здравейте колеги
Проблемът е следния: Жена ми драпна малко по силно дръжката от вън на задната дясна врата а колата не беше отключена. След това отключих но вратата не се отваряше. Отворих от вътре и с целия си акъл преместих лосчето за децката защита и затворих - ефекта е че сега нито от вътре нито отвин може да се отвори. прави ми впечатление че дръжката от вън сега се дърпа по хлабаво от останалите 3 врати.
Някакви съвети и идей как да отворя вратата или да сваля кората за да видя какво става вътре ???
мерси

Пасат б6 блокирала задна врата ( РЕШЕНА)
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б6 блокирала задна врата ( РЕШЕНА)
Последна промяна от pepperj на Вто 10 фев 2015 17:48, променено общо 2 пъти.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Пасат б6 блокирала задна врата
Честито :)
Отварянето вероятно ще е с махане на кората, освен - ако не вземе да се самооправи лошия електрически контакт/ключе в бравата... Понякога при определени температурни условия и с потупване в областта на бравата в момента когато се действа с дистанционното- се получава така че бравата сработва. тогава вече- не заключваш автомобила по никой начин- докато не свалиш кората и да провериш от къде е проблема с бравата...
Иначе свалянето на кората на вратата при затворена врата не е за всеки...
Отварянето вероятно ще е с махане на кората, освен - ако не вземе да се самооправи лошия електрически контакт/ключе в бравата... Понякога при определени температурни условия и с потупване в областта на бравата в момента когато се действа с дистанционното- се получава така че бравата сработва. тогава вече- не заключваш автомобила по никой начин- докато не свалиш кората и да провериш от къде е проблема с бравата...
Иначе свалянето на кората на вратата при затворена врата не е за всеки...
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз си мисля че по скоро броблема е механичен. Няма ли корда на самата брава която дърпа механизма. Аз си мисля че е нещо такова или не ?
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Не е причината в жена ти, която е дръпнала по-силно вратата, просто и е дошло времето. По всяка вероятност при теб проблема е същия какъвто имах и аз, но при мен беше на шофьорската врата. В бравичката, която в някакъв пластмасов корпус има две моторчета, които отключват и заключват вратата. Жалко че нямам снимки и че бравата в момента не е при мен за да я снимам, тези моторчета са като от детски играчки. С времето те се износват и някое от тях спира да работи. И при мен се повреди това за отключването. Ремонта е нова брава.
Като си включил защитата за отваряне на вратата от деца, просто си изключил отварянето с лостчето, затова сега усещаш дръжката по-лека. Изчакай известно време, възможно е да проработи отново за кратко, просто проверявай вратата. При мен така отключването се оправяше няколко пъти и след това отново изчезваше.
пп Сега багажника ми е в това състояние, отваря се само с бутона на дистанционното или от шоф. врата, та ще се купува брава и за там.
Като си включил защитата за отваряне на вратата от деца, просто си изключил отварянето с лостчето, затова сега усещаш дръжката по-лека. Изчакай известно време, възможно е да проработи отново за кратко, просто проверявай вратата. При мен така отключването се оправяше няколко пъти и след това отново изчезваше.
пп Сега багажника ми е в това състояние, отваря се само с бутона на дистанционното или от шоф. врата, та ще се купува брава и за там.
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
А как да отворя вратата колега ?!? Когато откл. И закл. С дистанционното чувам как цъка моторчето във вратата
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Значи, днес махнах външните лайсни на задните прозорци.На здравата врата се вижда една корда която минава като полумесец по контура на външната дръжка и като дръпнеш дръжката опъва кордата и отваря вратата. На проблемната врата въпросната корда не е опъната(завършва с метално топче). С тел и отверка успях да си я повдигна и с клещички дърпах на където можех с цел да я опъна и да отвори........... но за мое съжаление резултат няма....
някакви идеи от тук натам?
някакви идеи от тук натам?
