Брат ми зарежда служебните коли само на OMV, защото имат договор. Имат леки автомобили, джипове, бусове и камиончета.
Преди няколко дни нито един от автомобилите, заредил обикновена нафта на OMV не успял да запали. Запалили са само тези, които са били заредени с МаксМоушън дизела.
Взеха няколко добавки на Bardahl BDC от форумния магазин, сипаха във всичките служебни автомобили и вече няма проблеми със замръзването. Все пак 1 литър за 32 лева стига за 500 литра гориво, което прави 6.4 ст на литър отгоре, а максмоушън дизелът е 22 стотинки отгоре...
Добавки за дизел
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Добавки за дизел
Добавката на омв ако е слагат е добра. Снабдяват ме в промишлени количества и бая съм прекарал за няколко зими и има ефект за вървенето, печката си пропушва повече с нея. Дават я на шоф. да е слагат докато дойде до бенз. което не е сигурно дали в правилното количество отива до крайния потребител.
- Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
Кастрол ТДА и обикновена нафта = Никакви проблеми при минусовите температури 

- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Днес пробвах SPEED TEC дизел.Много доволен.Единствената добавка от която усетих ефект.Колата наистина тръгна 1 идея повече.
- zdravko92
- Автомобил: 2004 Skoda Octavia 1U2
- Двигател: 1.9 TDI 110 ASV
+1 За BDC-то на Bardahl! Никакви проблеми през зимата, при зареждане само на обикновен дизел на ЕКО. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам с Castrol TDA като зареждах на OMV служителя който наливаше при отваряне на капачката каза,че карам с добавка на Castrol заради специфичната миризма.Слагали от същата при скъпите дизели.С тази добавка съм палил при -29 в Севлиево с Passat Mk1 1.6diesel от раз.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Тази зима заложих на Маnnol -шишето е същото като на кастрол-тда,даже миризмата е същата,но парите-двойно по-малко.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Добре,а добавка +двутактово масло какво се получава? Пробвал съм и двата варианта,но винаги поотделно.Лятото масло,зимата Castrol TDA. Има смисъл да се слагат заедно според мен щото доколкото знам добавката има повече почистващи свойства,а маслото смазващи.Въпроса е като се смесят в резервоара при минусови температури да не стане някоя боза?
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Нищо няма.Слагам си редовно всичко заедно.Не се е оплакала ламята.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Добавки
Smeagol написа:nikson85 написа:егати колата що ша и слагаш добавки: да не е кам 500 000км?
1. Защото горивата ни са боклуци
2. Защото подобрява както разхода, така и динамиката :idea:
3. Предпочитам да си налея сам добавка, а не да купувам уж "подобреното" гориво от бензиностацията ;)
4. Защото повечето коли са на около 500 000км.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Преди около месец взех Badrahl BDC, понеже ми обясниха, че спират и няма вече в наличност Кастрол ТДА. Сипвам си в указаните дози. Не виждам особена разлика. Колега дето и той си взе ми сподели, че на дълго разхода му паднал с малко. Аз засега това не съм усетил. Сипвам я превантивно и най-вече да не замръзне горивото ако паднат рязко температурите навън. Ще продължавам да я слагам поне докато се стопли навън.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Кастрола и аз чух, че е спрян от производство и го няма никъде, аз имам още малко от миналата година, ама ще трябва да търся нещо друго.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Мисля, че Бардал БДЦ е аналог. Съдържа подобни компоненти и дава същите резултати.
Че замръзват ли горивата от бензионостанцийте?Лекото корабно никога не е замръзвало от 4 години работя на пристанището прекарал съм 10 тона със сигорност проблеми в студовете нямам.ASV двигатела е "бетон"
Върни се в “Дизелови агрегати”