Seat Leon 1.9TDI ASV съединител преплъзва избирателно
-
Purvolet
- Автомобил:
- Двигател:
Seat Leon 1.9TDI ASV съединител преплъзва избирателно
Както съм споменал в заглавието, съединителят ми на няколко пъти започва да преплъзва на 4-та,5-та дори и на 3-та при вдигнати над 2000 оборота и на следващо каране няма проблем.Като казвам няколко пъти става дума за около 5 случая за около хиляда и горница километра.Единият път на едно извънградско каране като стана отново така, върнах газта и покарах много кротко с не повече от 2 хиляди оборота за няколко километра.След това настъпах по-сериозно да видя дали пак ще забуксува, но проблема го нямаше.Дори си помогнах и с ръчната на 4-та и 5-та по баир нагоре,но не забуксува изобщо.Доколкото знам съединител като тръгне да си заминава процеса на буксуването е прогресивен,а не ту преплъзва - ту не.Според наблюденията ми проблема се проявява след като съм покарал няколко километра на по-високи обороти,явно като позагрее повече, но може и да се лъжа.Ще съм благодарен ако някой изкаже мнението си по темата ми.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съединител на Seat Leon 1.9TDI ASV преплъзва избирателно
Приплъзнал ли е веднъж значи е пътник ! Най-добре се усеща на пета както си на 2000 оборота да подадеш газ до ламарината,но определено почвай да отделяш пари за смяна 

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
И моят е така, време си е за смяна явно и при теб. Както каза колегата, отделяй парички, че си ебало мамата... При мен на студено буксува повече, но си личи че му изтича времето...
-
Purvolet
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно е така както казвате,че е пътник, но много рядко го прави и ей сега да се кача и 4 хиляди оборота на 5-та да вдигне надали ще пребуксува.Прави го някакси избирателно, но явно му идва времето.Благодаря ви колеги.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А дали не е проблем от помпа/буталце по хидр.съединител
да задържа нещо за момент .....
-
Purvolet
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да си прав колега.Звучи логично предвид моментните проявления на буксуване.
-
dqvola_91
- Автомобил:
- Двигател:
При мен беше същото,но все едно го правеше като загрее знам ли.. иначе пробвах с тръгване от ръчна -гаснеше газ до ламарина нямаше признаци, но при аутопсията феродовия беше към края задрал каналчета,но цената е голяма-особено и за маховик... 

- zografski
Re: Seat Leon 1.9TDI ASV съединител преплъзва избирателно
Е то маховика е скъп и то защото е демпферен, инак е евтин к-та съединител. Ти си TDI за теб има и др вариант, за който трябва да се разтърсиш из нета! Обикновен маховик (не демпферен) от голф 3ка 1Z TDI и к-т съединител от ABF примерно или там какъвто става и си капитан планета! Инак само маховика от БГ ти е 1000лв, аз от личен опит ти казвам понеже съм в същата дилема, но след още 100тина-200км ще става и по-зле, така че не е никаква помпа, а си е баш съединителя. При мен преди месец се усещаше супер рядко, сега сутрин като изляза с колата и буксува леко на всички предавки без 1ва и 2ра, но това ще му е коледния подарък на моя голф, заедно със смяна на анг. верига. Така че ти имаш евтина и изпробвана не от 1 човек алтернатива, разучавай и сменяй! Аз за разлика от теб имам само 1 такава алтернатива, но моя кит съществува и се произвежда само за САЩ и за доставка ми искат 400$, колкото струва и к-та+маховика от същия американски магазин, т.е. не ми е оферта само и единствено заради доставката. Сега съм си намерил демпф. маховик + к-та съединител за 360 паунда от UK и от там ще поръчва, защото в БГ с отстъпките само маховика ми го дават за 1100лв, което е повече от обир, като се има на предвид, че от Англия с доставката ще ми стъпи на 900лв маховика и к-та съединител.
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Такива са първите симптоми. При мен приплъзна 2-3 пъти на 5та и след това сигурно още 10 000км не се обади. Смених го с маховика в един момент, преди около 2г. Тогава цената за комплект Закс с демпферен маховик беше 903лв. Сега вероятно са и по-евтини. 

- zografski
Значи си е чук, аз моя моховик в БГ под 1000лв не мога да го намера, а хем имам 30% отстъпка... без отстъпки целия комплект ми излиза към 1500лв
Сега поръчвам всичко от http://www.carparts4less.co.uk/ и цената за всичко ми излиза £333.97 + £20 за доставката = 885лв. Смятай на каква надценка работят
, най-добре поръчай от чужбина и може да ти излезе още по-евтино
С разликата ще купя подаръците за коледа 
Сега поръчвам всичко от http://www.carparts4less.co.uk/ и цената за всичко ми излиза £333.97 + £20 за доставката = 885лв. Смятай на каква надценка работят
, най-добре поръчай от чужбина и може да ти излезе още по-евтино
С разликата ще купя подаръците за коледа 
900-1000лв за двумасов маховик си е ОК стига да си с петстепенна кутия!!!! За шестстепенна кутия, комплекта маховик,притискател, феродов диск, най-ниската цена която открих беше 1450лв и то със отстъпка- някаква
- zografski
Ами моят голф е само с 6 скорости! 900лв ми идва демпферния мах, заедно с к-та съединител и 10 нови болта от UK! А от БГ цялата сметка е над 1500лв(с 30% отстъпка, смятай без отстъпка), поне в моят случай! Така че при всички положения от UK ще ти излезе по-евтино! За инфо, доставката е 50 или 55лв с DHL директно през сайта http://www.carparts4less.co.uk/
Весели празници
Весели празници

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Бе то в Англия има и много евтинки комплекти за минаване от демпфер на едномасов за 110кс ама казват патили, че такъв се слага само ако ще продаваш колата...
,така че всеки да си прави сметката 
,така че всеки да си прави сметката 
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Карал съм AGR с насаден твърд маховик и честно казано ми се стори много по-добър от двумасовите. Тоест - двигателя беше осезаемо по-пъргав от моя AHF(113кс на Дино преди ремап), педала беше изключително лек, отделяше страхотно, нулеви вибрации по колата. Но въпроса беше за ASV който си върви винаги с 5 степенна кутия и целия комплект с двумасов маховик тук в БГ, без отстъпки е около 900лв. 

-
Purvolet
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги за изказаните мнения. Явно му идва времето. Продължавам да разтривам.Километрите ще покажат :) Весели празници на всички и много здраве и безаварийини!
Върни се в “Дизелови агрегати”