Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Колко дизел ви горят колите ?

Мнениеот Traytor » Пон 01 юни 2015 19:50

Хората правят тестовете на разхода който слагат в книжката на колата в перфектни условия за разход, нашите във форума го правят с 2-3 човека, багаж и скапана нафта... :mhihi Какви неща вижда човек в темите за разход...
Моята пък е ламя, за последните 1100км 80 литра нафта (към 7.2/100км), не съм си засичал градското и извънградското.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 01 юни 2015 20:00

Колегата Traytor е посочил реален среден разход-други които са посочили 5,1 5,2 айде,айде-извинете ама не ви вярвам,че това ви е средния разход.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Пон 01 юни 2015 20:22

Колега посочените километри от мен са изминати извън градско и градско с нафта от туби и знам колко е сипано и колко е останало, така, че съм убеден в този разход.

Нормалния ми разход градско е около 6.3 до 6.8 литра на 100 километра и това с доста добро юркане от моя страна :) (Тежък ми е крака просто) :)

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 01 юни 2015 20:50

Водния дух1 написа:Колегата Traytor е посочил реален среден разход-други които са посочили 5,1 5,2 айде,айде-извинете ама не ви вярвам,че това ви е средния разход.

Който е навит да се хване на бас, можем да сипем до горе и да се повозим. Спазването на всички правила за движение + темпомата = чудеса. Колата се кара почти само на дълго. Кача ли се, карам минимум 100 км без да гася. Когато смачкам педала определено картинката става друга, но това се отнася за всеки един автомобил. Разгледай и разхода на други автомобили с този двигател. Всички ли са лъжци и измамници? Хубаво е да правите разлика между различните мотори, защото не дават един и същ разход.

Потребителски аватар
skydiver_pd
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1z 95

Мнениеот skydiver_pd » Пон 01 юни 2015 21:02

Нали на бензиностанцията ви дават касови бележки, достатъчно е да си запишете показанието на километража върху касовата бележка и след това да я приберете в един пошенски плик при останалите бележки в жабката. Пък стига да не ви мързи да отделите 1 минута на всяко зареждане и може да си запишете всичко това в едно тефтерче или тетрадка(9-10 зареждания = една смяна на маслото, при мен - зареждам като стигне на 1-вата чертичка) и накрая трябва само калкулатор. Моят автомобил няма лостчето и дисплея за MFA и за това става по аналоговият начин (пък и е по-точен от цифровия на таблото)
PS. при мен нищо не остава, колкото и сипя всичко изгаря :)

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 01 юни 2015 21:13

Е,да ако караме по правилата и на темпомат с 90 разхода наистина е малък,ама кой кара извън града с 90? Даже и аз с моя дърт таралясник не карам с 90.Колегата по-горе спомена ,че тия разходи са при идеални условия,каквито ги има само на теория-равен път,90км.,напомпани гуми и т.н.Иначе условията при които караме са -натоварен път,задръствания,червни светофари,легнали полицаи,спри -тръгни ,2,3та пред.Ипо тоя начин не виждам как ще гори 5,5,па даже и с климатик.

Потребителски аватар
skydiver_pd

Мнениеот skydiver_pd » Пон 01 юни 2015 21:17

А заобикалянето на дупките брои ли се? :mhihi

Последна промяна от gr_kanev на Вто 02 юни 2015 14:11, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 01 юни 2015 21:36

Svetlix написа:Хубаво е да правите разлика между различните мотори, защото не дават един и същ разход.

Ами аз разлика правя между различните мотори, а колегите получават разходи колкото по книжка и даже по-ниски...
Разход на гориво - градско 6.5 л./100 км.
Разход на гориво - извънградско 4.9 л./100 км.
Разход на гориво - комбиниран 5.9 л./100 км.

Това е за 1z, предполагам колегата някъде грешно е записал.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 01 юни 2015 21:43

Водния дух1 написа:.Иначе условията при които караме са -натоварен път,задръствания,червни светофари,легнали полицаи,спри -тръгни ,2,3та пред.Ипо тоя начин не виждам как ще гори 5,5,па даже и с климатик.

