Въпрос относно договор с Теленор. Какво да очаквам?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно договор с Теленор. Какво да очаквам?

Мнениеот ktamen » Чет 12 мар 2015 20:57

Горкия аз :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 12 мар 2015 21:37

ktamen написа:
BeFree написа: мисля

Ако наистина си беше направила труда да мислиш поне за 10 секунди досега да си разбрала пределно ясните обяснения на колегите, че оператора юридически е коректен, но от морална гледна точка е просто откровен мошеник.

Да не бъркаш доставчик със социална организация? :mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 12 мар 2015 21:50

нещо ще има скоро време и при бг операторите ДАВАМ пример :mhihi
наскоро приятно ме изненадаха че роуминга ми е отпаднал от 16януари и това все още го няма по брошурите като реклама,но почти цял февруари си бях по бг и си говорих както съм свикнал като чаках фактурата с притеснение дали не е измислица ама сега с кеф няма да си ползвам бг номера за да не плащам на вятъра
п.п договора ми беше за 24/24часа неограничено говорене с европа и сащ,канада за няма и 50 евро на месец а съм забелязъл че винаги има промени в Бг няколко месеца след като нещо се размърда на запад......

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 12 мар 2015 22:03

stefan4o написа:
ktamen написа:
BeFree написа: мисля

Ако наистина си беше направила труда да мислиш поне за 10 секунди досега да си разбрала пределно ясните обяснения на колегите, че оператора юридически е коректен, но от морална гледна точка е просто откровен мошеник.

Да не бъркаш доставчик със социална организация? :mhihi

Изобщо не е задължително да се правят дребни хитринки с малките буквички за да се прави успешен бизнес.
Аз съм много доволен от тези, на които плащам за телефоните си. Дребните хитринки никак не са им присъщи, поне що се отнася до тарифите, на които говоря аз.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 12 мар 2015 22:17

Че защо да са хитрини? Всеки си пази интереса и респ.финансите.
Ако аз дойда у вас и разпъна кабели и материали за 50 лева, платя на двама работника на всеки по 1/8 надник (т.е. четвърт надник), осигуровки, платя горивото на автомобила, с който се движат ще получа някаква сума. Т.е. аз имам разходи, за да ти осигуря това, за което ЩЕ ми плащаш. Дотук всичко точно. Тук идва въпросът след какъв период от време тази "инвестиция" ще започне да ми носи печалба. Нали не мислиш, че която и да е фирма ще иска да работи на загуба? Не зная дали е уместно да споменавам след колко месеца един абонат става "печеливш" за нашата компания, може и да е фирмена тайна, затова ще се въздържа. Числото е двуцифрено :th_up Ха сега познай защо има такива неустойки и "хитрини", както ги наричаш ти. Аз не считам, че нещо написано черно на бяло с нормален шрифт в общите условия спада към графа "хитрина". Между впрочем, законово е постановено да няма ситни шрифтове в бланките с договорите на абонатите, иначе операторите подлежат на санкция :th_up

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 12 мар 2015 22:22

В последните няколко месеца операторите намалиха доста цените, на тарифните планове, в което не виждам нищо лошо. Нормално е ако сте подписали преди месец, два три или повече да плащате по-висока цена и дори условията да са по-неизгодни. Не смятам, че е разумно да искаме цените да не мърдат надолу, за да няма "прецакани". Дребни букви от много време няма, всичко е ясно написано. Като не Ви устройва - не подписвайте. Всички оператори предлагатбезсрочни планове, предлагат и предплатени услуги.
Мога да добавя, че като подписвате договор/допълнително споразумение, може да се съгласите договорът ви да влезе в сила веднага и при този вариант не може да се възползвате от седем дневния срок за отказ.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 12 мар 2015 23:05

stefan4o написа:Че защо да са хитрини?

