Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Вто 11 ное 2014 20:01

batVenci написа:Няма лошо. Ласа си е в партньорство с Бриджстоун от "време оно".

То и Корморан са на Мишлен, ама... не мерси, едно лято ми беше достатъчно с това подобие на гуми. Продадох ги за 5 лева бройката, комплект 4 броя с около 70-80 процента живот в тях. Това беше една от най-добрите ми сделки в живота, с кеф се отървах.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 11 ное 2014 20:16

Bucket съветвам те да си изпиеш хапчетата :eek
Абе хора, Вие сериозно ли мислите, че карам някой да купува руски гуми на сила :horror Всеки си има глава на раменете...четете смисъла на темата.
И още нещо Bucket -"Тролска акция" ше викаш на течността от която си се пръкнал Verstehen Sie? :death

Последна промяна от vucata на Вто 11 ное 2014 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Вто 11 ное 2014 20:34

:mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Вто 11 ное 2014 21:12

Стига сме омазвали темата. Идеята е всеки да си каже мнението, което се предполага, че е изградено от личен опит. Тук, досега не прочетох никой да агитира някого за нещо. Всеки си изказва мнението и по тази причина не бих влязъл в колизия с този дето е доволен от западните или този, дето е доволен от източните марки. Аз например уважавам мнението на всеки, което е споделил, дори и да не съм съгласен с него...И никой не говори за цена-качество. Аз лично си взех гума, модел от тази година за сума, която няма да цитирам точно, но наполовина по-евтина от същия размер на Мишлен. Естествено, че няма да очаквам същите качества. Някой по-горе ми беше казал, че ако взема Ласата на половин цена от 140 лева - да ги вземам. Разбирам, че иначе не си заслужава. Е, ще попитам тогава, коя нова зимна гума с размер 16 цола струва 70 кинта. Че те втора употреба струват толкова. Както и да е - явно всеки хвали своето и се дразни, когато другите не са на неговия акъл. В този ред на мисли ще кажа, че аз не натрапвам за Ласата, че е добра гума, но просто нямах двойно повече пари за да си купя Мишлен Алпин 5. Дано всеки е доволен от гумите си и нека запазим добрия тон в темата.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 11 ное 2014 21:21

Аз съм доволен и от други марки гуми които съм купувал и то 2ра употреба, но с хубав ДОТ и грайфер. Просто голям процент от потребителите тук наскочиха, че КАМА са лайно, и то без да са слагали такава гума на колата си....1 метър не са минали с такива гуми и почват да плямпат буулшит. Там е проблема, че се появяват някви мнения...чули недочули...едва ли не всеки трябва да кара с Мишелин, Гууд Иър и въобще висок клас гуми, които и да имам няма да купя НИКОГА заради насраните пътища в БГ... При положение, че има гуми коит оса чисто нови и с 9-10мм грайфер на цената на такива 2ра употреба от високия клас с 4-5мм грайфер...е айде няма нужда...масово хората залагат на марката, а не гледат грайфер...и естествено сега ще бъда нападнат, че говоря тъпотии и Гууд Иър на 4 години ДОТ и 5мм грайфер ще се представи по-добре от която и да е било по-евтина ЧИСТО нова гума...било то Турска, Китайкса, Японска, Руска или квато ще...Сори ама тия мнения няма как да ме убедят в каквото и да е било.
Аз като човек карал кола с гуми КАМА казах, че съм доволен спрямо поведение на колата и на кал и на дъжд и на сняг. От там нататък ми е все тая на мен някой дали ще ги купува или не. Въпрос на личен избор. А не тука някви искецани типове да ми викат ТРОЛ и, че ми се плаща 10ст. на коментар...айде, че се ядосах и накрая ще му напиша какво правя с негова близка роднина за 10стотинки ама карай...то аман от бунаци :thumb_down

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 11 ное 2014 21:25

Вуца, не се нерви. Това че някой е доволен от нещо не прави нещото по-добро, отколкото е всъщност. Евтините марки гуми си остават евтини без значение грайфер и ДОТ. Къде мога да погледна актуални цени на тая марка Кама, ей така, от любопитство само, за да сверя часовника?

