Покупка на техника от Щатите - заслужава ли си още и какво?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 яну 2015 0:24

Все още разни хора се опитват да ме убедят, че покупка на определена (нова!) техника от Щатите си заслужава... аз обаче продължавам гледайки цените в интернет да не могада видя "къде е далаверата"!? :dontknow

Европейските цени са в повечето случаи същите, нерядко и по-изгодни. Има ли някой пресни наблюдения ако въобще нещо - какво си заслужава да се купува от там?

Според мен траябва да има минимум 20% разлика в цената за да си заслужава упражнението и загубата на гаранция или поне ограничена такава спрямо европейска...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на техника от Щатите - заслужава ли си още и как

Мнениеот maxpayne » Съб 31 яну 2015 2:26

Общият отговор е - не, не си заслужава, особено при високия долар сега. Разбира се ако имаш верен приятел, който пътува на всеки 2-3 месеца и може лично да ти донесе нещата това малко променя положението.

Да вземем например ей този часовник:
http://www.jomashop.com/citizen-watch-at9010-52e.html
От САЩ цената е към 470лв, в Европа най-евтино е около 620-630лв. На пръв поглед голяма разлика. Ама върху тези 470лв имаш транспорт от минимум 30-40, после едни 20% ДДС и хоп, цената се изравни.

Но ако някой ти го донесе...

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Покупка на техника от Щатите - заслужава ли си още и как

Мнениеот mirror » Съб 31 яну 2015 11:14

много зависи на какви оферти ще попаднеш :wink
последно фотоапарат Канон с обектив при цена в Бг около 2000-2100 от Америка за 1400 + подарък раница + дистанционно за него и още камара дребни нещица :smile
но трябва ровене и търпение :exclaim

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 яну 2015 12:39

Имам предвид по човек, без транспотни разходи. Срявнявам цените с Германия например (в БГ не винаги са конкурентноспособни) и до момента не съм намерил нищо по-евтино, но и не знам как седят нещата с данъците отвъд океана, т.е. дали Tax-free е фактор.
Гледах например цената на един EOS - в Германия излиза 200 евро по-евтин от колкото в Щатите... :dontknow
За лаптопи да не говорим - мерси съм за едногодишната им гаранция спрямо поне 2 години в Европа.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”