б5 проблем с фабрична аларма
б5 проблем с фабрична аларма
Колеги тази сутрин се събудих и с нерадост разбрах че имам фабрична аларма която издава звук като от клаксон. Сигурен съм че знаете за какво става на въпрос. Колата е б5 97 год. От проливните дъждове или нещо друго-когато е заключена и се включва алармата. МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ! В момента е с извадена клема. Какво мога да направя по въпроса. Кой трябва да е бушона на алармата и къде се намират бушоните защото не са под волана! Как се процедира след това.Моля за съдействие-СПЕШНО Е :) Благодаря
Re: б5 проблем с фабрична аларма
Бушоните се намират отляво на таблото - като отвориш щоф.врата и ще видиш една капачка на таблото. Вадиш капачката и бушоните са там. По принцип са описани кой за какво е на едно листче от двете страни. Не мога да ти кажа дали има за алармата бушон.
Относно твоя проблем - комфорт модул или микроключета в някоя от бравите. Така както го обясняваш залагам на микроключе, което отчита незатворена врата.
Относно твоя проблем - комфорт модул или микроключета в някоя от бравите. Така както го обясняваш залагам на микроключе, което отчита незатворена врата.
Не мисля че е от вратите.Моля кажете къде да намеря алармата в колата да й резна кабелчетата?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако ключа ти е с дистанционно, натискаш два пъти бутона за заключване и се заключва без аларма.
Няма дистанционно. Според схемите 39ти бушон е за Аларма-това дали включва фабричната и без бушон ще работи ли? Някой който се е сблъсквал. Разбрах че може да е от комфорт модула-възможно ли е, как се процедира?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Той бушона мисля, че е за комфорт модула. Освен аларма, няма да имаш и централно, плафони, ел. стъкла. Пробвай да вкараш ключа и да завъртиш два пъти, би трябвало да се заключи без аларма.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:

Като се включи,по звука разглабяй и където видиш сирена - там трябва да отрежеш кабелите!

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
И мигачите ли да отреже? 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Там да свали крушките. 

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Аз ще ти помогна.Закарай си колата да я закачат и виж в коя врата ти е проблема.После си вземи идна нова брава и я смени.Ще си осакатиш колата за едни 100лв... това е глупост за мен.Моята като се разпищя в 2 през нощта я заключих от багажника и не ми се включи алармата.Но после си смених 2-те проблемни брави и всичко стана тип-топ.
Vag_activator написа::mhihi
Като се включи,по звука разглабяй и където видиш сирена - там трябва да отрежеш кабелите!
phantom_ написа:И мигачите ли да отреже?
Vag_activator написа:Там да свали крушките.
Мхм, обаче да знайш, че не е проблема във вратите. Не е нужно да следваш звука - сирената се намира в багажника, отляво, като махнеш кората.
От мен да знаеш - премахването на проблема не води до решение на проблема, така че успех!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”