Понеже ми се роди първо дете ми предстои да купя такова за колата и понеже не са евтини искам да се допитам с по запознатите.
Чух ,че се говорило да приемат закон столчето да се монтира обратно (погледа да е назад)и ако има някой с информация за това нека да сподели моля за да не стават издънки .
Благодаря предварително
Бебешко столче
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf 3 1.4
- Двигател:
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Бебешко столче
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/kak-da-bade-obarnato-detskoto-stolche-v-kolata.html
И аз чух по новините, че са го приели, но не съм видял никой с такова столче на обратно.
И аз чух по новините, че са го приели, но не съм видял никой с такова столче на обратно.
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Здравей колега,
честито !! Живо и здраво да е и много да те ядосва)))))
За столчето не му се чуди толкова. Така или иначе, няма как да возиш новородено по посока на движението ))) Трябва ти столче за новородено. Детето лежи в него обратно на посоката на движение. Като порасне вече можеш да го завъртиш. Има добри варианти 2в1, които може след като си го купил, да се поставя и като за новородено и след като порасне да го обръщаш ))
промяната в закона гласеше, че просто се удължава времето, в което детето трябва да се вози в коша за новородени или нещо такова, но не беше кой знае каква промяна.
п.с. Моля те не забравяй че ако го возиш на предната седалка ( не го препоръчвам, но все повече майки го правят ) да изключваш еърбега!
Дано съм ти бил полезен
честито !! Живо и здраво да е и много да те ядосва)))))

За столчето не му се чуди толкова. Така или иначе, няма как да возиш новородено по посока на движението ))) Трябва ти столче за новородено. Детето лежи в него обратно на посоката на движение. Като порасне вече можеш да го завъртиш. Има добри варианти 2в1, които може след като си го купил, да се поставя и като за новородено и след като порасне да го обръщаш ))
промяната в закона гласеше, че просто се удължава времето, в което детето трябва да се вози в коша за новородени или нещо такова, но не беше кой знае каква промяна.
п.с. Моля те не забравяй че ако го возиш на предната седалка ( не го препоръчвам, но все повече майки го правят ) да изключваш еърбега!
Дано съм ти бил полезен

-
- Двигател:
Благодаря за бързите отговори помагат понеже съм още пресен и бос
а относно предната седалка няма как да се случи докато аз карам а пък жената я е страх да кара

а относно предната седалка няма как да се случи докато аз карам а пък жената я е страх да кара

- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
има колички 2в1 или 3в1 аз съм с таква, имам си столче за новородено, което може да се монтира и на количката и е обратно на движението... Не знам колко удължиха срока да се вози бебето в такова столче, но моето като спря да се събира в него го преместих в обикновения който гледа напред... И да, внимавай с еърбега... :)
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
да приемат закон столчето да се монтира обратно
кошчетата за бебета се монтират така ! и да искаш не може да го монтираш напред, но то е до към 9 медеца после си зависи от детето колко кила е побира ли се в кошчето ....
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Винаги е било правилно да се монтира наобратно, аз поне така си возих сина преди 9 години и без закон. По-безопасно е за бебето, защото още не може да си държи главата и при рязко спиране няма рефлекс да се стегне. Всяко столче може да се монтира обратно, а самата инструкция за това как да стане, обикновено е на стикер, залепен на самото кошче - обяснена с няколко картинки как се прекарва колана.
- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
alexx написа:да приемат закон столчето да се монтира обратно
кошчетата за бебета се монтират така ! и да искаш не може да го монтираш напред, но то е до към 9 медеца после си зависи от детето колко кила е побира ли се в кошчето ....
ако вкараш 8-месечния ми син в столчето за новородено ще те черпя

