Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот nasko1978 » Съб 07 мар 2015 21:10

BobyM написа:Мда това ми хареса определено, само ще видя колко ще ми дойде литъра и ще взема тези дни :)
Ще пиша за цената как ще ми дойде с отстъпка.

Цената не е важна,важното е да е ниска! :mhihi

Много я обърнахте темата на научно-изследователска и лабораторна работа!? :screwy
Колегата samo pechka се е изразил много ясно и точно.

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Нед 08 мар 2015 7:49

samo_pechka написа:
svetlio8 написа:Колега Само Печка, сподели къде се намира тази масларница и ако ми е на път да мина

Далечко ще ти е колега, доста даже, в провинцията съм . Сега за инфото : казаха ми че цената на литър е някъде 7.70лв , наливното е на 4.80 литъра , но за късмет си забравих да взема амбалаж , та остана за през новата седмица . Може да му прасна и една снимка да се види какво е на цвят :beer
svetlio8 написа:

Ами става да качиш някоя снимка ,ако не е проблем ! ;) :beer

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 11 мар 2015 23:37

Такаа, взех пет литра наливно Плама Дикакт2Т ( уж ) , таман до юни да си имам , гледам аз- нещо ми чернее :question направих забележка относно цвета , отговора : ами базовите масла нам ко си и т.н. купих и кен литровка на Дитакт 2Т. От любопитство, просто за спорта да сравня по вкус и цвят как са :icon_lol . Малко снимки :
Наливно 2Т и бутилирано.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Снимките казват всичко , наливното стои по-тъмно и една идея по-течливо , другото е по-жълтеникаво и сякаш маалко по-гъстичко . Ясна работата за "базовите" масла . Само знам , че ще "заминат" в нафтата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Чет 12 мар 2015 7:43

Гледам в аутобокс веригите има на Карио по 6.40 .Като изхабя двата литра от кауфланд смятам да го пробвам.Ако някой колега му е свършило може да ме изпревари и да покаже като колегата.Казаха ми че е полусинтетика и е червено.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Чет 12 мар 2015 19:03

@samo_pechka менте?

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 мар 2015 21:56

Ами не знам , но определено няма логика запчетаното да има един цвят , а наливното доста по-тъмен. Като ги разтъркам м/у пръстите има разлика бих казал , от кутията е по-смазващо ли да го нарека , по-се пързалят пръстите . Ще слагам малко повече от наливното и ще се одумка , няма остане , но е дразнещо все пак , все ние сме одупените :thumb_down

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 12 мар 2015 22:17

Мислех да пиша още като каза, че ще купуваш "Плама", но се въздържах. Човек сам трябва да стигне до истината. Работил съм достатъчно в Плама и все още имам контакт с хората, които бъркат бърканиите там.
Ако искате да си слагате масло в нафтата, купете си най-евтиното хидравлично, вретенно, или турбинно масло.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Чет 12 мар 2015 22:38

Едно време правеха нелоши масла , ама едно време, аз обаче си имам едно наум , в кутията не е никак лошо маслото , но наливното...или не е на Плама , или е некакъв хоум мейд изпълнение .
Това за тънкото масло не е лоша идея :th_up не съм се сещал за него . Ще видя и такова, след като разходя това .

Потребителски аватар
svetlio8
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.9 TDI AHF 110 p.s.

