Да,това е пътя-замерване на основните компоненти.Понеже говорим от практика,ще ви кажа и начини да се вдигнат оборотите на газ,понеже компа си гони да държи определени обороти.Само казвам,без да съветвам някой да го прави,особено ако няма хабер как да си настрои моното.
Единия начин е да се бутне малко ТПС-а за да се заблуди компа.
Другия начин е от делкото.Особено,ако при пуснати фарове претриса,то малко повечко аванс ни дава и по-добри обороти.
Естествено,може да се разбута и фиксиращия болт на дросела на моното,или пък да се изключи стъпковото в определено положение...но всичко това не е начина.При изрядно моно оборотите си коват на 800,студена кола 1100 примерно.За това търсим кое се е прецакало.
Начина на колегата от първа страница е приложим само,ако нямаш степ мотор.Така на принципа на карбуратора си настройваш горивото при максимално затворен дросел/като загрее колата естествено се вдигат,а трябва да е обратното/,при положение обаче,че си бутнал болта и всъщност дросела не е напълно затворен,или ТПС-а не е настроен.Принципно моторчето никога не може да заеме прибрано до край положение,то винаги се връща малко напред,където са оборотите за празен ход всъщност.
Аз под колата си не съм лежал,но по моното съм ровил много.Затова съветвам колегата всъщност да почне от степ мотора,да видим дали изобщо работи,или пък нещо го кара да се прибира повече от колкото е нужно.Той управлява дросела.
Пасат Б3 1,8 моно - ниски обороти при студен двигател на газ
- Dushko
- Автомобил: Passat B 3 1.8 mono 90 cc
- Двигател: 1992
Re: Пасат Б3 1,8 моно - ниски обороти при студен двигател на
Колеги,благодаря на всички за добрите съвети,нека да минат празниците пък ще видя какво ще я правя. Това ТПС нищо не ми говори,но явно ще трябва да потърся теми във форума за него :)
Желая ви весели празници на всички !!!
Желая ви весели празници на всички !!!
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Тротъл позишън сензор - сензор/датчик за позицията на дроселовата клапа.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Най много, да го отвориш да го почистиш със спрей за дискове или дебитомери. Не е кой знае какво, просто трябва да си внимателен. Вътре е с едни пластинки и с една плочка с пистички. Проблема му е ако са се скапали пистите. Не е проблем да го отвориш все пак да видиш как е. Но задължително, преди да го свалиш е да го бележиш поне от 3 страни как е бил, защото е особено важна част за позиционирането на дросела . Държи се на 4 болта и се намира от дясната страна на моното. Ако не е пипан, оригинално трябва да е пломбиран. Ама се захващай с него като мноооого краен вариант, че това е скъпа част пък и разместиш ли го настройки ала бала и т.н.....
Има теми за него, разрови се.

Има теми за него, разрови се.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Да почне от степ мотора.Тпс ще го замери по твоя начин,с прибрано до край моторче...за да видим дали е адаптиран.
- Dushko
Как да пробвам стъпковия мотор дали работи както трябва ?
- drago_tr
От първата страница...това което съм ти написал:
Буташ пъпката на стъпковото моторче да се прибере максималко и в това му положение откачаш му буксата за захранването
....я ми кажи направи ли го
защото за да задаваш този въпрос...явно не си
Ако го беше направил щеше да разбереш дали работи
Буташ пъпката на стъпковото моторче да се прибере максималко и в това му положение откачаш му буксата за захранването
....я ми кажи направи ли го
защото за да задаваш този въпрос...явно не си
Ако го беше направил щеше да разбереш дали работи- Dushko
Направих всичко както беше обяснил,натиснах пъпката до край ,извадих буксата и т. н. ,но нямаше ефект. Но от това което направих по нищо не мога да разбера дали работи стъпковото моторче , по какво трябва да разбера дали работи ?
Благодаря ти !
Благодаря ти !
- drago_tr
Като го натисна движи ли се?
- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
Dushko написа:Направих всичко както беше обяснил,натиснах пъпката до край ,извадих буксата и т. н. ,но нямаше ефект. Но от това което направих по нищо не мога да разбера дали работи стъпковото моторче , по какво трябва да разбера дали работи ?
Благодаря ти !
Колега,чак сега видях че сме от един град,това ми е номера-0879692540,звънни ако искаш да видим какъв е проблема.
- Iezekil
Абе обяснете му малко като хората:Даваш на контакт,с ръка отваряш дросела и натискаш стъпковото по щока/това може да трябва да се оттренира/.Щока на моторчето тръгва да се прибира назад с характерен звук на въртящи се зъбчатки.
Друг начин,за мен по-лесен:даваш контакт и откачаш буксата на ТПС-а.Моторчето веднага го чуваш как се прибира само и изкача пак напред.Като включиш буксата то пак се намества с по-къс звук.
Друг начин,за мен по-лесен:даваш контакт и откачаш буксата на ТПС-а.Моторчето веднага го чуваш как се прибира само и изкача пак напред.Като включиш буксата то пак се намества с по-къс звук.
- Dushko
ангелчо77 написа:Dushko написа:Направих всичко както беше обяснил,натиснах пъпката до край ,извадих буксата и т. н. ,но нямаше ефект. Но от това което направих по нищо не мога да разбера дали работи стъпковото моторче , по какво трябва да разбера дали работи ?
Благодаря ти !
Колега,чак сега видях че сме от един град,това ми е номера-0879692540,звънни ако искаш да видим какъв е проблема.
Приятел,сега ходих да пробвам както колегата ме съветва. Дадох на контакт,махнах буксата на ТПС и моторчето се чува как се движи,това го направих няколко пъти и явно степ мотора работи.
- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
С кой мотор си-АБС или РП?Провери ли вакуумните маркучета и маркучето за сервото?
- Iezekil
..и тампона под моното...
- Dushko
ангелчо77 написа:С кой мотор си-АБС или РП?Провери ли вакуумните маркучета и маркучето за сервото?
Мотора е АБС, вакумните маркучета уж са добре,а маркучето на сервото не съм го гледал,той има ли нещо общо с тези проблеми