Спряха да се вдигат прозорците при закл. на Golf 4 - Решено

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
zidarov
Автомобил:
Двигател:

Спряха да се вдигат прозорците при закл. на Golf 4 - Решено

Мнениеот zidarov » Сря 20 май 2015 13:59

Здравейте колеги, от една седмица се боря с този проблем, но уви - нищо. Първо забелязах, че при забравен мигач или фарове, не ни свири зимера ( а свиреше). Потърсих в форума и разбрах, че може да е от зимера или микроключето, но на резерва или ръчна свири, а лампата на шофьорската врата - свети. Отворих кората на врата, няма скъсани кабели. След няколко дена забелязах, че при заключване на шофьорската врата и задържане на ключа вече не ми се вдигат и прозорците.Не сведи и диода на заводската аларма (а светеше). Проверих с VAG-COM за грешки, но нищо. Последният тест, който направих, беше да откача акумулатора, да изчакам минута и пак да го закача. При заключване с ключа и задържане, светодиода започва да свети, но прозорците не се вдигнаха. След отключване и отново заключване, светодиода вече не светна. (прозорците се вдигат и свалят от бутоните на вратите)
Въпросът ми е? Има ли някакво реле, което може да се е прецакало? (предпазителите съм ги проверил)
Възможно ли е да се е деактевирала функцията за вдигане сама или да се е прецакал конфорт модула?
Колата е Golf 4 1.9 TDI, мотор AHF - 2000г. - variant
Ще се радвам на всякакви съвети.
Приятен ден на всички

Последна промяна от zidarov на Чет 21 май 2015 17:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Спряха да се вдигат прозорците при заключване на Golf 4

Мнениеот vanesto » Сря 20 май 2015 15:13

Здрасти колега, най-вероятно ти се е прецакало микроключе на бравата на шофьорската врата и/или спукани спойки на самата брава. Има много теми по въпроса, потърси с търсачката.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 20 май 2015 15:47

Да, ама плафона на вратата му свети при отваряне, значи не е от нея. Всички ли врати ти се заключват или има някоя дето не реагира?

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidarov » Сря 20 май 2015 16:26

Всички врати се отключват и заключват от раз.
Всички прозорци работят чрез бутоните.

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Сря 20 май 2015 21:37

И при мен го има същия проблем. Когато я взех работеше, после се наработи :Mr Green Fun Не е от ключето на шофьорската врата, правена е скоро и плафона свети :gruebel

Потребителски аватар
lz2aii

Мнениеот lz2aii » Чет 21 май 2015 7:53

Наводнен или повреден комфорт модул :gruebel ???

Потребителски аватар
niko_2317
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_2317 » Чет 21 май 2015 8:59

Изгорял бушон.Имах подобен проблем,само копчето на вратата отключваше и заключваше.
Оказа се изгорял китайски бушон!Те изгарят на много малко разтояние,и макар да са изгорели неко провеждат (което стига точно само за отключване и заключване от бутона отвътре).При замерване с уред,бушона дава че е наред (а всъшност не е).
Слагайте само оригинални (маркови) бушони!

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 21 май 2015 9:18

Еми освен колегата да си провери комфорт модула, по-скоро буксите му за окисления и да не са хлабави, макар че при Голф 4 е много рядко срещано, понеже не е в краката на водача, а е при релетата и вода няма как да стигне до там. Съответно и бушона може да смени, но аз съм по-скоро за бравите. При мен положението в момента е, че зумера ми не работи, предна лява и задна дясна от време на време не се заключват от първия път от дистанционното, обаче само зимата при минусови температури. Съответно и плафоните им не светват като се отворят. Микроключетата са наред /предното е сменено, задното е проверено и работи/. При мен остават да са спойките на бравите, намислил съм да ги сменям целите брави, ама не мога да се наканя още. Та от моя опит с пустите брави съм стигнал до извода, че спойките на бравите правят такива мизерии - ту работи, ту не работи, и най-вече влияниение оказва студа и влагата /може би от свиването на метала/. Ако знаех навремето, като ми сменяха микроключето, щях да им кажа да ми презапоят и спойките, ама на, и аз не знаех, и попаднах на "майстори". Сега трябва пак да ги отварям. Та извода е, като се отварят вратите, или се презапояват всички спойки, дори и да са здрави, и се сменят микроключетата, или се сменят целите брави. Има ги по 70лв в OLX. Не казвам, че при колегата е задължително от това, но да има предвид.
P.S. Провери предните врати, като ги отвориш, дали светват долните плафони на вратите. При мен сега на дясната светва, на лявата не свети.

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidarov » Чет 21 май 2015 10:40

Благодаря за отговорите. Довечера ще сменям предпазител по предпазител.
Като отворя лявата врата, винаги светват - централния плафон, плафона на лявата врата и страничните. На дясната не съм обърнал внимание. Довечера и това ще проверя и ще пиша. Ще проверя бравата и модула за окислени спойки. Мисля, че при задържане на ключа, се подава по-дълъг импулс на комфорт модула и той реагира със затваряне на прозорците.
Довечера ще проверя на бравата едно микроключе ли подава импулс към модула за заключване и при задържане за прозорците.
Приятен ден

Потребителски аватар
lz2aii

Мнениеот lz2aii » Чет 21 май 2015 11:59

Сега се сетих и нещо друго. Ти от какво разстояние пробваш тази опция? Питам те, защото ако е слаба батерията на дистанционното е възможно и да не стане номера ако си по далеч. При мен така се получи. от около 10 метра централното сработва, но вдигането/свалянето на стъклата не работи. Като се доближа до колата повече и номера става.

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidarov » Чет 21 май 2015 12:17

Опцията спря да работи със задържане на ключа, вкаран в ключалката и с дистанционното. Алармата е допълнително монтирана. Откачих я и пак същото.

Потребителски аватар
lz2aii

Мнениеот lz2aii » Чет 21 май 2015 12:28

Аха ясно. Това няма нищо общо с последното ми предположение. Провери бушоните и връзките, както е предложил колегата по-горе. Успех!

Потребителски аватар
mitzzo_TDI
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AJM 2000
Контакти:

Мнениеот mitzzo_TDI » Чет 21 май 2015 14:40

колега сменял ли си CD-то на автомобила,понеже при мен се появи този проблем когато монтирах друго CD и спряха да се вдигат прозорците и зумера при габарит спря да пищи и диода на вратата не светеше когато е заключена.При мен проблема беше че зад CD-то има един кабел който трябва постоянно да има напрежение,а аз съм го изолирал.След като го оправих всичко е наред.

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Re: Спряха да се вдигат прозорците при закл. на Golf 4 - Реш

Мнениеот zidarov » Чет 21 май 2015 18:02

Благодаря още веднъж. [b]mitzzo_TDI[/b] беше прав.
Преди около два месеца реших да се изтарикатя като направя радиото да работи и когато извадя ключа. Набързо, без много да му мисля, вместо да разместя буксите, подадох ток и на кабелчето (жълто червеното). Всичко беше ОК, но не.
Това кабелче идва от контактния ключ и като се извади ключа, спира тока за радиото(Остава захранването на паметта на станциите)подавайки ток, съм излъгал компа , че ключа не е изваден и затова не ми работеше вдигането на прозорците и зумера за забравени фарове. Оправих схемата и сега всичко е наред. Прозорците се вдигат от дистанционното и зумера пищи.
Благодаря на всички.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”