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 11 ное 2014 21:30

Не бе Стефчо...мене ме боли ***, не ме интересува кое колко струва и така нататък...така съм преценил тогава, такива съм взел. Дразня се, че влизат хора в такива теми и почват да акат недодъвкана царевица....и аз трябва да съм му съпричастен, че му е излезнал хемороид сега...разбираш ли? Като му пари на кафявата точка, да ходи да си слага лед...не да ми киселее в такива теми :banghead
Сайт нямам идея...тогава ги купихме от Димитровград, тамън ги бяха доставили и роднините ни, ни направиха страхотна отстъпка и ги взехме за почти никакви пари.
П.с. Като гледам в нета има некви за Лада Нива 185/75/16 на 135лева за брой...но само това намирам. Трябва да се обадя до БГ да питам бащата на жената с какъв размер са на пасата...по спомен са 14 цола със сигурност, но от там нататък не знам :cry

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 11 ное 2014 22:17

Колега Bucket : С риск да те обидя и да си изпрося наказание ще ти кажа... виж кво ... пич... тук руско или американско не ни бърка. Ако ти имаш някакви русофобски комплекси... ходи си ги вади някъде другаде.Тук изказваме мнение за зимни гуми като никъде не е споменато европейски ли са или руски, или американски.Ако имаш комплекси ела да ти дам моите 10 стотинки на всичките ми мнения, дори и мненията на админите и мненията на потребителите ако щеш (няма да ме затрудиниш финансово) .Ама не @к@й така в иначе сериозната тема.Карам с КАМА на ремаркетата ми, защото цената ми е една и съща с гума регенерат на която доверие монго да се няма.И Кама изкарват много повече от гума регенерат.Не се опитвай да ме правиш човек за 10 стотинки!Пак ти казвам от чисто човешка гледна точка, ако имаш нужда от нещо се свържи с МЕН , но не се изказвай неподготвен, че да ти се смее половин България.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Вто 11 ное 2014 22:43

Откога мястото или държавата на производство на една гума стана еталонът за качество? И Нокиан произвеждат гуми в Русия, но това е друга тема.

Аз мога да споделя мнение за турски гуми Petlas Snowmaster. С чиста съвет мога да кажа, че гумите са повече от прилични и наистина добри.

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Вто 11 ное 2014 23:06

А какво мислите за нокиан Wr D3 произведена в Русия понеже от там където мисля да си ги купя са свършили финландските?Като изключим че в такива случаи заводите са по сертификати, точно за този модел има ли проблем?

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Вто 11 ное 2014 23:31

dimovip И Bobi85 :th_up :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 11 ное 2014 23:47

nanobanano написа:А какво мислите за нокиан Wr D3 произведена в Русия понеже от там където мисля да си ги купя са свършили финландските?Като изключим че в такива случаи заводите са по сертификати, точно за този модел има ли проблем?

За Нокиан ще ти кажа да не се бъркаш с Нокиа - разликата е една буква, но иначе е като Австрия и Австралия. С други думи - Нокиан при гумите не е като Нокиа при телефоните. Това, че са правени в Русия е дребна подробност - нито се шият на ръка, нито някой журка сместа с преценки на око от кое колко да сложи - т.е. продуктът е един и същи или поне с минимални разлики, които със сигурност се компенсират и с цената.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Вто 11 ное 2014 23:50

Заводът на Нокиан в Русия си е техен и е по-модерен от този във Финландия.

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Сря 12 ное 2014 0:01

$100 написа:
nanobanano написа:А какво мислите за нокиан Wr D3 произведена в Русия понеже от там където мисля да си ги купя са свършили финландските?Като изключим че в такива случаи заводите са по сертификати, точно за този модел има ли проблем?

За Нокиан ще ти кажа да не се бъркаш с Нокиа - разликата е една буква, но иначе е като Австрия и Австралия. С други думи - Нокиан при гумите не е като Нокиа при телефоните. Това, че са правени в Русия е дребна подробност - нито се шият на ръка, нито някой журка сместа с преценки на око от кое колко да сложи - т.е. продуктът е един и същи или поне с минимални разлики, които със сигурност се компенсират и с цената.

"Благодаря" за остроумния отговор.
А сега ми кажи защо мислиш,че бъркам нокиан с нокиа?
Освен това съм написал
Като изключим че в такива случаи заводите са по сертификати
,с което имам в предвид примерно как се спазват сертификатите в китай или бг.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Сря 12 ное 2014 0:18

Миналата година Lassa отпред /Pirelli Sotozero отзад.Lassa-та на сняг върви прилично,на сухо не ми харесва как спира,отделно че на мокро с по-висока скорост,издават един тънък писклив звук и като цяло ми са шумни.Пирелито на сухо е приемливо,но на сняг не спира и не тръгва добре.От миналата седмица съм с предни Континентал.Ласата минаха отзад.За континентала мога да кажа само добри отзиви за липсата на шум и вибраций,както и за много добро спиране на сухо.С лассата АБС се задействаше по-рано.Сега с континентала просто колата заковава.Чакаме снега да видим как ще е.Не бих дал пари за Ласса отново.Цената е с 10-15лв по ниска от континентала,а това не компенсира минусите шум и спиране.
Цена на Ласса миналата година 98лв за брой с монтаж.
Цена на Континентал 114лв за брой с монтаж.
Става въпрос за рамер 195/65/15

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”