Извинявам се ако съм дублирал темата.
Мнения за пасат Б5.5 2.5TDI автоматик 163кс
Мнения за пасат Б5.5 2.5TDI автоматик 163кс
Здравейте колеги.Рових из форума,но не успях да открия такава тема.Въпросът ми е дали е сполучлив пасат б5.5 2.5тди автоматик 163 коня.Ако може да ми кажете плюсовете и минусите.Бях горд собственик на пасат б5 1.9 110 и останах много доволен,но поради тежка катастрофа трябваше да се разделя с него.
Последна промяна от r1r1r1 на Съб 10 яну 2015 15:54, променено общо 2 пъти.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Мнения за пасат Б5.5 2.5TDI автоматик
Основният проблем на този двигател е износването на разпределителните валове, което води до сериозни проблеми. Съответно е добре при покупка на такъв да се заделят пари за отваряне на главите и профилактика. След това може дълго време да се експлоатира безпроблемно.
Върви доста добре, но разходът му в сравнение с 1.9 TDI PD 131 к.с. е 2 литра нагоре. Особено при автоматика може и 3 нагоре да е.
Плюс е, че почти всички екземпляри с такава моторизация и задвижване 4x4 са с доволно количество екстри, а поради високия разход и честите проблеми държат доста ниска цена.
Върви доста добре, но разходът му в сравнение с 1.9 TDI PD 131 к.с. е 2 литра нагоре. Особено при автоматика може и 3 нагоре да е.
Плюс е, че почти всички екземпляри с такава моторизация и задвижване 4x4 са с доволно количество екстри, а поради високия разход и честите проблеми държат доста ниска цена.
Като цяло само това ли е проблема?Поддръжката много по-скъпа ли е както при б5 1.9 110кс.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Може би това е най-лошата комбинация - 2,5 150к.с. с типтроник.
Двигател малко инфо:
- първоначалното обслужване е доста скъпо, в зависимост от труда и частите може и да подмине 1000лв.
- всеки агрегат е заврян на "мамата си" и излиза много трудно, заради това не се препоръчва монтаж на такива агрегати втора употреба, а да се рециклират. Под агрегат имам предвид стартер, алтернатор, компресор клима.
- проблема с кобилици и повдигачи и разпределителни валове вече го споменаха колегите. Тук една любопитна подробност - по-често дефектира дясната глава в сравнение с лявата, не мога да си го обясня. Ако ремонта се прави с нови части ще струва доста скъпо, с втора употреба може, но от трябва да се вземе всичко от 163к.с.
- висок разход на гориво - в града достига до 12-13/100
- случва се да дефектира турбо или електронен блок на гнп
Трансмисия малко инфо:
- автоматичната кутия трябва да бъде обслужена заедно с мотора, масло и филтър са около 200лв. в зависимост от труда и частите
- проблем е, че доста често дефектира и се налага ремонт, който достига до доста сериозна сума в зависимост от частите, които трябва да се сменят.
Друго не се сещам в момента.
Плюсове - много комфортна кола, вози доста стабилно 4х4 версията
п.п. Сетих се - ако ще е тази комбинация по-добре потърси 163 или 180к.с.
Двигател малко инфо:
- първоначалното обслужване е доста скъпо, в зависимост от труда и частите може и да подмине 1000лв.
- всеки агрегат е заврян на "мамата си" и излиза много трудно, заради това не се препоръчва монтаж на такива агрегати втора употреба, а да се рециклират. Под агрегат имам предвид стартер, алтернатор, компресор клима.
- проблема с кобилици и повдигачи и разпределителни валове вече го споменаха колегите. Тук една любопитна подробност - по-често дефектира дясната глава в сравнение с лявата, не мога да си го обясня. Ако ремонта се прави с нови части ще струва доста скъпо, с втора употреба може, но от трябва да се вземе всичко от 163к.с.
- висок разход на гориво - в града достига до 12-13/100
- случва се да дефектира турбо или електронен блок на гнп
Трансмисия малко инфо:
- автоматичната кутия трябва да бъде обслужена заедно с мотора, масло и филтър са около 200лв. в зависимост от труда и частите
- проблем е, че доста често дефектира и се налага ремонт, който достига до доста сериозна сума в зависимост от частите, които трябва да се сменят.
Друго не се сещам в момента.
Плюсове - много комфортна кола, вози доста стабилно 4х4 версията
п.п. Сетих се - ако ще е тази комбинация по-добре потърси 163 или 180к.с.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
163hp 4Motion няма.Така че остават 150hp и 180hp. 150hp го отписваме и ти остава 180hp.
180hp го има във два варианта BAU и BDH . BDH e по-изчистен от към проблемите със валовете.
Така че ако искаш пасат 2.5 TDI 4Motion гледай за 180hp с букви на мотора BDH за предпочитане със ръчна скоростна кутия .
180hp го има във два варианта BAU и BDH . BDH e по-изчистен от към проблемите със валовете.
Така че ако искаш пасат 2.5 TDI 4Motion гледай за 180hp с букви на мотора BDH за предпочитане със ръчна скоростна кутия .
- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
Има няклко обяви 163 к.с. и 4моушън. Сигурно ли е, че няма?
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Има няклко обяви 163 к.с. и 4моушън. Сигурно ли е, че няма?
Аз поне за такова "чудо" незнам поне фабрично. Но може да има "правени" ...
- Vlad777
- King of the Road

- Контакти:
Да наистина доста странно. В немското мобиле няма 163 к.с. 4x4, а в нашето има...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не се предлага с точно този мотор и 4х4 
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Е то в нашто мобиле можеш да видиш "уникати" за които дори производителя неподозира че съществуват ... :)
Аз гледах в българското мобиле 2.5 163кс,но не пишеше да е 4х4.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
2004г 2.5ТDI 4x4 6000лв 
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”