ел схема на голф 3 1,6 АБУ '94, кой кабел за какво служи?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
даката07д
Автомобил:
Двигател:

ел схема на голф 3 1,6 АБУ '94, кой кабел за какво служи?

Мнениеот даката07д » Чет 02 апр 2015 18:26

Дано да не дублирам вече създадена тема по въпроса. Става дума за ето тази картинка:
026.jpg
026.jpg (49.16 KиБ) Видяна 2129 пъти
и по-точно за това, че всяка една от тези цветни букси е така да се каже универсална за всички модели на фолксваген,следователно ако дадена букса има 10 гнезда за кабелни обувки то за конкретен модел може да не се ползват всички. Така е и при мен и понеже например има букса, която е за МФА, има и разни други които са недозапълнени и всякакви подобни глезотийки, искам да помоля някой който знае всеки пин по тази цветна схема :biggrin да ми разясни някои от пиновете(които влизат в ел схемата на моята кола, а не примерно на транспортер) за какво служат, и могат ли да се вкарат в експлоатация...Аз четох и документа, който е приложен като обяснение, но нещо не го вдявам, или не напълно :rolleyes

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Re: ел схема на голф 3 1,6 АБУ '94, кой кабел за какво служи

Мнениеот mastersound » Чет 02 апр 2015 18:37

Давай смело четене иска http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html :th_up

даката07д
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот даката07д » Чет 02 апр 2015 18:51

Всъщност точно А2resource го чета от около 2 месеца,картинката и описанието са един и същи документ но има някои кабели, които даже и преведени на бг нищо не ми говорят...Така да се каже, решил съм да разнищя ел схемата на колата ми и да я направя с абсолютно всички екстри, които е възможно да ѝ се сложат, но първо искам да разбера даден кабел за какво служи, пример:
на букса J кабел с номер 3(черен) е пуснат 5 см, след което влиза в една синя мъжка букса и излиза от втория извод на същата букса, като вече е с добавена синя лента.Буксата е шунтирана с мостче. Въпрос–за какво се ползва тази букса? вторият кабел отива в буксата на клемореда :rolleyes въпросът е какво извършва този кабел, и най вече за какво е буксата? :rolleyes

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 03 апр 2015 10:52

Дака, събери всички възможни ел.схеми и анализирай...
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=321707 (Ел.схеми на VW Golf 3)
Ел.схеми VW Golf 3

А2resource го чети по колони така:
Букса/пин >>> Има връзка с... извън бушонното табло >>> Има връзка с... в бушонното табло >>> Цвят на кабела на съответния пин от буксата.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”