При цитираните условия просто няма как да е такъв разхода. А на въпроса за това кой кара с 90 км/ч извън града - много такива хора има. Аз не карам с 90, но да речем една идея под акта. Не може всички да сме състезатели. После викай, че тези цифри са нереални. Пробвай и ще се изненадаш. Когато ми се кара здраво имам друга кола и го правя на Калояново.

Потребителски аватар
skydiver_pd

Мнениеот skydiver_pd » Пон 01 юни 2015 22:07

Traytor написа:
Svetlix написа:Хубаво е да правите разлика между различните мотори, защото не дават един и същ разход.

Ами аз разлика правя между различните мотори, а колегите получават разходи колкото по книжка и даже по-ниски...
Разход на гориво - градско 6.5 л./100 км.
Разход на гориво - извънградско 4.9 л./100 км.
Разход на гориво - комбиниран 5.9 л./100 км.

Това е за 1z, предполагам колегата някъде грешно е записал.

Колега от къде ги извади тези данни(интернет е пълен със всякакви заблуждаващи или сгрешени данни-например Аутодата за двигател 1з)?
Това е снимка от страницата със данните на производителя от документа при регистрацията.
http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=302182&mode=view
За разхода е от значение модела на двигателя, но и теглото на автомобила! Един и същ двигател в Golf, Sharan и Passat - няма еднакъв разход на гориво, дори да се кара от един и същи човек.

Потребителски аватар
Мikk
Автомобил: Volkswagen Tiguan
Двигател:

Мнениеот Мikk » Пон 01 юни 2015 22:36

skydiver_pd написа:Нали на бензиностанцията ви дават касови бележки, достатъчно е да си запишете показанието на километража върху касовата бележка и след това да я приберете в един пошенски плик при останалите бележки в жабката. Пък стига да не ви мързи да отделите 1 минута на всяко зареждане и може да си запишете всичко това в едно тефтерче или тетрадка(9-10 зареждания = една смяна на маслото, при мен - зареждам като стигне на 1-вата чертичка) и накрая трябва само калкулатор. Моят автомобил няма лостчето и дисплея за MFA и за това става по аналоговият начин (пък и е по-точен от цифровия на таблото)
PS. при мен нищо не остава, колкото и сипя всичко изгаря :)

Аз ползвам >ТАЗИ< програма за телефона,много е удобна. >ТАЗИ< също не е лоша. И двете програми си имат прилична статистика и ремаиндъри.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Мнениеот uomoto » Вто 02 юни 2015 5:46

На думи на всеки колата му гори малко, но като стане въпрос да закара някой до адрес... аааа мойта гори 8 ала бала. Айде спрете с тези 5 литра разход, защото ви се смеят хората!

Потребителски аватар
simo7
Автомобил: Джета
Двигател: 2012г

Мнениеот simo7 » Вто 02 юни 2015 8:09

uomoto написа:На думи на всеки колата му гори малко, но като стане въпрос да закара някой до адрес... аааа мойта гори 8 ала бала. Айде спрете с тези 5 литра разход, защото ви се смеят хората!

Много точно казано.Иначе като се кара с 90-100км/ч и пускане по инерция на стръмните места се докарва 5на100 разход,даже и под 5.Аз самият по данни на комп. Шумен-Шкорпиловци го докарах на 4.6л.-100км.Но пътя не беше добър за каране.минава се през много села.Няма изкачвания и това беше по комп.Иначе като ходя до Варна по магистралата под 5.5 не мога да го сваля.Но там се кара с 130-140км почти постоянно.Последно до Велико Търново 5.1л-100 на отиване и на връщане.

Потребителски аватар
skydiver_pd

Мнениеот skydiver_pd » Вто 02 юни 2015 10:40

Фактите са:

Показание километраж при закупуването: 230 905 км, показание на горивото: 1-ва чертичка.
Показание на последното зареждане: 269 445 км, показание на горивото: 1-ва чертичка.
Заредено гориво от закупуването до момента на последното зареждане в резервоара: 1757,59 литра.

На всяко зареждане е записано количество заредено гориво с дата и показанието на километража.

Автомобила празен по фабричните документи тежи 1120 кг. .

Разхода си го сметнете сами.

На всички с по-тежки автомобили и десен крак е нормално да имат по-висок разход. icon_idea

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 02 юни 2015 11:28

Разход не се смята по чертички, ама карай :icon_lol

Върни се в “Дизелови агрегати”