Unserer VAG Autopark

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Unserer VAG Autopark

Мнениеот siso_k » Пон 29 дек 2014 23:09

Здравейте на всички,

реших да пусна и аз тема, за да Ви разкажа как се запалих по марката :smile

Всичко започна преди 12 години. След вярна 22 годишна служба Москвичът на баща ми (зелен 412) се предаде, се наложи да го сменим. Започна търсене и обикаляне по автопазарите. Един уикенд през октомври бяхме на пазара в Димитровград и оглеждахме, като не бяхме се насочили към конкретна марка. Видяхме едно много хубаво Пежо 106, но решихме да огледаме още малко. Когато се върнахме Пежо-то вече беше капарирано, но затова пък видяхме едно Polo 2f, внесено от Германия. Огледахме го и много ни хареса и се спазарихме с продавача. Така на 17.10.2003 г. се сдобихме с VW Polo 2f, 1.3, пълна инжекция, с код на мотора NZ.

Изображение

Изображение

Когато купихме Поло-то, бях на 17 г. и 8-9 месеца и чаках да започна да карам курсовете за шофьор.

На тази кола дефакто се научих да карам...и то доста добре :c020

От тук нататък беше ясно, че каквато и кола да се купува в последствие, тя неминуемо ще VW.

Taka декември 2011 г. сестра ми, след като изкара курсовете, реши да си купи кола. Марката беше ясна. В една автокъща в Стара Загора видяхме ето тази:

VW Fox 2006 г., 1.2i, с газов инжекцион Landi-Renzo

Изображение

Колата беше много запазена и наистина се оказа на реални 108 000 км. Обаче много се чудехме дали да я вземем. След доста ровене в интернет и четене по чужди сайтове, установих че тези автомобилчета са много добре направени. Така решихме да я купим.

Колата не ни разочарова и наистина се оказа доста добра. Има основните екстри - климатик, ел.пакет, фарове за мъгла, ABS, и т.н.

Изображение

Изображение

...и нещо интересно - купето на тази кола се усеща доста по-широко от това на Голф 4. :a045

Изображение

Не след дълго реших и аз да се сдобия със свой автомобил. Марката и моделът беше ясен ясен - VW Golf MK4. Исках да е 1.6, като планът ми беше да му сложа ГИ.

Доста обикалях. Най-накрая намерих един в Мека-та на ГоУфовете - Перник, или по-точно Драгичево. Огледах го, чух го как работи и го спазарих.

Taка в началото на октомври 2012 се сдобих с VW Golf 4, 1.6, AKL, 1999 г., с основните екстри за модела.

Изображение

След като го купих веднага ми сложих ГИ - Landi-Renzo Omegas EVO.

Една снимка от среща на НИМ миналата година:

Изображение

Едно от желанията ми, след като го купих, беше да му сложа джанти. Изпаднаха ми едни BBS RS 722 и реших да ги взема.Джантите имат забележки по бордовете и едната капачка липсва, но иначе са абсолютно прави и без каквито и да е други дефекти. Това лято нямах време да ги оправя, но на пролет ще бъдат полирани и ще поръчам нови капачки.

Ето няколко снимки с джантите:

Изображение

На фона на другата ми голяма любов - Сините камъни!

Изображение

Изображение

Джантите бяха без гуми, затова ги обух в Pirelli Cinturato P7 205/55 R16 от които съм адски доволен :bowdown

Изображение

Замислил съм да добавя и още някоя друга екстра, но всичко по-реда си. Като цяло не смятам да я тунинговам кой знае колко, тъй като все пак е кола на 16 години.

Естествено, нямаше как да се мине и без стикер...за разкош :biggrin

Изображение

Една снимка заедно:

Изображение

.......

За съжаление това лято Поло-то се предаде - счупи маслена помпа, вследствие на което двигателя блокира. Търсих друг такъв блок, но не можах да намеря, а и реминтирането като цяло беше нерентабилно. Затова баща ми реши да си купи нова кола - естествено пак от Марката.

Отново в Димитровград намерихме едно много запазено Сеат-че, Ibiza, 2002 г., 1.9 SDI. Огледахме я, хареса ни и я спазарихме. Ето я и нея:

Изображение

Изображение

Изображение

Плановете за нея са на пролет да ѝ се вземат лети джанти, а железните да останат за зимата. Другото е да се поддържа в добро състояние, както и останалите две.

Ами това е... :biggrin

Последна промяна от siso_k на Пон 05 яну 2015 0:42, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Re: Unsere VAG Autopark

Мнениеот piter_96 » Вто 30 дек 2014 0:13

Браво колега, истински фен, верен на марката. Евала :love.vw

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 30 дек 2014 23:07

Благодаря колега :)

Потребителски аватар
silas1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AEK

Мнениеот silas1 » Вто 30 дек 2014 23:46

Браво колега, фенове сте. Ама нещо по - живичко защо не си взехте?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 31 дек 2014 0:34

Хората гледат всичко да е практично и да се ползва по предназначение....под практично имай предвид и поддръжката, разхода и така нататък :th_up

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Мнениеот siso_k » Сря 31 дек 2014 0:58

Общо взето е така. Когато стана време да се сменя Поло-то, търсихме кола, която да е здрава и икономична. Бях гледал една Ибиза 1.4 TDI. Предвид факта, че в БГ се внасят коли от Италия, които почти не са поддържани, се притеснявах да не излязат проблеми с турбо, дюзи и т.н. А тази Ибиза с SDI мотора много ми беше харесала. И така решихме да я вземе и честно да си кажа не съжалявам. Разхода е доста приличен при спокойно каране, а и динамиката до 120км/ч. е задоволителна. За баща ми е идеална :smile

За моя голф е малко по-друго положението. Това ми е първата кола. И първата любов. :icon_lol Аз допреди да го взема бях карал кола 55 к.с. която вървеше прилично и имаше прилична динамика (имам предвид полото). Голфа е 101 к.с. и си мислех, че би трябвало да върви 2 пъти повече. :redface Е... не върви 2 пъти повече, но връщане назад няма.

Не на последно място - разходите за поддръжка отговарят на моите възможности към момента, без да ме натоварват излишно. А това също е важно :a045

А и както съм писал - не смятам да го карам до 100 г. - следващата ще е със сигурност ще е доста по-мощна и най-вероятно турбинирана. :c020

Върни се в “Моят Volkswagen”