Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Оплакване за нагло шофиране, ще има ли ефект според вас

Мнениеот Петър Петров » Сря 01 апр 2015 21:46

Като подканям да се включиш с видеорегистратора, за тебе какво значи? Не съм осмял никой - точно това е подканяне за заемане на гражданска позиция :beer

Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Мнениеот Golfan_93 » Чет 02 апр 2015 6:56

@Петър Петров ей сега ще взема да си превърна колата във Big Brother / :mhihi / за да следя некадърниците по улиците, и ще се обаждам по служебни телефони или ще ходя в РПУ-тата да ги известявам за всеки кретен на пътя, че Аз по тая логика НЕ трябва да излизам, от РПУ и не трябва да пускам мобилния?!! :11 :screwy

Ще слагам дашкамери, ще се обаждам на фирмите.. ей ся аз ще ходя да купувам камери, и да плащам сметки защото Аз ще променя света, хайде стига :mhihi ..., щяло да промени нещо, е как пък не, така както се промениха подкупите на полицай-те, контрабандата, и още милион неща. :scare3

Такова ми било мисленето, дайте да се вдигнем, пффф предпочитам да си троша нервите за къде по важни неща от това АЗ ли да контролирам идиотите на пътя, за това си има съответните органи, и наблюдателни камери, друг е въпроса дали си вършат работата... :beat_butt2

Пробвах се 1 път с такава камера, за няколко дни но не виждах смсиъл и спрях,
https://www.youtube.com/watch?v=CmnHEDdVOGc :))

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 02 апр 2015 22:36

Аз лично смятам действам.....
От утре пускам сапунерката в действие... пък ще видим какво ще излезне.. :wink
Трябва да има масови жалби с/у такива "Овчи създания" ...:wink

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 апр 2015 2:23

Разгледай тази тема http://clubcitroen.bg/forum/viewtopic.php?f=68&t=66601&start=0
С жалби можеш да задействаш дори и държавните институции. При частна фирма ефекта трябва да е по-бърз и осезателен. Пък и в крайна сметка нищо няма да ти струва.
Действай :th_up

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 03 апр 2015 10:10

Ако не е братчед на шефа може и да постигнете нещо с оплакване а може и като кара така все някой ден няма да му мине номера и ще се натресе в някое дърво, дано да не е някоя друга кола и до там ще е!
Или двама такива луди като се засечат на някое кръстовище и а на ляво а на дясно и прас, с един куршум два заека :mhihi
Просто ние да си караме добре, пък който се мисли за бог той да си му мисли! На неговата глава ще е!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 апр 2015 12:59

betaserk написа: На неговата глава ще е!

Освен ако не те сгази теб :exclaim

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 03 апр 2015 13:04

Ами рисковете на професията, то докато пресичаш може да те згази автобус ама какво да правим, да спрем да ходим ли.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 апр 2015 13:14

Не ние да спрем да ходим, а рацерите да спрат да карат. Тази тема е пусната точно за това - да се обсъди как състезателите по улиците да намалеят преди да са сгазили някой друг.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 03 апр 2015 13:44

През 2010та като карах такси пред мен се случва следното: такси спира на пешеходна пътека( аз 2 коли зад него), жена тръгва да пресича, а едно бмв синьо е39 минава с около 100 отдясно и направо " я облиза жената с вратите" и газзз надолу... тя лапва телефона звъни в полицията, казва номера, колегата после дето спря да и даде път го викнаха за свидетел и на тоя гад с бмв-то му натресоха солена глоба, май и книжката му взеха- не съм сигурен, ама го яде голям, така че струва си да се сигнализират тези неща :th_up

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 03 апр 2015 16:18

Aз не съм против сигнализирането, аз съм за него, просто казвам че като се мислят за богове рано или късно ще си го получат, това исках да кажа.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пет 03 апр 2015 17:20

betaserk написа:Aз не съм против сигнализирането, аз съм за него, просто казвам че като се мислят за богове рано или късно ще си го получат, това исках да кажа.

Колега,те хубаво ще си го получат,но лошото е ,че повечето не си взимат поука и продължават по същия начин...

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Съб 04 апр 2015 20:59

Аз постоянно пиша жалби до СО за едно и също нещо, а резултатът е НИКАКЪВ :))
За сетен път се убеждавам, че сме народ .....,

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 04 апр 2015 21:20

Добре де, то ясно, че келеши има и за съжаление ще има, но докога законите ще го допускат? Скоро четох за някакъв пич във Финландия, глобен с 54,000 ЕВРО за превишена скорост (103км/ч спрямо допустими 80) понеже там глобите се определяли като процент спрямо доходите. Според мен това е една гениална идея, която ако е приложена би направила разлика при нас. То никой не очаква ние да открием топлата вода, но вечния ми въпрос е, зашо работещи закони от други държави във всякакви сфери, не само шофирането тук не са прилагани в полза на обществото?

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 04 апр 2015 21:39

Защото няма общество, което да ги поиска тия закони! Докато повечето мислят - ми може автобус да ме блъсне, да спра да ходя ли или ще е на главата на друг така ще е...

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 04 апр 2015 22:11

Ами ти като си толкова съвестен гражданин срещу колко хора си се оплакъл? Аз не казвам, че е лошо, ако някой ме засече 5 пъти и аз ще се оплача! Едно време като искаха да вземат готова Конституция от други страни вече минали по същия път не го направиха за да има работа за тези в парламента. Ти ме мисли за какъвто си искаш свободна страна сме а аз съм си достатъчно съвестен и си постъпвам навсякъде както трябва! В малките градове където всичко е с връзки и 50 пъти да се оплача като знам, че е братовчед на кмета най- много мен да глобят! :mrgreen Така че незнам от кой град си но в малките градове е така, за съжаление, докато няма закони ще е така и докато няма кой да ги изпълни! Очи в очи съм се сблъсквал с тези неща и най - накрая мен изкараха виновен, а аз се опитвах да кажа истината! И въпреки това още вярвам в доброто! Хубаво е да се преборим и да излезе истината наяве като имаш силата и желанието, бори се ти! Закачи си 5 камери на колата и обикаляй цял ден из града, събирай материал и после виси пред РПУ-то по цял ден. Аз имам малко дете и нямам време за всичко това така че давай ти!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”