Много друса

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Вальо71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Много друса

Мнениеот Вальо71 » Пет 26 яну 2007 10:01

Здравейте. Оня ден регистрирах Полото което купих за жена ми. Смених всички консумативи, както си пише по дебелите книги. Колата е с 14 джанти и гуми 185/55/14. Полото е някаква модификация "Х", както разбрах, се водело с повече екстри. Както и да е. Въпроса ми е -всички ли пола возят толкова твърдо, или моето е с някакво по друго, може би спортно окачване, защото колата е страшно стабилна по завойте, като по релси влиза. ама много твърда бре, останах без бъбреци.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 26 яну 2007 10:15

Ами кажи какво и е окачването и ще си отговориш на въпроса.
Иначе няма как да се каже.Това поло определено не друса много, просто е по-малка от голфа.Возията е като на по малка кола.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 26 яну 2007 10:44

Колега, като го гледам какво е "бъги" полото ти гарантирам, че не е със спортно окачване.
Изображение
От друга страна какво разбираш ти под модификация "Х", и как разбра, че се води с повече екстри?! Автоджамбазите ли ти го казаха?! Аз не открих нищо за такава модификация, както и не открих кой-знае какви екстри на полото ти...дори и възглавници гледам, че няма...мисля, че се заблуждаваш.
Изображение
А относно окачването- каква кола си карал преди полото...може би така ти се струва, защото преди това си карал кола, която вози меко...някоя френска кантарма примерно, или нещо по-голям клас?!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 26 яну 2007 14:24

Незнам какво разбирате под твърдо. Мойто поло определено вози по стегнато смисал осещат се бабуни и прочие. Сравнено със това което карах преди форд орион 93г. е по-твърдо. Но по-стабилно не бих казал.
В завойте е кат лотка. С повече от 80 имам чусвото че ще се пребия в завой.

П.П. Окачването е здраво проверено е основно преди около 1500 км.

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Пет 26 яну 2007 14:32

Значи аз имам същото, Х-а е по високо ниво на екстри, мисля няма поло немско производстов с Х, само произведените за италия са с този Х. Като тези екстри са електрически прозорци, бели мигачи, новите бронии, шибидах(само за някои модели), табло като на голф 4, декоративен капак върху двигатела, както и двигателите са по нови(моя е AER(50hp), няма го на поло преди 07.97 год.).

Колкото до возията, мойто вози сравниетлно твърдо, но не чак толкоз, че да прави впечатление. Дребните дупки почти не се усещат. Колкото до стабилността на окачването, аз съм го въртял в кръг с висока скорост и не мръдна, единственото което мен не ме кефи, че много се разтягат пружините при голям завой с голяма скорост.

Все пак да спомена, че аз съм с 155/75/13 гуми(стандартен размер за малкия 1.0 двигател), и при скорост от 150км/ч колата е осезаемо нестабилна.

П.С. Мисля, че имаше още двама съфорумци със същия модел поло, нека и те да изразят мнение.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пет 26 яну 2007 14:51

d3f тези "екстри", които си изброил са заради годината на производство не заради ХИКСА :!:
гумите ти не са ли 155/70/13 :?:

Потребителски аватар
Вальо71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Вальо71 » Пет 26 яну 2007 14:53

Установи се от какво е. В понеделник сменям амортисьорите. Направо са се одървили.
POLO_SPORT написа:някоя френска кантарма примерно, ?!
А карам по принцип Ситроен Ксара Пикасо 2005 год,, а преди Ксарата Ситроен Ксантия. И не са кантарми френските. :) Бях на мнение, че са кантарми преди да си купя Ксантията. Оказа се много приятна кола. За 2 години или 55 000 км, само 2 пъти сферите съм пълнил. А за возията да не говорим. Ксарата я купих чисто нова. За нея не мога още да кажа нищо, защото е едва на 17 000 км. Но също е прекрасна кола. Всеки си има различен вкус. За това има много марки и модели автомобили. :drive

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пет 26 яну 2007 16:26

Ами бая си е твърда возията на моето поло, 91г. Дори избегвам да минавам през павирани улици, че имам чувството, че ще се разглоби машинката.

Но доколкото ми е известно, така си возели по принцип фолксвагените -твърдо, но пък за сметка на здравината. :)

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 26 яну 2007 16:38

Вальо71 написа:Установи се от какво е. В понеделник сменям амортисьорите. Направо са се одървили.
POLO_SPORT написа:някоя френска кантарма примерно, ?!
А карам по принцип Ситроен Ксара Пикасо 2005 год,, а преди Ксарата Ситроен Ксантия. И не са кантарми френските. :) Бях на мнение, че са кантарми преди да си купя Ксантията. Оказа се много приятна кола. За 2 години или 55 000 км, само 2 пъти сферите съм пълнил. А за возията да не говорим. Ксарата я купих чисто нова. За нея не мога още да кажа нищо, защото е едва на 17 000 км. Но също е прекрасна кола. Всеки си има различен вкус. За това има много марки и модели автомобили. :drive

Е ,малко е! :horror: :horror: :horror: След още 2 години ще ги пълниш през ден :wink:

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Пет 26 яну 2007 16:54

Хидроактивното окачване е прекрасно но за сметка на това много скъпо удоволствие, за това бих си взел Ксантия само ако е чистонова. :wink:
Плолото си вози твърдичко- като всеки немски автомобил, но за разлика от нас немците си имат хубави пътища.

Потребителски аватар
Вальо71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Вальо71 » Пет 26 яну 2007 19:31

Много от хората не са запознати с хидроактива и се плашат. Пикасото не е хироактив а макферсон. Ксантията, ХМ и С5 са хидроактив. И аз бях против него, до като не се качих. Имаш смяна на маслото на хидроактива на 50 000 км. Сфери се пълнят и за 1 сфера пълненето струва 8 лв. а те са 5 или 6 зависи от модела. Пълнят се на около 20-30 000 км. Зависи как се кара колата. А чисто нова от Автомотор струва 48 лв. Айде сметнете кое е по скъпо. Един макферсон на пасата колко е? Около 80-90 лв читав, но не от Юнитрейд. Еми моята ксантия беше на 8 год. и сферите и бяха здрави. Единственото скъпо нещо са тампоните на предните амортисьори и те дават дафекти на Ситроените до 94 год. След това франсетата отстраняват проблема. На ксантията единия тампон струва 182,70 лв. Това му е. А возията не може да се сравни с никоя друга кола. През Прелеза на Щросмайер минаваш с 50-60 км и все едно няма нищо на пътя. Както и да е. Нама никой да убеждавам коя кола е хубава. Както са казали руснаците " на вкус и цвет таварищ нет" За всеки вкус си има кола.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Пет 26 яну 2007 19:46

а мен питаш ли ме какво ми е като моята е със спортно окачване? На 30 години съм и никога не съм имал проблеми с бъбреците, но това лято изкарах един. Ха познай от къде???? :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Пет 26 яну 2007 20:18

POLO_SPORT написа:d3f тези "екстри", които си изброил са заради годината на производство не заради ХИКСА :!:
гумите ти не са ли 155/70/13 :?:

Не мисля, че екстрите са задари годината... най прост пример - разгледай полотата 2001-2002 година, в mobile.de повечето нямат електрически стъкла, а са с ръчки...

Гумите са ми 155/70/13 - моя грешка.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 27 яну 2007 11:58

Ел. стъклата не се броят- те не са серийни за поло. Обаче за броните, километража и мотора- годината е причината.

Потребителски аватар
Jikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jikata » Съб 27 яну 2007 23:19

За мотора и километража - Да , но броните определено не зависят от годината :!:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”