удължаване на акт за превишена скорост

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Kotlenskiq
Автомобил: Volkswagen
Двигател: ABD

удължаване на акт за превишена скорост

Мнениеот Kotlenskiq » Вто 06 яну 2015 22:53

Таа случая е такъв преди 3 месеца ми писаха акт за превишена скорост с 27 км.ч. над допустимите 50 в града,понеже ми го писаха в Бургас а аз съм от Котел ми казаха след месец да ида до МВР котел за получаване на постановлението и талона,отивам след месец оказа се ,че постановлението не е излязло и ми удължиха акта с още месец като след месец пак отидох и пак го удължиха и така 3 месеца поред,последния път ми го удължиха до 8 януари тази година.Въпроса ми е трябва ли да ида отново в МВР Котел за получаване на постановлението въпреки че не са ме привикали,и мога ли да карам с акта след 8 януари ако не са ми го удължили,по принцип не ми пречи да ида до МВР-то,но съм в друг град. И може ли от друг град да проверя дали ми е излязло постановлението и да ми удължат срока в противен случай? Дано съм обяснил правилно въпроса си,че много объркаано стана. Благодаря предварително !

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: удължаване на акт за превишена скорост

Мнениеот siso_k » Вто 06 яну 2015 23:35

Не можеш (можеш, ама не е хубаво) да караш след 08.01. - трябва да го завериш :a045

НП ще ти се издаде от началника на КАТ в Бургас. Бавят се по незнайни причини - навсякъде е така. Проверявай ако имаш време в КАТ - Бургас дали е излязло - може да ги хванеш преди да са го пратили в Котел. Ако са го пратили в Котел, ще те привикат, за да ти го връчат.

Срокът за издаване на НП е 6 месеца -> чл. 34 ал. 3 ЗАНН. До 1-2 месеца трябва да получиш НП.

Като ходиш да ти презаверят акта, помоли куките да ти го заверят поне за 2 месеца, да не се разкарваш всеки път.

Kotlenskiq

Мнениеот Kotlenskiq » Сря 07 яну 2015 10:22

Благодаря колега

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 07 яну 2015 17:20

И аз имам същия проблем - акт писан във Варна,аз живея в Провадия.При проверка в РПУ и излиза,че имам излязло НП в КАТ Варна,и ми сервираха,че не могат да ми удължат акта щом е излязло НП,а трябвало да отида да си взема НП от КАТ.Нямам възможност да отида до КАТ Варна близките дни,затова си сгънах актчето,една майна под носа и вече един месец си карам така. :icon_lol
Трябва да загубя работен ден,да дам пари за път,да си изгубя половината ден в чакане,защото всеки ден им се срива системата...И това,защото ТЕ не могат да ми пратят НП по адресна регистрация.Как пращат снимките?Аз зор нямам,когато мога ще отида да си го взема.Ако ме спрат,дано са разбрани и не стане проблем.Ако не,ще си отнеса фиша и така.
Е добре,ако ми пишат акт в София,ще трябва после да бия 500км за НП ли?Това може да се случи само в България...

atanas7711
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atanas7711 » Сря 07 яну 2015 18:11

Няма никакво значение къде ще ти напишат акта, трябва да ти дойде наказателното постановление в града, в който си регистриран по лична карта. А докато не дойде НП, то можеш да го заверяваш всеки месец в РУП, в градът ти, докато ти излезе НП. След като получиш НП имаш законното право да караш с него 30 дни от датата на връчване, дори да ти е изтекъл акта.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 07 яну 2015 22:30

И аз така знам,ама тук не искат да ми го заверят.И казаха,че НП няма да дойде вкъщи.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Сря 07 яну 2015 22:39

Няма да дойде на адрес, пращат го до съответното РУП.

