Генади - Голф 4 1.6 16V

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Hercules4o
Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
Двигател: BCB

Генади - Голф 4 1.6 16V

Мнениеот Hercules4o » Нед 21 дек 2014 17:22

Здравейте, колеги!

Отдавна съм част от форума, но предимно чета и гледам да не спамя много с тъпи мнения! :biggrin
Въпреки това, най-накрая реших и аз да пусна една темичка, в която да ви покажа и моята колица :) :beer

Колата е Голфче 4ка, 1.6 16V 105 кончета, двигателче BCB.
Взех я на 13 май 2013 от една софийска автокъща и смея да твърдя, че съм доволен! Води се ниво на оборудване basic, но понеже е 2003 година е доста свежа отвътре със интерорните части цвят Хром, ел. стъкла, ел. огледала и т.н.
Това са и снимките още от автокъщата:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

На километража пишеше 106 000 км, когато я взех, а сега след малко повече от година и половина вече пише 128 000.

За тези 20 и няколко хиляди километра смятам, че я глезя доста и гледам да я радвам с нови придобивки винаги, когато имам възможност! Надявам се и вие да го оцените :beer

Първото нещо, което направих беше разбира се да я обслужа - филтри, масла, ремъци, ролки, водна помпа, свещи.
Вече три пъти съм сменял маслото - на всеки 10 000 км, последните пъти ползвам MOTUL 10w40.
Колата се обслужва редовно само при моите съседи и много свестните пичове от Elbatron - Стефан и Милен! :beer

Веднага след тези задължителни неща, започнах и с глупостите, част от манията VW :mhihi
Поръчаха се един тон LED лампи за в купето, както и за в багажника. Светят яко, малко наистина като в болница, както съм чел някои колеги да коментират, но мен много ми харесва и много ме дразнеха жълтите лампички :thumb_down
Изображение Изображение

Поръчах си и капачки за джантите, защото BBSките, с които дойде Голфчето са многоооо готини, но тази дупка в средата направо ме влудяваше :banghead - Тука намерих една снимка на която се вижда вече с капачките!
Изображение

Следващата глупост, от която имах нужда бяха нови логота за ключа, защото се бяха изтъркали и смея да твърдя, че паричките, които дадох си струваха всяка стотинка! :mhihi
Изображение

Следващата задължителна част беше и музиката!
Продадох на колега от форума оригиналното радио със CD Changer-а, не защото не ми харесваше, но просто защото имаше само възможност за свързване на предна линия.
Сложих едно Pioneer-че (DEH-2200UB) и много готина двукопмонентна система отзад на вратите Alpine SPG-17CS, която по-скоро даже предполага и усилвател, но за момента е само така вързана директно към радио-то и озвучението в колата е доста приятно :11
Изображение

Колата се сдоби с нови зимни гуми - Continental TS850 DOT 3613 195x65x15 както и с железни джанти 15ки, а пролетта тази година и с нови летни - Good Year 205/55R16 91V EFFIGRIP PERF FP.
Много съм доволен и от двата модела, спират доста добре във мокро време и така...

Като цяло не съм имал много проблеми освен една история продължила малко повече време с един MAP сензор, който работеше понякога, понякога даваше грешка и след дълго умуване и търсене, диагностики, чистене както негово, така и на дросел и т.н. най-накрая беше сменен с нов и всичко е точно, предупредителна лампа не е светвала на таблото от месеци :) :biggrin

Сменял съм и едни предни накрайници, както и шарнирни болтове. Едната бобина сдаде багажа на скоро и имах някакъв проблем с електрониката, който беше оправен от Maximum Key Service в Люлин ! Проблемът беше много скандален и когато натисках педала на спирачката ми светваше лампа, че е отворена задната врата :screwy Имаше и проблем със заключването на задната врата, започна и да ми гори постоянно един от бушоните за вътрешното осветление и общо взето за 1 седмица тотално се бъгнаха нещата... Момчетата в сервиза казаха, че са сменили бушониерата, оправиха заключването на задната врата и смениха кабелите на десния сноп на задната врата, всичко това за 100 левчета и нещата заспаха :th_up