Абе... не са баш така нещата, както някои ги изкарват. За протокола, има столче, има и кошница. Кошница се ползва до 9 месец приблизително, зависи от бебето. Тя задължително се слага обратно на движението. Може и на предната седалка, пак обратно на движението и с изключен бег. След кошницата идва ред на столчето, което може да е от 9 до 18 кила или до 36. Сигурно има и разни по-хибридни, не знам, но това са отделните столчета. Промениха закона за въпросното столче след 9 кила, че искали да се вози бебето до 15 месец обратно на посока на движението. Обаче такива столчета са много малко като цяло, а и най-евтиното е 600-700 лв. Отделно, аз като гледам моето, то дори и място няма как да се сложи... Моя бебок още няма 9м., но се наложи да мина на столче. Вози се напред. Май още и не са приели закона, дори съм сигурен. Онзи ден ми изскочи белка на извънградско и се наложи спирачки с рязка маневра и леко поднасяне- бебока спеше и дори не се събуди. Мисля, че това зависи от комфорта на столчето, говоря за страничните опори. Честно казано като му гледам столчето и ми се иска и аз да се наместя в него.
Относно промяната в закона, не знам колко има смисъл, то всичко е на късмет, защото и обратно на движението да е, ако те нацели някой отзад, то по-добре да е бил напред сложен стола. А и как досега са можели да си държат главите след 9-я месец, пък вече не могат...
Относно промяната в закона, не знам колко има смисъл, то всичко е на късмет, защото и обратно на движението да е, ако те нацели някой отзад, то по-добре да е бил напред сложен стола. А и как досега са можели да си държат главите след 9-я месец, пък вече не могат...
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Да, прав е колегата пред мен, аз затова първо писах ''столче'', а после ''кошче''... Новородените са в кошче, после столче с регулиране на наклона от 9 месец.. Те малко преливат, зависи от модела, от килограмите, от месеците, няма ясна граница, универсална за всички. Както и да е, имам и двата вида, няма какво да философстваме, ако искаш ще ти услужа... Макар че кошчето малко вече е захабено, ама те точно не са скъпи.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@"Онзи ден ми изскочи белка на извънградско и се наложи спирачки с рязка маневра и леко поднасяне- бебока спеше и дори не се събуди"
Голяма грешка. За такива дребосъци, дори и куче никакви маневри. Дори и да удариш животното пораженията ще са много по-малки отколкото , ако се удариш в дърво,стълб, мантинела или насрещен автомобил или отидеш в канавка.
Голяма грешка. За такива дребосъци, дори и куче никакви маневри. Дори и да удариш животното пораженията ще са много по-малки отколкото , ако се удариш в дърво,стълб, мантинела или насрещен автомобил или отидеш в канавка.
kris11 написа:@"Онзи ден ми изскочи белка на извънградско и се наложи спирачки с рязка маневра и леко поднасяне- бебока спеше и дори не се събуди"
Мерси за съвета- прав си напълно. Все пак не съм шофьор от вчера или от 100 000-200 000км и мога да си позволявам известни премерени маневри ако ситуацията го позволява. Изключая това, съвета ти е правилен.

И още нещо по темата- тук столчетата са скъпи. Проверете из Ибей като тръгнете да купувате.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
може и да можеш но избягвай без нужда подобни маневри...независимо че се имаш голям шофьор еле пък с бебе в колата...освен ако не дрифтиш през ден...масово се подценява шофирането на автомобил и още по масово се надценяват собствените възможности...
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Едно прясно инфо от мен:
Детето ми е на 1.5год.
Съотношение цена/качество този модел ти го препоръчвам....
http://moebebe.com/stolcheta-za-kola/9-meseca-12-godini/stol-za-kola-9-36kg-kappa-espiro

Лично аз монтирам показаното столче зад шофьора.
От 5тия месец до близо 1год. столчето беше монтирано обратно по-посока на движението, след това и до момента си е по-посока на движението.....
За новородено до 4-5м. само кошница от приятел, познат или в нета ще намериш за без-пари....

....за ново не си заслужава парите....освен ако ги нямаш излишни
п.с.
Сакатлък винаги може да стане, трябва да се шофира с акъл и съобрезана с пътните условия скорост
Детето ми е на 1.5год.
Съотношение цена/качество този модел ти го препоръчвам....
http://moebebe.com/stolcheta-za-kola/9-meseca-12-godini/stol-za-kola-9-36kg-kappa-espiro

Лично аз монтирам показаното столче зад шофьора.
От 5тия месец до близо 1год. столчето беше монтирано обратно по-посока на движението, след това и до момента си е по-посока на движението.....
За новородено до 4-5м. само кошница от приятел, познат или в нета ще намериш за без-пари....

....за ново не си заслужава парите....освен ако ги нямаш излишни
п.с.
Сакатлък винаги може да стане, трябва да се шофира с акъл и съобрезана с пътните условия скорост

-
- Двигател:
Благодаря колеги
Аз лично когато има друг в колата съм като мишка на пътя- никакви излишни маневри и глупости :)
Аз лично когато има друг в колата съм като мишка на пътя- никакви излишни маневри и глупости :)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”