Мнениеот svetlio8 » Пет 13 мар 2015 10:28

Само печка евала за снимките и експеримента ! :th_up Но това което и на мен ми прави впечатление с тези наливни масла , всичките са различни, а уж не трябва да е така. Според мен от тези двете, които си снимал може да пробваш в една прозрачна туба с нафта от 10л и да видиш ,че това което е в Кена , ще се разтвори веднага, а наливното няма да може да се разтвори в нафтата всичкото и ще трябва време. Не знам защо , дали защото във варелите при самото им стоене се утаяват присадките на дъното, а отгоре остава минералния продукт, докато при бутилираното няма как да се случи това (изключвам факта ,че и двете са видимо различни едно от друго по цвят и гъстота).
Ясно е ,че няма да остане нито едното нито другото :) , но все пак ми се струва ,че трябва да намерим оптималния вариант цена/качество , не е редно да ни цакат. До тук поне става ясно, че наливните са по-малко разтворими поне това на Плама и на ИНСА, ЛукОйл2Т, което е по бензиностанциите и отговаря на JACO FB, също не става, защото и то е трудно разтворимо и се утаява, а жълтото на Кауфланд , което е 8.99лв/л е JACO FC, и се разтваря на 100% процента веднага в тубата с нафтата. Поне за момента това са моите наблюдения. А пропуснах да спомена и 2Т Motor Gold ,което мисля също че беше JACO FB, също е доста течливо и се разтваря добре в нафтата.

Последна промяна от svetlio8 на Пет 13 мар 2015 14:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ishodov
Автомобил: Passat Corrado
Двигател: BMR 2007 VR6 1994
Контакти:

Мнениеот ishodov » Пет 13 мар 2015 13:43

Изображение
руско 2Т минерално масло
в шишето е разтворено с нафта и е стояло една седмица не се утаява
в пластмасовата чашка е само масло

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 13 мар 2015 20:37

Добро масло можете да си купите от магазините които продават Щил или Хускварна. Там има двутактови масла. Принципно има доста скъпи двутактови масла, но няма смисъл да се ползват. Това масло от Калфланд го ползвам 2 години. Прави добра суспензия, отварял съм помпи и дюзи карани с него, забележки няма!

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Съб 14 мар 2015 8:04

Мисля следващото масло да е червеното на "ЩИЛ". С тези туби дето масово слагат маслата ставам целия омазан. Трудно се дозира и прочее. В Щил продават едни малки шишенца мисля, че 120 мл. Мисля, че ще е по-удобно за сипване.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Съб 14 мар 2015 8:25

Сложих добавка за прочистване на дюзите на Лики-Моли, специално за помпа-дюза, честно казано не намирам разлика и следващия път мисля да сложа една цяла добавка, на много по малко количество. На добавката пише, че е за 70литра, аз ще я сложа за 35 литра и ще я изкарам на извънградски преход, да "продуха" хубаво дюзите. Тези двутактови масла дето ги слагате(не говоря за марката а по принцип), не правят ли "нагар" по дюзите и помпите?
Тази сутрин запалих, след престой от една седмица и поизчаках да позагрее на място малко и като се вгледам в "кюнеца" самия пушек има "лек" отенък на синьо, но в никакъв случай не е син. Застанах на аспуха, но определено тежката лютива миризма на "Икарус" я няма :h020 Въпроса е дали този син пушек е нафта или масло? Прави ми впечетление, че при палене винаги "избълва" кълбо син пушек(когато е студено), а когато е топла кълбо черен пушек(сажди) :mhihi :Mr Green Fun

Й. Йорданов
Автомобил: vw touran
Двигател: bxe 2007

Мнениеот Й. Йорданов » Съб 14 мар 2015 10:01

valiosport написа:Сложих добавка за прочистване на дюзите на Лики-Моли, специално за помпа-дюза, честно казано не намирам разлика
..........
И аз не намирам разлика, само че сложих на Бардал мисля за 20-25 литра беше. Иначе започнах да слагам преди всяко зареждане двутактово бездимно масло ( 1:200 ) както е посочил колегата 'тди фен' и засега нямам никакви проблеми като пушене, мириз от ауспуха или в работата на мотора. Единственото много леко доловимо което стана е малко по-тихата работа на двигателя. Колата е Туран 1.9 ПД.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Нед 15 мар 2015 14:28

аз съм слагал само веднъж Cyclon 2т жълто като нафтата и добре се разтваря. Аз разлика в работата на мотора не усетих. някаква

Върни се в “Дизелови агрегати”