луди обороти

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

луди обороти

Мнениеот eradev » Пон 22 яну 2007 18:30

Преди около седмица изведнъж ми се вдигнаха оборотите до 2800-3000, независимо топла или студена. Така беше два дни, след което паднаха на 400-500. Сутрин като паля ако си махна крака от газта гасне, като загрее държи около 700, но не са стабилни. Уточнявам, че карам на газ. Въпроса ми е дали е температурния датчик или моторчето за празен ход? Четох из форума, че моторчето може да се свали и почисти и ако е така с какво и има ли ефект?

arseslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arseslav » Пон 22 яну 2007 18:51

реди седмица излязох от бокса със същия проблем-оказа се датчик на дроселова клапа-струваше ми 405 лв. с отстъпката и връзките.за работа ми зеха петнайска!.ного кофти.дано при теб не се окаже тва, но симптомите са същите.ходи на диагностика задължително-понякога ставало само с почистване, ама друг каза че няма такива филми.
не си взимай втора ръка - струва 200 кинта и рядко съвпада.аз си набавих на vdo директен представител ти излиза по йовтино.но си е цифра, брато

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 22 яну 2007 22:16

arseslav написа:реди седмица излязох от бокса със същия проблем-оказа се датчик на дроселова клапа-струваше ми 405 лв. с отстъпката и връзките.за работа ми зеха петнайска!.ного кофти.дано при теб не се окаже тва, но симптомите са същите.ходи на диагностика задължително-понякога ставало само с почистване, ама друг каза че няма такива филми.
не си взимай втора ръка - струва 200 кинта и рядко съвпада.аз си набавих на vdo директен представител ти излиза по йовтино.но си е цифра, брато

:roll: :? :evil: Това е най-лошият варият!!! За "щастие" има още доста вариянти! Откачи си плюса на акумолатора за 20-мин и карай 3-4 дена само на бензин ,после пиши какво се е случило .Първите 20-тина километра колата ти може и да се държи малко странно ,но нема се плашиш! Аз през какво ли не преминах доката да успея да стабилизирам оборотите на моето поло ,че мога да напиша трилогия озаглавена : "нестабилни обороти на поло" :evil: :twisted: :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 23 яну 2007 1:33

ми давай..
таман му е времето и мястото..

Аз също залагам на грешки в компира...

Потребителски аватар
eradev

Мнениеот eradev » Вто 23 яну 2007 17:59

днес си откачих акумулатора за около 5 часа и пробвах на бензин, но явно помпата ми не става, защото на свободна държи обороти, но тръгна ли да се движа започва да предърпва сякаш бензина свършва. Помпата ми не е оригиналната, щото тя изгоря и взех някаква китайска, но май и тя не бива. На газ сега държи около 500-600 оборота. Мисля да сваля моторчето и да го удавя с някакъв спрей за почистване.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 23 яну 2007 18:42

Колега,
Горивният филтър на колата от кога не е сменян?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 23 яну 2007 20:21

eradev написа: но тръгна ли да се движа започва да предърпва сякаш бензина свършва.

Това винаги ли е така, защото както бях писал по-горе : първите 20 км след откачане на акумолаттора колата може да се държи странно.Имай в предвид ,че ако е от термодатчика или моторчето, както ти държи на газ много ниски обороти така и на бензин трябва да държи много ниски.
Както казва vasstop причинита за бензина може да е от задръстеният горивен филтър(ако не си го сменял задалжително го направи в най скоро време) ,но е възможно и причините да са ти в неработеща ламбда сонда и особенно вероятно изсушена дюза на инжекцията заради карането на газ.
Ако след откачането на акумолатора ти колата продължава да ти държи както ниски така и неестественно високи обороти спокойно можем да изключим и комбинацията : свещи,кабели,палец и дистрибуторна капачка (делко)

Ле-ле, сега проверих ,че и твоята система за подаване на горивото е както моята : Bocsh Mono-Motronic. Аз също исках да чистя моето моторче ,ама като го разгледах колко зъбни колелца трябва да чистя и се отказах. Просто трябва да се разглоби до толкова ,че се осъмних ,че ще си го зглобя отново (а аз имам доста нерви). Етто тук можеш да видиш за какво става въпрос:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11531&highlight=%EC%EE%F2%EE%F0%F7%E5 на предпоследната картинка е устройството за моторчето на празен ход на Bocsh Mono-Motronic.

В последствие се оказа ,че моторчето си ми е наред

Последна промяна от Anbuch на Вто 23 яну 2007 20:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eradev

Мнениеот eradev » Вто 23 яну 2007 20:48

горивния филтър изобщо не съм го сменял и мисля скоро да го направя. До сега я пробвах пак и на газ и на бензин и оборотите й са ниски и на двете. Ако не държа газта си гасне, независимо топла или студена.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 23 яну 2007 20:51

eradev написа:горивния филтър изобщо не съм го сменял и мисля скоро да го направя. До сега я пробвах пак и на газ и на бензин и оборотите й са ниски и на двете. Ако не държа газта си гасне, независимо топла или студена.

Е къде си тръгнал да диагностицираш проблем от датчици и прочее, преди да си сменил всички консумативи... ? :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 23 яну 2007 21:18

Имал съм два такива случея:

1 . Не ми работеше ламда сондата и карах колата почти де години така, като резултат навсякъде ми се беше образувал нагар в промишленни количества и щом запалих колата студена и и подам малко повече газ парченца от нагара в горивната камера се отчупваха и се заклещваха между електродите на свещите което ги правеше неработещи. Свали и четирите свещи и ги разгледай внимателно дали са с еднакакъв цвят и какъв е той. Не трябва да са омаслени и покрити изцялостно с черни сажди и парченца нагар. Ако се осъмниш в свещити ги поизтъркай с четка за зъби например и пак пробвай!
2 . Имах натрупала се емулсия(вода с масло = пенлива каша) в горивният филтър и горивопровода от него до моноинжекцията. Като запаля на бензин колата започваше да се дави и държи като тоята и дори и да прехвърля на газ свещите и си оставаха зацапани и същият резултат.Но щом загрееше нямаше проблем.

Пъро си провери термодатчика ,а после мисли за моторчето.http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=34859

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 24 яну 2007 0:37

Моита па на газ работи слънце
Кат е студена и на бензин е добре, ма загрее ли на бензин се почва ено прекъсване на тихи и едни ниски обороти.... ако си на скорост пък и оборотите са ниски се почва едно придърпване... Даже като поддържам умишлено високи обороти 1000-1500 и задържа кркак пак има едно леко пат пат пат в оборотите секаш прекъсва....
Капачка, палец, свещи сменени.... филтъра отдавна не е сменян бензиновия...
Помпата ми работи непрекъснато дори като съм на газ ако има значение.....

Некви предложения от по-запознатите?
Или и аз съм си попрецакал вече бензиновия вървеж с газта...

П.С. Инак на бензин мноу дърпа деа, напрао ма кефи да я режа и цеда :)

Потребителски аватар
eradev

Мнениеот eradev » Сря 24 яну 2007 17:57

термодатчика, който е до термостата е за стрелката на таблото и днес го проверих и установих че работи. Другия датчик тук ли се намира? http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2042054

arseslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arseslav » Сря 24 яну 2007 18:21

ако питаш за датчика на дроселовата клапа требе да откачиш филтъра с кожуха.той е между него и купето.земи отиди на диагностика първо да не опретеш конците.ако намериш кой да ти регистрила цял блок /датчик с дроселова клапа мога да ти подаря моя/-пазя си го като го смених с нов и работата "заспа"

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”