Днес в 18:30 си купих два броя зимни гуми Дебица Фриго 185/65/R14 едната с дот 36 та седмица, другата 40-та седмица на 2014 година. Бяха по 74,99 лева за 1 брой = за 2 броя 149,98 лева с две години (24 месеца) гаранция. Трябва пазя касовата бележка. От Кауфланд ги закупих. Утре отивам да ги мятам за отпреде. Ако има пари другия или по-другия месец купувам още 2 зимни гуми и съм 6 за зимата. Причината, поради, която ги купих е извънредна, съвсем случайно днес се наведох до задната лява гума и видях, че теловете и са изхвърчали и има вдлъбнато на две места навътре все едно се е всмукнала самата гума от тази страна, която ляга върху асфалта и лупка.

Ужасих се, уплаших се и газ тази вечер в кауфланд и квито такива докато не са ги обрали утре в пазарния ден. Не карам по много за една година почти съм минал 7300 км до този момент дано изкарат 2-3 сезона, пък здраве да е. Напролет трябва ги махна де да търся летни. Не съм привърженик на гуми втора употреба, защото не знам кой как и на каква кола ги е карал. Все пак всеки шофьор си има различен и собствен индивидуален стил на шофиране. Предпочитам по-нисък клас гума, но да е чисто нова от колкото по-добра (по-известна марка имам в предвид и да е втора употреба, ама да я купя заради марката).
Другите може и онлайн от сайтовете за гуми да си ги поръчам според зависи дали ще има на промоция от Кауфланд или от Пени

П.П. Искам да ви попитам, който знае може и на лично съобщение да ми пише. Трябва ли да ида на регулиране на преден мост след поставянето на новите зимни гуми отпреде, за да не ми ги "пасе" ако има някаква разлика спрямо старите гуми. Чувал съм че е задължително това регулиране и съм го правил на предната кола като и сложих нови гуми. Дори след ремонт по предницата пак я карам на регулиране на преден мост. Благодаря ви предварително.