Шаран 1.9тди 110кс Висока температура на масло
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Шаран 1.9тди 110кс Висока температура на масло
кога загрява толкова градско или извънградско ? интересно защо без газ загрява,а като даваш газ охлажда според мен охладителната система ти прави проблем
Последна промяна от tdi fen на Съб 23 май 2015 18:29, променено общо 1 път.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Водата си я държи 91-92гр при всякакъв режим на каране. Вентилаторите почти не се включват, дори като спря на място и маслото е на 150-160гр
Вчера в движение съм я гледал с лаптоп и въобще не се влияе водата от маслото
Вчера в движение съм я гледал с лаптоп и въобще не се влияе водата от маслото
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Това е страшно висока температура на маслото...наскоро карах една Октавия 3 с малко на 200 по магистралата и качи температурата на маслото до 110 градуса, което си е доста..пак. Ако си сигурен в датчика, таблото и компа, не ти остава друго освен да разглобиш и да почистиш всичко основно.
- 110afn
Одеве замерихме и налягането на маслото. И там всичко е нормално
- 110afn
Проблема е решен с нови хидроповдигачи. Сега при цялата газ, която може да се раздава , температурата ходи до 105-110гр.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не очаквах да е оттам проблемът. Има ли някакво обяснение защо със смяната им, се е оправила/нормализирала температурата на маслото?
- 110afn
Единственото обяснение е, че някой клапан не е затварял добре, отначалото ви споменах за думкане във въздушния филтър
Нали ги знаеш баш майсторите,не са словоохотливи. Каза ми да видя първо центровката по белези, ако е ОК да сменя повдигачите и ако няма оправия да свалям главата и да се гледат водачите, но беше категоричен, че проблема е горе в главата.
А въобще не мислех за кофти повдигачи, сутрин не тракаха, а само когато загрее.
Излиза, че доста коли може да го имат тоя проблем, но просто нямат термометър, който да ти вади очите.
Преди работеше мотора малко остро и мислех, че е от помпата или дюзите, но сега едно мазно стана да ти е кеф да слушаш, а е съвсем леко на предверение. Ще бутам леко на закъснение да се кротне още
Нали ги знаеш баш майсторите,не са словоохотливи. Каза ми да видя първо центровката по белези, ако е ОК да сменя повдигачите и ако няма оправия да свалям главата и да се гледат водачите, но беше категоричен, че проблема е горе в главата.
А въобще не мислех за кофти повдигачи, сутрин не тракаха, а само когато загрее.
Излиза, че доста коли може да го имат тоя проблем, но просто нямат термометър, който да ти вади очите.
Преди работеше мотора малко остро и мислех, че е от помпата или дюзите, но сега едно мазно стана да ти е кеф да слушаш, а е съвсем леко на предверение. Ще бутам леко на закъснение да се кротне още
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ще го имам в предвид, като инфо и решение
. Но не мога да свържа скапан повдигач, като причинител за висока температура на маслото ( и то не с малко) ...Мъча се логически да си го обесня... Предполагам, че въпросният цилиндър с проблема, не изгаря правилно впръсканото гориво ( удължава се времето на горене, поради по-ниската компресия ) и почва да пече буталото в челото и оттам - греене на маслото....

Върни се в “Дизелови агрегати”