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
krraynov написа:Иначе свалянето на кората на вратата при затворена врата не е за всеки...
Казах ти- тая работа не е за човек който не го правил... Само може да счупиш нещо и пак няма да я отвориш!
- petrov.yordan
- Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
- Двигател: BVY 2006
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б6 блокирала задна врата (частично РЕШЕНА)
Така,
колеги значи след 4 часа сумтене и опитване на варианти стигнах до следния момент. Първите 2 часа се опитвах да дърпам кордата на дръжката и да държа кожуха статичен та белким отворя.... без успех.
Следващите два часа разглобих задната седалка и продължението на облегалката което стига до уплътнението на вратата(там дето е колана). След това извадих уплутнителната гума на вратата(Внимателно) и после срам не срам ще си кажа с клещи изкривих леко ламарината в която влиза уплътнението(около 2см е) след това с помоща на една много тъничка щакличка бръкнах и успях да цъкна защитата за деца - и вратата се отвори.
Дотук добре. Махнах аз кората развих болтовете на металната кора обаче няма махане. доколкото четох из нета тея белите пластмасови глави (май са за стъклодържача) няма как да ги махна или ако ги махна няма как да ги върна обратно.
Така че не мога да стигна до вътрешноста на вратата и дръжката за да продължа с отстраняването на проблема.
Ако някой знае повече да помага
Мерси
колеги значи след 4 часа сумтене и опитване на варианти стигнах до следния момент. Първите 2 часа се опитвах да дърпам кордата на дръжката и да държа кожуха статичен та белким отворя.... без успех.
Следващите два часа разглобих задната седалка и продължението на облегалката което стига до уплътнението на вратата(там дето е колана). След това извадих уплутнителната гума на вратата(Внимателно) и после срам не срам ще си кажа с клещи изкривих леко ламарината в която влиза уплътнението(около 2см е) след това с помоща на една много тъничка щакличка бръкнах и успях да цъкна защитата за деца - и вратата се отвори.
Дотук добре. Махнах аз кората развих болтовете на металната кора обаче няма махане. доколкото четох из нета тея белите пластмасови глави (май са за стъклодържача) няма как да ги махна или ако ги махна няма как да ги върна обратно.
Така че не мога да стигна до вътрешноста на вратата и дръжката за да продължа с отстраняването на проблема.
Ако някой знае повече да помага
Мерси
- petrov.yordan
- Автомобил: Passat b6 variant [3c5]
- Двигател: BVY 2006
виж и това : https://www.youtube.com/watch?v=Fy3KbKkAZZ0
тук е показан механизма
тук е показан механизма
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Този механизъм е за пасат 5 и няма нищо общо с този на пасат 6.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Цялата карантия (моторчета, там разни колелца ) са хванати за металната кора. Трябва да се разглобят внимателно че на самата метална кора ако се счупи нещо после ще ти трябва нова. Предлагам ти да отидеш на майстор занимаващ се с тези неща. Преди време аз имах проблеми с микретата в бравата и трябваше да се сваля всичко. Борих се като теб но накрая отидох на сервиз и за 1.30 мин решиха проблемите ми. Сложиха ми като на старите жигули крачета маса за да отчита вратите комфорт модула иначе се заключвах през 3 мин. От тогава 3 год. Вече никакви ядове. Гениално решении.
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
ммм да.Другата събота имам среща с човек да я разглоби и да видим какъв е проблема. Ще споделя резултата
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Така колеги реших проблема след разглобяване на вратата се установи изхлузено жило от дръжката. Ябълката на жилото беше излязла от гнездото и не опъваше.сложих я обратно в гнездото и притегнах с една свинска опашка за да няма пак изненади :)
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б6 блокирала задна врата ( РЕШЕНА)
колега трябваше да снимаш и един мануал да постнеш тука..дет се вика някой ден и ние бедните мое да седнем в пасат шест деба и кошницата...