От около 2 седмици и аз съм собственик на VW Golf 1.9TDI 90к.с.
Доста време ми отне да се наканя да пиша във форума, сигурно защото не съм спрял да се занимавам с колата

Купих си я от автоборса в Хасково, като 'единствения' проблем, който видяхме беше климатроника и затова малко намалихме цената (уж от 5600 ми я намали на 5000, щото нали съм негов човек, а после намали още 200 лв за климатроника). Колата е 1998 година и на всичко отгоре беше нерегистрирана о.О
Както и да е, първа кола купувам... нямаше как да не объркам някъде

Като я покарах първия ден ми направи впечатление, че върви малко тромаво и нищо чудно - беше с валяци 17 цола 205/45.
На втория ден я закарах за смяна на масло, филтри и накладки, че едната предна хич я нямаше, другата имаше около 2мм поне. Това удоволствие ми струваше около 130 лв.
След няколко дни и сменихме ролки и ремъци. И там около 400 лв.
Бравата на дясната врата объркваше някакси другите врати и понякога се отключваха само двете, понякога не се заключваха, а понякога се отключваха всички, но някои от тях не се отваряха, в следствие на което сменях брава. Проблема беше частично премахнат

Покарах я още няколко дни така, докато си намеря джанти 15 цола. Естествено, тъй като и джанти купувам за пръв път... не взех най-хубавите

Дойде време и да засека колко ми гори градско. Отидох на бензиностанцията и заредих до горе. После два дни обикалях безцелно из града докато направя 100 км и днес отидох отново на същата бензиностанция. До горе! (бях много смел, защото очаквах да платя за около 8 литра нафта)
Останах доволен в първия момент, когато пистолета спря на 6 литра. После се сетих, че до капачката ще събере още малко.7 литра - ОК, 8 литра - ОК, 9 литра - ще го преживея, 10-12-14-16-18 литра

Та сега трябва пак да я засичам, за да разбера аджеба колко ми гори в 'асково.
И така.. доста соленичка ми излиза тази кола засега,но се надявам с времето да ми се оптлати

П.С. Опитах се да кача 2-3 снимки, но не успях.
Поздрави