А как трябва да нарека "промоционалната" тарифа за целия срок на договора? Защо просто не предложат нов план? Отговорът е ясен, но не за всички. Факт е, че повечето хора като подписват си мислят, че и неустойките ще се плащат на същата "промоционална" тарифа. И много от тях ще платят поне по една "пълна такса" преди да се усетят, че прИмоцията е свършила и да прекратят договора. И логиката ми да са гледали като са подписвали не ми се вижда особено етична. Все едно да ти продам някой дефектен чарк за колата и като се усетиш след седмица да ти кажа - Ми да си гледал бе, що я купи.
Просто се разчита, че потенциалните клиенти няма да са достатъчно внимателни и ще подпишат преди да са премислили всичко.
Енергията дето я влагат в търсене и намиране на законови вратички може би е по-добре да я впрегнат за повишаването на ефективността и организацията на работата, така винаги ще предлагат конкурентни цени и клиентите няма да се чудят как по-скоро да се откопчат от неизгодните договори.
Точно вашата компания от десетина години е в черния ми списък и няма изгледи скоро да излезе оттам. Така, че не ми я давай за пример.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 мар 2015 7:12

Няма смисъл да ти разяснявам за ефективност. За човек, който е работил в сферата е ясно как се постигат по-ниски цени - със сива икономика или за сметка на качеството. Дефектният чарк няма място за сравнение с една РАБОТЕЩА услуга. Това е все едно да ти дам читав чарк, ти след 5 дни да намериш същия за 5 лева по-евтино и после да пледираш, че искаш да ми го върнеш :mhihi
Относно клиентите - всеки иска за без пари да му дадеш много. :c020
Клиентът има правото да НЕ подписва промоционален срочен договор, стига да може да си позволи стандартната такса на месец. Погледни нещата малко и от другата страна, недей ги гледа само като потребител. Представи си, че и в тоя сектор има хора, дето вземат заплати. :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 13 мар 2015 7:36

stefan4o написа: една РАБОТЕЩА услуга

Сещам се за една компания, която оставя често оставя клиетните си без нет за по два дни без това да се отразява на месечната им сметка.
Това работеща услуга ли е?
Частта за колата също може повечето време да си работи отлично, само от време на време да те вкарва в приключение?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 мар 2015 9:18

В условията на договора пише също и времето за отстраняване на аварията. :c020 Ако искаш като ти спре нета и на петата минута да са при теб - минаваш в графа "корпоративен", само че таксите не са като тия промоционалните, даже не са и като стандартните :icon_lol Мога романи да напиша как и защо се случват нещата конкретно в сектора, в който работя. Но не мисля, че е тук мястото, където да го правя. Моят интернет за близките 7 години е спирал два или три пъти, а съм на същата тая компания, дето я споменаваме :mhihi
Доста се отклонихме от темата, където основното притеснение на питащия е всъщност цената.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 13 мар 2015 9:40

stefan4o написа:Че защо да са хитрини? Всеки си пази интереса и респ.финансите.
Ако аз дойда у вас и разпъна кабели и материали за 50 лева, платя на двама работника на всеки по 1/8 надник (т.е. четвърт надник), осигуровки, платя горивото на автомобила, с който се движат ще получа някаква сума. Т.е. аз имам разходи, за да ти осигуря това, за което ЩЕ ми плащаш. Дотук всичко точно. Тук идва въпросът след какъв период от време тази "инвестиция" ще започне да ми носи печалба. Нали не мислиш, че която и да е фирма ще иска да работи на загуба? Не зная дали е уместно да споменавам след колко месеца един абонат става "печеливш" за нашата компания, може и да е фирмена тайна, затова ще се въздържа. Числото е двуцифрено :th_up Ха сега познай защо има такива неустойки и "хитрини", както ги наричаш ти. Аз не считам, че нещо написано черно на бяло с нормален шрифт в общите условия спада към графа "хитрина". Между впрочем, законово е постановено да няма ситни шрифтове в бланките с договорите на абонатите, иначе операторите подлежат на санкция :th_up

