Извинявам се първо ,че отварям стара-нова тема! Но в старата нищо!
Пасат б3-89г.-РП мотор моно инжекция бензин! Тази събота ни се случи да пътуваме спешно. При запалване на на двигателя ми направи впечатление не добра работа на мотора ! Но това става около 19.30ч.в събота! Ни свещи да видиш ни кабели да провериш вън вали като из ведро! На връщане в понеделник колата ми направи впечатление с огромния разход гориво което изгори за 450км. Свещите в цилиндрите бяха тотално черни и четирите, мирише на бензин от ауспуха и бълва черен дим като парен локомотив ауспуха целия почернял! Маслото си е наред не го пипа но в сервиза където ми го смениха преди две седмици забелязах са сложили в повече масло двигателят ми побира 3.800л. а възможно е да са изтървали 4л.! Въздушния филтър също е нов! Та ще се радвам някой да сподели който е имал същия или подобен проблем от къде могат да възникнат! Знам че трябва да отида на ЕЛКОН! Благодаря ви предварително за отговорите!
Пасат б3-89г.-РП черен дим от ауспуха
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
Re: Пасат б3-89г.-РП черен дим от ауспуха
Нещо ти дави мотора с много богата горивна смес.Много бензин ти идва поради някаква причина,която сега не ми идва на акъла.Може би температурен датчик или нещо с дросел клапата.Това се сетих само.
Re: Пасат б3-89г.-РП черен дим от ауспуха
Всичко това показва,че има много богата смес. Причина - повредени уплътнители на дюзата. Смени О-пръстените на дюзата и провери стича ли гориво около дюзата. Забележка - трябва много внимателно да се демонтира дюзата, за да не се повреди. Препоръчвам да се извади заедно с горното тяло и след това долната част да дюзата се притиска към дървено трупче, за да излезе от тялото.