Здравейте!
От КАТ ми изпратиха снимка от стационарна камера за превишена скорост (39km над ограничението извънградско) и ми искат 150лв. Имам следните въпроси:
Отнемат ли се контролни точки?
При наличие на златен талон може ли да бъде използван?
Тъй като колата не се води на мое име, ако подам заявление,че съм карал аз ще мога ли да се възползвам от 30% намалението?
Благодаря предварително!

Глоба от КАТ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Глоба от КАТ

Офф : Аз ходих да си гледам клипчето във "Видеонаблюдение" Ама много е фотогеничен Шарана .Стъклото блести вътре нищо не се вижда. Превишение само с 42 км/ч над ограничението.

Това на 2 км преди изхода от града на крайезерния път с тревна площ в средата и по 2 ленти във всяка посока и липса на движение.
Дано ти вземат книжката, олигофрени като теб не се научиха да спазват правилата и после ни заливат по всички медии с катастрофи като последните дни. Като някакъв мишок сега пита дали може да плати с намаление.. Деба и простия народ.
Последна промяна от Varbona на Сря 13 май 2015 11:37, променено общо 1 път.
Причина: Нарушена т. 7 от правилата
Причина: Нарушена т. 7 от правилата
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
bitsmart написа:Деба и простия народ.
Каза умния.....

На всеки може да се случи да превиши ограничението. Ако е било 60 да е минал с 90км/ч. И на мен ми се е случвало и не го крия. Важното в случая е да си вземеш поука от това и да няма пострадали.
А относно въпроса, НЕ се взимат точки. Няма намаляване на глобата. С тази снимка отиваш в банката описана на акт-а и си плащаш като поп, после си пазиш бележката от банката (Ако не се лъжа има и такса в банката май в порядъка на 3 лева)
И също така златния талон служи само еднократно, при писане на АКТ от служители на КАТ, тогава ти пишат АКТ без да ти взимат точки заради талончето. Но си плащаш пак като поп, и след това вече нямаш златен талон.
anonym0us написа:bitsmart написа:Деба и простия народ.
Каза умния.....![]()
Да, случва се, но повечето го правят всеки ден и то с умисъл. Да се правят колко са велики, а после като мишоци плачат по форумите и питат за намаления. Като нарушаваш поне си носи отговорността и наказанието, а не да плащаш по-малко. Дори да вдигнат глобите или направо да взимат колата, на мен ми е все тая, защото за последните 10 г. имам само един фиш, защото влязох в затворена улица на морето. Защо ли нямам нито глоби, нито катастрофи? Щото не съм олигофрен и като возя някого нося отговорност за него, аз хора, за които ми е все тая в колата си не возя, не съм такси нали...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
bitsmart написа:Да се правят колко са велики, а после като мишоци плачат по форумите и питат за намаления. Като нарушаваш поне си носи отговорността и наказанието, а не да плащаш по-малко.
Това, че нямаш глоби или катастрофи не означава, че спазваш правилата, а просто че не са те хванали още. А повярвай ми, ако поискат, винаги ще намерят аргумент да платиш или да те спрат от движение. Глобите не са за радост, действително. За обикновеният българин парите са множко. Лично аз съм ЗА да затягат контрола в града. Обаче не се правя на светец и моралист. И всъщност да влезеш в улица с табела "Влизането забранено" не си е малко нарушение. Незнанието не те оправдава.
Лично аз съм ги нарушавал един път всичките правила - карах над ограничението, по възможност без да спазвам предимство, когато не е опасно и минавах на червено. И нямам глоба, нямам акт. И ако пак ми се беше наложило, пак щях да го направя. Карах човек спешно към болница. Ама толкова спешно, че не можеше да се дочака линейката. Които и без това се славят като мудни.
Какво ще кажеш? Пу какъв долен, мръсен дебил, идиот, простак, малоумник, джигит съм, нали? Еми хубаво. Ама по-добре това, отколкото собственият ми баща да го опява попа. Остани си със здраве.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Ще подкрепя колегата....тарикат мъж не писка...като караш и нарушваш плащаш и не се вайкаш по форумите и търсиш начин да минеш по тънка лайстан....такова поведение на велики мъже като се нарушват правилата и на спаружени женски полови органи по форумите като ги ошамарят с глоба и мен ме дразнят....
-
- Автомобил:
- Двигател:
bitsmart написа:anonym0us написа:bitsmart написа:Деба и простия народ.
Каза умния.....![]()
Да, случва се, но повечето го правят всеки ден и то с умисъл. Да се правят колко са велики, а после като мишоци плачат по форумите и питат за намаления. Като нарушаваш поне си носи отговорността и наказанието, а не да плащаш по-малко. Дори да вдигнат глобите или направо да взимат колата, на мен ми е все тая, защото за последните 10 г. имам само един фиш, защото влязох в затворена улица на морето. Защо ли нямам нито глоби, нито катастрофи? Щото не съм олигофрен и като возя някого нося отговорност за него, аз хора, за които ми е все тая в колата си не возя, не съм такси нали...
Що, ако си такси ше се претрепеш и ти ли бе?!? Айде не се ежи толкова - аз за 18 години стаж зад волана нямам нито катастрофа нито санкция - това не значи, че не съм правил нарушения. За съобразенаскорост чувал ли си и по-важното е ясен ли ти е смисъла?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”