А защо тогава повечето интернетаджии (щото виждам, че точно този сектор визираш) прекарват безплатно услугите си??? Те какво, по-малоумни ли са от мобилните оператори? И да! Прекараха ми 70 метра кабел в село Труд, на промоционална тарифа съм от 8.95 и не съм платил за инсталация? Но пък чинно си плащам трета година без да правя забележки, че има дребни прекъсвания след бури докато оправят захранванията... Нито аз съм некоректен, нито доставчика е глупав, ама ще мине време докато се разбере, че първо трябва да направиш някаква инвестиция и едва след като я възвърнеш да си на печалба!!!
Гледам и от другата страна - аз също предоставям дооооста услуги и съм на мнение, че е не важно само Киро да е на кирия, ами и КЛИЕНТЪТ да е доволен, първо от добре свършената работа и едва тогава от цената. Ясно е, че без пари не става, но има моменти, в които просто се изнаглява...
А графата корпоративен - моля ти се не започвай да ми обясняваш, че за едни други пари е друго за да не те обсипя с примери как Мтел например насират SIP-овете си на ключови клиенти - големи фирми за СОТ, които буквално се парализират като им спрат линиите. Така че всичко е въпрос до манталитет, който е мърляч такъв и ще си остане........

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 мар 2015 10:01

Мислех, че е излишно да споменавам, че и клиентът трябва да е доволен. Явно не съм оставил такова впечатление. На колегата кТамен сигурно ще му е много чудно, ако му кажа, че има доволни клиенти, дето са ни такива от 15 години и не искат да чуят за друг доставчик. Има и такива, повярвай ми.
Кой какво плаща (или не плаща) за инсталация си е фирмена политика - при някои може да искат да си заплатиш, при други - не. Не зная кои интернетаджии прекарват услугите си безплатно? В смисъл на техните си адреси ли визираш? Ще трябва да те разочаровам - аз си заплатих чинно инсталационна такса преместване на услуга на друг адрес така, както всеки абонат го прави (9.99лв. ако влизаме в стандартна инсталация). Нищо, че сам си пусках кабелите в извънработно време в новия си апартамент :c020 Ако мислиш, че не плащам за интернета и телевизията, които ползвам - лъжеш се жестоко. Нещата не са само черни и бели, фирма с фирма не си приличат, техник с техник - също. Както и абонат с абонат. Доста често се случва доволните от инсталирана услуга хора да се обаждат по телефон или да пишат похвален мейл за мои колеги (и за мен са писали също), което ме кара да мисля, че се движим в правилна посока :a045 Разбира се има и такива дето като закъснееш с 3 (три) минути (бяхме на адреса в 9:18, а на нея й казали, че ще сме там в 9:15) започват да звънят по телефона и да питат защо закъсняваш - беше прясно разведена и светът й беше крив на конкретната.
При Мтел не зная как се отнасят с корпоративните си клиенти. Аз мога да кажа, че когато при нас постъпи сигнал за проблем с интернета на някой корпоративен се посещава в рамките на 30-тата минута (говоря за Стара Загора). На мен лично не ми се е случило да отида при корпоративен и да не му разреша проблема :c020

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 13 мар 2015 10:37

^^ Aми неженените трябва да ходите по самички при такива разведени клиентки :11 Хаха или като мен да им обясните, че не сте зъболекари и часът е само ориентировъчен. Ако продължават просто ги питам дали на тях би им било комфортно ако ги зарежа по средата на работата, щото след 10 минути трябва да ходя при друг...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 мар 2015 12:14

Аз обяснявам, когато насреща си имаш мислещ човек ти влиза в положение, щото наистина, както ти сподели трябва като закъснея при него да го зарежа и да тичам при следващия. А нещата не могат да бъдат такива, все пак часовете и времената за отстраняване са ориентировъчни, пращали са ме на 5-минутна авария тип "пенсионерска", а се оказва работа за час и половина... :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 13 мар 2015 16:07

ktamen написа:
stefan4o написа: една РАБОТЕЩА услуга

без нет за по два дни
Това работеща услуга ли е?

Много хубаво, че има и доволни клиенти и прочее все хубави работи, ама пропусна да ми отговориш на този съвсем кратък и елементарен въпрос.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”