Това лято имаше и една друга готинийка, която също доста време се чудех дали да направя, но в крайна сметка се реших - тавана, заедно с колонките (гредите) бяха претапицирани черни благодарение на Юли (има доста изписано за него по форумите ) иии в началото ми беше много странно да е черно, но сега не съжалявам изобщо
Снимка на тавана нямам честно казано, но имам по време на работния процес, когато всички дръжки и сенници бяха изчистети и подредени :biggrin
Изображение

Имаше и една по-сериозна щета преди няколко месеца... един от малкото пъти в които баща ми караше колата, успя да я удари леко... :cry
Предна броня, ляв калник, както и единия фар трябваше да бъдат сменени. Много време търсих части със същия цвят като моя, защото това беше точно след градушката в София и никой не можеше да боядиса елементите скоро, както на мен ми се искаше, но точно когато се бях отчаял един колега от Разград откликна на търсевено ми и ми прати каквото ми трябваше! :beer
Фар си купих нов за 100 лв и всичките неща бяха отново накачени на колата от Стефан и Милен! Една снимка по време на работния процес...
Изображение

Като всеки и аз имах проблеми със гадното покритие на пепелника в Голфа, но и това беше оправено :beer
Цитирам си едно мненеие от друга тема във форума -
Колеги и аз му хванах цаката, ама от третия път! :icon_lol

Първаначално изтърках една от страниците на задния пепелник директно с гъбата и останаха много белези. После търках другата кръгла страница с една монета и стана по-добре, но пак останаха белези. Всички това бе докато не се сетих за решението и търках с монета обгърната с мокри кърпички самия голям пепелник и стана перфектно :)

Изображение Изображение Изображение

Преди седмица ми пристигна и следващата придобивка от немското ebay - подлакътниче!
След час-два ръчкане по централната конзоло, подлакътчинето е на мястото си и силно го предпоръчвам на всички които нямат тази екстра! Има много теми как се инсталира такова чудо, но веднъж като сложиш ти се струва лесно :)
Изображение

Изпускам някакви работи със сигурност и има още доста какво да се желае - знам, че стоповете са ми от гадните, знам, че е много висока, предстои ми и смяна на дискове и накладки, но всичките тези работи - живот и здраве догодина :)

Завършвам с няколко снимки, които съм правил и се надявам да ви харесат :c020
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Поздрави!

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Re: Генади - Голф 4 1.6 16V

Мнениеот Marto_cafeto » Нед 21 дек 2014 18:01

Добра тема ! :th_up

Потребителски аватар
slavi3331
Автомобил: голф 3
Двигател: 1600

Мнениеот slavi3331 » Нед 21 дек 2014 19:41

Добре се е получило , много километри ти пожелавам със нея!

Потребителски аватар
Hercules4o

Мнениеот Hercules4o » Нед 21 дек 2014 22:48

Благодаря ви колеги!
Ъп с една снимка от днес пред блока... 2...3...4 :love.vwclub

Изображение

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Пон 22 дек 2014 1:55

Много хубаво голфче , пипаш само където трябва. Всяко нещо с времето си. Успех безаварийни и дано скоро го видим така както е в главата ти :beer

Потребителски аватар
Hercules4o

Мнениеот Hercules4o » Сря 21 яну 2015 21:07

Малко да ъпдейтна с леко закъснелите новогодишни подаръци за послушните :mhihi
В петъка ще бъдат прилежно закачени... :)

Изображение

Иначе малко ме е срам да снимам колата сега, автомивките ми се изразяват в цъкана на 2 жетончета но ОМВ-то колкото да падне най-голямата мръсотия :rolleyes

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 21 яну 2015 21:12

Браво, Генади, добре си гледаш голфа :c010 :th_up

Потребителски аватар
Hercules4o