Видях това клипче в тубата и останах малко учуден.Според вас възможно ли е с добавка за прочистване на дюзите,смяна на масло,филтър,свещи и въздушен филтър да се вдигне мощността на бензинов мотор?
Ако темата не отговаря на правилата или се дублира,я изтрийте
Това не е ли рекламен клип на Redex Иначе 300 лири за да прибереш от паша десетина коня малко прекалено ми се виждат. Това клипче може да е истина за някоя занемарена кола. Ако се сменят консумативите редовно ( масло и филтър на 10к и свещи на 30к.) и чат-пат се сипва добавка да прочисти от хубавите ни горива, не мисля, че в ежедневието ще се усети някаква разлика.
TOP GEAR бяха правили експерименти с Renault Avantime. С нови масло, филтри, свещи и инжектори вдигнаха от 157 на 206кс... Клипчето е тук http://vimeo.com/6098740 интересното почва на 12:20
Май всичко е реклама и лъжат както им изнася. За вдигане на мощността съм чувал,че с нафталин в резервоара ставали чудеса,ама нямам двигател за хвърляне та да пробвам
нафталин съм слагал едно време на ФЕатката 125. Мелеше всичко, нямаше проблем, смърдеше гадно от ауспуха. Но беше друг вид двигател без електроника /е имаше самоделен транзисторен комутатор,безконтактно делко,електронен реле регулатор, ел. помпа на бензинЯ за запалване само.LPG Bedini Unior за основно гориво. Нали си с LPG- за какво са ти експерименти ? За повдигане - препрограмиране на ЕКУ /кофти, че Епромите са запоени , там не ми се пипа за монтаж на цокли./,катализатор долу /около 4-5 к.с./, полиране на канали в главата, смукателен и изпускателен колектор /при мен смукателния е тип "PVC",друг разпределителен вал, олекотени бутала /май си с такива/. Като идея смяна на кратуната с такaва 16V,но пък се губи високия въртящ момент при ниски обороти. Турбиниране , ама няма място в коша.
Ами на мен двигателчето си ми е екстра,не искам да барам нищо по него,поне за сега.Е сърбят ме пръстите да му сваля главата за ревизия,да полирам клапани и т.н.,но пък трябва да стоя поне месец без кола,което не е оферта.Особено пък зимата.Пуснах темата,да видя отзиви дали наистина е възможно със смяна на масло,филтър и свещи да се вдигнат конете с толкова много,че малко нагласено ми се струва.