Обяснението за цената е че имал друга кола (на която са тия гуми) и я продал с зимните и такива и тези (летните) останали, а пък сегащната му кола е с 14 цола джанти. Струва ми се приемливо но все пак - проверката е висша форма на доверие, то се знае..
Начин да вида дали гумите са читави без да са на джанта?
Начин да вида дали гумите са читави без да са на джанта?
Здравейте, един познат (почти непознат) ми предлага днес летни гуми 15 цола, за по 15 лева броя
. Мисля че и за един сезон си струва ако гумите са читави (не са с балони примерно или пък надупчени от пирони стъкла или какво ли още не!). Та въпроса ми е има ли начин да видя дали гумите са читави без да са на джанта и да са напомпани?
Обяснението за цената е че имал друга кола (на която са тия гуми) и я продал с зимните и такива и тези (летните) останали, а пък сегащната му кола е с 14 цола джанти. Струва ми се приемливо но все пак - проверката е висша форма на доверие, то се знае..
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Гумата може да е нова но да е крива/изметната/което не може да се установи без да се качи на баланс-машина но на джанта. Така че въпреки атрактивната цена е рисковано да ги купуваш от непознат. Ако е съгласен да ги платиш след като ги минеш на баланс е друго но ако не стават пак ще си вътре с цената на баланса.
- FreAk
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Начин да вида дали гумите са читави без да са на джанта?
Hertz написа:Здравейте, един познат (почти непознат) ми предлага днес летни гуми 15 цола, за по 15 лева броя![]()
. Мисля че и за един сезон си струва ако гумите са читави (не са с балони примерно или пък надупчени от пирони стъкла или какво ли още не!). Та въпроса ми е има ли начин да видя дали гумите са читави без да са на джанта и да са напомпани?
нама начин, недей рискува
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Hertz написа:Сега говорих с човека и каза че 2 от гумите са 195/65/15 , а другите две са 185/??(65 можеби)/15...
Та тия 65 ще станат ли на голфарата все пак
На голф 3 се съмнявам да стане тази гума.
Голф 4 е с такива, както и пасат, както и аз с ауди: 195/65/15.
За голф 2 и 3 размерът е 195/50/15, 185/60/14.
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, с 195/65R15 ще си яко офроуд, да не говорим и че може да опрат. А на втора ръка гуми, понякога и на машина не можеш им види дефекта - една пета от блокирало колело при спирачки и има се чудиш защо баланса е 6, а волана подскача , не мож го удържа.....
Спец за гуми и спирачки, хаиде без експерименти...но пък ако човека е "проверен" и гумите са правилния размер ...вече друга бира. Тук едва ли можем да ти дададем най-правилния отговор..........
Спец за гуми и спирачки, хаиде без експерименти...но пък ако човека е "проверен" и гумите са правилния размер ...вече друга бира. Тук едва ли можем да ти дададем най-правилния отговор..........