Т'ва дето бяга километража???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
keith_flint69
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Т'ва дето бяга километража???

Мнениеот keith_flint69 » Вто 23 яну 2007 23:20

На VW съм забелязал (на по-старичките де), както и на мойто, че километражчето е малко по-ентусиазирано от на другите МПС-та :) Та идеята ми е - това как се оправя, защото аз го засичах с дигиталния километраж на Типото ми и се оказа, че точно 21 километра ми бяга когато карам с 60 или с 80. Имате ли някакво инфо при по-големите скорости променя ли се тази разлика и въобще как стои въпроса с този проблем?

Последна промяна от keith_flint69 на Сря 24 яну 2007 0:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 23 яну 2007 23:39

Volkswagen е марката ,а не Wagenvolks :idea:
Първо го сравни и с някоя друга кола дето не е типо с дигитален километраж. С какви гуми/джанти си? Засечи си и брояча на километража за 1 км колко отчита

Потребителски аватар
keith_flint69
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот keith_flint69 » Сря 24 яну 2007 0:11

И с Нисан Примера го засичахме - същото положение.
На Типото съм с 185/60/14 - но странното е, че на Полото ми стрелката на километража пада до малко над 20, когато съм на място.
А и другото, за което се сетих (и което ми направи много гаден номер), стрелката на бензина като показва малко преди да е влезнала в червено и резервоара е празен :(

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Сря 24 яну 2007 2:26

Попринцип на всички коли километражите им показват повече от реалната скорост, но обикновенно грешката е до 10км/ч при скорост 100-120км/ч. Най точно можеш да си засечеш километража с GPS.
За стрелката на бензиномера си мисля че ти е изкривен поплавъка :) след като сменях помпата на Голфа и при мен се получи това, но си го знам и няма проблеми(освен първият път когато го разбрах, добре че беше само на километър от бензиностанция) :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”