Здравейте,
Казвам се Александър, на 25 години, от София. По стечение на обстоятелствата се сдобих с VW Polo 1.0 45 к.с. хечбек от 1992 г. Изненадващо за мен (и приятелите ми) количката много ми хареса и съм решил бавно, но сигурно да я направя светофарен боец :D Но всичко с времето си. Сега ме интересува как да й сложа оборотомер и дали мога да сменя крушките на таблото с по-мощни или направо да ги заменя ( и съответно как точно да я свържа) със светодиодна RGB лента с контролер за смяна цветовете. Също ще се радвам и ако ми дадете някакви съвети относно колата, по ваше усмотрение.
P.S. Търся си оригиналния "POLO" надпис на задния капак, въженца за кората на багажника и пластмасовите протектори отвън на задните калници :)))
P.P.S Скоро ще ви покажа и снимки на малкия немец :)))
VW Polo 1.0 1992г.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Re: VW Polo 1.0 1992г.
Добре си дошЕл, адаш.
Успех и много безаварийни с полото ! Относно оборотомера просто взимаш табло от друго поло с оборотомер и го слагаш, сменваш километражите, те би трябвало да са захванати на 4 болта или щипки, различно ги правят, относно осветлението... на пасата смених осветлението на таблото те са 3 крушки малки,като за пепелника между седалките или на врътките на парното, смених 2, 3тата беше здрава, но стара и рекох да направя сравнение.. таблото свети съвсем различно с 2те, 3тата по мрачно седи. Смени ги, ако ти хареше как светят е най-добре да останеш с тези, не да лепиш диодни ленти и други работи ( Мое мнение) 

Адаш, то и аз мисля, че смяната на таблото е най-лесния вариант ама никъде не намирам табло с оборотомер от това поколение на Polo. Сигурно само G40 купе е имало оборотомер ама то намирането на това табло и цената му ще го направят доста неизгоден вариант. Само такива с часовник или без има по моргите и сайтовете :( Мислех си за една малка двойна конзола на таблото над радиото с VDO уреди на 52 мм. - оборотомер и волтметър. Но свързването им и особено това на оборотомера ми е тъмна Индия :D
Табло ти трябва от Polo GT, G40 е с километраж до 240км/ч. Ако намериш някое GT, направо взимай Recaro салона, GT волана и таблото. Ще стане супер. :) Иначе от към мотор може да сложиш някой AEE от Polo 6N 1.6 75k.s. или 1.4 16V, като втория вариант ще върви много приятно в това купе! Успех!
Заповядай на някоя Polo среща в София, да го видим наживо, ето страницата:
https://www.facebook.com/polofansbulgaria
Заповядай на някоя Polo среща в София, да го видим наживо, ето страницата:
https://www.facebook.com/polofansbulgaria
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Сложил съм си за осветление на таблото - диоди /лента/. Махнах крушките.Свети та се къса. Относно оборотомера - иди на бит пазар, има доста авточасти за Фолксваген в горния край. Има части за Ф-2 .Моя звяр е дизел и не ми трябва оборотомер , но мисля че ще намериш. Тук във форума също изпадат доста части втора употреба.