Отностно предишния проблем с ремъка!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Отностно предишния проблем с ремъка!

Мнениеот Koksan » Пет 19 яну 2007 14:33

Здравейте!
Значи отправих си проблема с ремъка! Оказа се че зъбите се срещат точно и само центровката беше избягала незнайно как! Значи направихме нова центровка малко на око и слух защото няма как да се види белега за точната центровка но +/- 1 градус сме го уцелили 100%! Въпросът ми е ... компютърът внася ли допълнителна корекция в момента на запалването след като делкото е подало вече сигнал? Питам защото ми се струва че колата пак не работи като хората! И другото ми питане е .. ако има лек вакуум който се създава в резервоара може ли колата и заради това да не върви? Защотоо от 3 зареждания само веднъж ми се случи да иска да засмуче въздух резервоара но не при отваряне на капачката а при натискане там на едно бутонче в дясно което се намира(натискаш бутончето и се чува въздух ... пускаш го и спира)? Сумати неща изчетох по форумите и нищо неразбрах!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 19 яну 2007 15:15

Това бутонче както му казваш е за допълнително обезвъздушаване на резервоара като ти е пълен резервоара и го натиснеш можеш да налееш още 2-3л.Щом не ти съска при развиване на капачката не ти прави вакуум нали затова капачките накрая прещтракват за да има въздух към отдушника.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 19 яну 2007 15:18

Проблема е че аз нямам оригинална капачка! :( Мойта е няква с ключ! Така сси купих колата!Желателно ли е да си купя оригинална? Иначе 100% не ми съска при развъртане! Съска само ако натиснеш оня бутон! :)
Явно не трябва да се притеснявам!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 19 яну 2007 15:49

Ако капачката ти затваря много плътно след каране примерно 10-15км колата ще започне да глъхне или направо ще гасне защото ще образува вакуум в резервоара но явно при тебе не е така. Карай спокойно.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 19 яну 2007 15:53

Много ти благодаря! Ще карам! Аз вчера ходих да врътна 50км за да пробвам отново дали ще го има това засмукване на въздух но нямаше никакаво подобно нещо сипах си бензинец .. и всичко беше ОК!

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пет 19 яну 2007 22:40

teodor6769 написа:Това бутонче както му казваш е за допълнително обезвъздушаване на резервоара като ти е пълен резервоара и го натиснеш можеш да налееш още 2-3л.

При мен и при един колега с Поло събира още 12л. до капачката. :shock

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”