Колата е голф 3 имам си сервиз и се занимавам предимно с вагове но моята кола направи проблем в който да си призная не съм вниквал много много,но и нямам идеи от къде да го подхвана.Проблема е следния,когато колата е напълно студена между 0 и 5-6 градуса на околната среда,запалил съм я след нощуване,колата пали от раз работи перфектно няма никакви пушеци.Тръгвам да я карам много леко и при 1200 оборота на 1а или 2а предавка взема да прекъсва като загуба на 1 цилиндър като премине тези обороти се нормализира,като се позатопли мотора малко (3-4 минути леко каране)и всичко изчезва.Колата е на 55 таиминг,2.4 мг на такт беше горивото направих го на 3.2 и няма промяна,ангренажния комплект е на 10 000км ГНП-то е ревизирано преди 10 000км,дюзите са от АФН не са перфектни но са в допустимото и са им направени наляганията,маслото е 10в40 мотул,нафтата е от тубата но е бистра без мръсотии и поне още 10 коли карат с такава и нямат оплаквания и винаги имам някакъв наркотик в нафтата или кастрол ТДА или двутактово масло,горивния филтър и клапана са на 10 000км.
Мойте съмнения са повдигачи,дюзи,подгревни свещи,разбит съединител,като повдигачите нямат чукания дори след дълъг престои дори за секунда не почукват,подгревните свещи работят и след запалването на мотора за това си мислех и за тях но проблема щеше да си го има и при работа на празен ход,дюзите както казах не са перфектни поне според ваг кома и според стенда но са в крайно допустимото,и съединителя ми е доста зле ,няма много значение но все пак...
Давайте мнения ще се радвам ако пишат предимно хора който са по навътре с нещата и може би видяли повече неща от мен.Благодаря предварително.
1Z прекъсване на студено
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсване на студено на 1Z
Няма такава телеграма,колега!
Моля,коригирай така написаното,защото и след трети прочит се загубих.
На десет реда писано три запетаи и две главни букви са малко.
Моля,коригирай така написаното,защото и след трети прочит се загубих.
На десет реда писано три запетаи и две главни букви са малко.

-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Колега чистил ли си ел. блока на помпата?
Ако не си, те съветвам първо да го изчистиш и тогава да предприемаш други действия, ако симптомите не изчезнат.
Ако не си, те съветвам първо да го изчистиш и тогава да предприемаш други действия, ако симптомите не изчезнат.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Днес с огромно нежелание си върнах старите дюзи
0.184 и ми се струва че проблема отшумя.Най-точно ще мога да кажа утре сутринта при първото палене и каране на студен мотор.Според мен проблема е бил в умната дюза.

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1Z прекъсване на студено
Колега какво стана оправи ли колата?
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1Z прекъсване на студено
Сменях дюзи,сменях електрониката,чистих електрониката пробвах какви ли не варианти на количество впръскано гориво.Ефект няма.Откакто се позатопли времето всичко отшумя.Колата е наред и като центровка и като цяло техническо състояние.
Имам леко износени повдигачи,но не мисля че проблема е оттам.Възнамерявам на следващата смяна на масло да ги сменям и тях но вече нямам идея какви да слагам.Какви ли не марки повдигачи не съм слагал на ВАГ автомобили и все тракат на студен мотор и правят някакви магарии,това колбеншмид,ина,черна ина...пембяна ина...с такова масло с еди кво си масло,тракат си и толкоз.
Имам леко износени повдигачи,но не мисля че проблема е оттам.Възнамерявам на следващата смяна на масло да ги сменям и тях но вече нямам идея какви да слагам.Какви ли не марки повдигачи не съм слагал на ВАГ автомобили и все тракат на студен мотор и правят някакви магарии,това колбеншмид,ина,черна ина...пембяна ина...с такова масло с еди кво си масло,тракат си и толкоз.
Върни се в “Дизелови агрегати”