да не подскача толкова колата? :mrgreen

Вие какво мислите?
Изпадали ли сте в подобна дилема? :k045

Последна промяна от НарКол на Нед 12 окт 2014 20:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Голфаджия с Поло

Мнениеот stefan4o » Нед 12 окт 2014 20:42

Колата не прави шофьора, както и обратното. И да я смениш - все тая. По-добре внимавай повече като шофираш, не търси вината у колата, у конските сили и т.н...

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Нед 12 окт 2014 20:45

Да, ама примерно колата като е натоварена с багаж се усещам че карам къде по-разумно. А сега де? :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 12 окт 2014 20:47

Ами пий си хапчетата :c020

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 12 окт 2014 20:55

Колега, всеки прави грешки било то волни и неволни. Но се покланям :bowdown пред теб, не за друго за това, че си признаваш грешката. А останалото от теб зависи, дали ще си вземеш поука. Няма човек който да не е правил глупости и рискови маневри. Но е важно да отучиш този навик, защото не води до нищо хубаво. Не те виня, защото и аз съм го правил, а по-скоро те разбирам. А за хапчетата, както казва колегата над-мен, мога само да кажа, че луди има много, а повечето не знаят, че са такива, защото още не са ходили на лекар.
Не знам, само за какво си направил тема? Да жалко, е че заключиха темата !ИДИОТИ НА ПЪТЯ! сигурно там щеше да пишеш. :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 12 окт 2014 21:01

Каква е дилемата тук, и какво общо има колата(като марка и модел) с това което се намира под покрива на втория етаж на този който е седнал зад волана?
Смени си окачването и му махни чипа на това Поло че явно не се удържа, тея сто коня ще вземат да те вкарат в приключение ей...днес си сякъл пътя на някакъв чичка, утре цигара ше запалиш, бърже стават белите :a045 :mhihi

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Нед 12 окт 2014 21:30

forski, общото е, че немеца е измислил фолксвагена за немските пътища, а като го подкарам по нашите дуруци почва да подскача като нестинарка. Мисълта ми е, че твърдото окачване предпоставя „голфаджийско“ каране. :Mr Green Fun Освен това, а тая дупка да избегна, а оная бабунка и по едно време се усещам, че карам като Латвала.
Както се казва, перфектната буря.
Сега, аз окачване няма да тръгна да сменям (какво да сложа, Кони ли?), нито пък знам как се маха чип. Ако някой знае, да помага. :beer

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 12 окт 2014 21:48

Ако смениш марката няма да постигнеш нищо,жената като забременя направих грешката да си купя опел,точно с идеята че ще започна да карам една идея по кротко,все пак е с 35коня по слаба и с окачване тип вятърна мелница,ама като не усещаш дупките просто минаваш отгоре им,за скороста не коментирам,че ме е срам да кажа че опела по пъргав...карай си вагена и не мисли простотий,да не станеш като мен болен голфаджия в турболенция...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 12 окт 2014 21:49

Голфаджия си е диагноза.Голфаджия можеш да бъдеш и с автобус да речем.Просто това се е превърнало в нарицателно за идиотското каране и кича.
Почти всеки ден виждам един олигофрен с една тъмносиня Астра с изгнили вежди,сини лампички и яко думкаща дива чалга.
Та тоя олигофрен винаги кара като ненормален,оная кочина пуши,той се кефи и т.н. докато не стане белята някой ден.
Та ето го още един голфаджия,макар и с Астра.Аз също съм с твърдо окачване и 115 коня но карам разумно в повечето случаи.Преди години и аз се вживявах като състезател,но лека полека човек поуляга,е при някои хора това не се случва.
Но щом си пуснал тази тема,явно имаш съвест и сега ти е малко гузно.Има надежда :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 12 окт 2014 22:05

До петъка има доста вода да изтече. :lock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”