Един съвет - не допускайте да карате без валидни (защото книжката е именно такава, ако Ви липсва талона или АУАН-а не е заверен) - недай си Боже стане някое ПТП, всичко което застрахователят Ви по ГО плати на пострадалия, след това има право да го иска от Вас :a045

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 07 яну 2015 23:25

@siso_k: Ми не е точно така - НИКОЙ никога няма да седне да те привиква, много им е по-ЛЕСНИЧКО да напишат, че са били два пъти на адреса и не си бил там. Оттам го считат за служебно връчено и де факто според тях не можеш да го обжалваш. Може би в съда не всичко е толкова елементарно както милиционерската логика, но вече е въпрос на време и енергия, които искаш да вложиш за да се бориш срещу глупостите дето творят.

@toshara: Кажи им, че са малоумници и повече не ги обиждай. НП се придвижва ТОЧНО до МВР по местоживеене и ти нямаш никакъв ангажимент да ходиш N на брой пъти до MВР-то издател на НП!!! Поискай им черно на бяло да видя как ще напишат, че има излязло НП и няма да ти удължат срока за шофиране с акт. Интересно ми е какво ще е основанието - "щото още не е дошъл".
Ако обаче те спрат ще си отнесеш следващ акт, а не фиш така, че не разчитай да са разбрани. Отиди и поискай отново да ти го удължат в местното ви МВР. Има си закон, който както ти трябва да спазваш, така и милисията :) Атанас е прав, че след като ти го връчат и се РАЗПИШЕШ, че са ти го връчили имаш 7 дневен срок за обжалване и 30 дена да караш с него така както караш с акта. Едва след тези 30 дена си задължен да го платиш и с квитанцията да си получиш обратно талоона, всичко друго са измислици на едни хора дето не знаят защо са там...

Kotlenskiq

Мнениеот Kotlenskiq » Чет 08 яну 2015 18:12

За пореден път ми го удължиха с месец...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Чет 08 яну 2015 18:15

Радвай се, през това време имаш възможност да събереш пари и да го платиш. Щото след тежките празници които минаха, доста хора олекнаха от финансова гледна точка. Да знам, че милата ни родина е побъркана, ама какво да се прави, ние си го правим така. :c020

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пет 09 яну 2015 21:01

Пореден опит за удължаване - неуспешен.Като имало излязло НП не можели да удължа акта.Нищо,че НП е в КАТ Варна.
Някой път идвали,някой път не идвали,моя в случая останал в КАТ Варна и трябвало да го взема.
Не съм скандалджия и пак теглих една под носа и си тръгнах :thumb_down :mad :mad :mad :mad

Kotlenskiq

Мнениеот Kotlenskiq » Пет 09 яну 2015 21:04

Несериозна работа,поне като е излязло постановлението да го пратят и да си го плащаш щом неможе да се удължава акта и така...ама така е то скоро нема да се оправим..

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пет 09 яну 2015 21:12

Що не съм си го бил взел...Еми щото нямам възможност може би?А ми се налага да пътувам съботите и неделите - КАТ не работят тогава.
През седмицата съм на работа и не мога да отсъствам.
Толкова е сбъркана системата,че нямам думи... :no

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 09 яну 2015 23:08

Като те пита, защо не си го взел от Варна и покажи какво пише в ЗДвП и я попитай дали го е чел/а някога icon_idea

В ЗДвП е описан реда...

Чл. 190. (1) След влизането в сила на наказателно постановление, с което се налага наказание на водач или собственик на моторно превозно средство, препис от него се предоставя на съответното структурно звено на Министерството на вътрешните работи, където се водят на отчет водачът и моторното превозно средство.

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Пет 09 яну 2015 23:36

И на мен трети месец вече ми презаверяват акт и то за изтекла книжка,и тоя началник на КАТ Стара Загора така и не намери време два месеца да ми определи глобата,смешна работа,книжката ми беше изтекла преди десетина дена като ме спряха и не съм забелязал,ама не мисля че трябва за изтекъл срок на документ да се пише акт от КАТ като нарушител на правилника и т.н.,ама както и да е

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”